yeni trex 550 ilk uçuş

adnan_kaptan

Tecrübeli Uye
İlgi Alanı
Heli
:saygilar: yeni topladığımız ,trex 550 helimle ilk uçuş,atölyemde gerçekleşti,her yerini lacotte ledim,tam uçuşa geçicem rotor başlıklarına bakayım dedim ,bir gram bile lacotte uygulanmamış ona çok dikkat edin ,rotor grubu toplu geliyor ama güvenmeyin ,tekrar toplayıp lacotte yaptım,ilk uçuş oldukça dengeli güzel. :RCKolik:

yeni trex 550 ilk uçuş

Öncelikle hayırlı olsun Adnan Bey, güzel bir model, kırımsız ve zevkli uçuşlar :thumbup:

Rotork kısmında ise allah korumuş :embarras: Genel kural ise eğer manual'de FACTORY ASSEMLY yazmayan bir parça kutunun montajlı gelse bile sökülüp, yeniden monte edilmesi gerekiyor. Eskiden manual bu durumu özellikle belirtiyorlardı ama neyse ki uçuş öncesi son dakikada aklınıza gelmiş :thumbup:

Bir de söylemeden edemeyeceğim, 550 sınıfı ciddi bir model. Ne kadar özenle toplanırsa toplansın, her modelin ilk uçuşu, maiden, her zaman çok risklidir. Her an her şey olabilir, bir yerden bir şeyler fırlayabilir. Bu nedenle modelin maiden uçuşu mümkün olduğunda bizlerden ve kameramandan uzak yapılmadı. Sizin atölye bu anlamda bana çok da uygun gelmedi :embarras:

Neyse kazasız belasız güzel bir modeliniz oldu ;) Tekrar hayırlı uğurlu olsun :halay:

yeni trex 550 ilk uçuş

:saygilar: selamlar mehmet bey,ben modelciliğe başlarken ilk öğrendiğim şey güvenlik,güvenlik ,yine güvenlik, kamerayı çeken arkadaş direk gerisinde,bende bir bölüm var onun arkasındayım , yani bir sıkıntı olursa sadece modele olur, o yüzden problem olmaz, 550 model bir helinin neler yapacağını kestirmek zor değil, :RCKolik:

yeni trex 550 ilk uçuş

Merhabalar, kuyrukta sağa doğru çekme mi var, her seferinde düzeltme yapmışsınız ? ???

yeni trex 550 ilk uçuş

Hocam hayırlı olsun, güle güle kırımsız günlerde uçarsınız inşallah.

yeni trex 550 ilk uçuş

Hayırlı olsun , palleri zeval görmesin....... ;) :saygilar:

yeni trex 550 ilk uçuş

Hayırlı olsun align 550 serisi gerçekten çok güzel makinalar. Bizde aramıza yeni katılacak bir arkadaşımıza alignt trex 550 önerdik. Fiyat performans olarak gerçekten başarılı , sadece ESC ve FBL ünitesi değişerek dört dörtlük bir makina haline gelebiliyor. Daha önce çoğumuz gibi walkera batağına saplanmış birini daha kurtarıyoruz :)

yeni trex 550 ilk uçuş

İlker Sönmez' Alıntı:
Hayırlı olsun align 550 serisi gerçekten çok güzel makinalar. Bizde aramıza yeni katılacak bir arkadaşımıza alignt trex 550 önerdik. Fiyat performans olarak gerçekten başarılı , sadece ESC ve FBL ünitesi değişerek dört dörtlük bir makina haline gelebiliyor. Daha önce çoğumuz gibi walkera batağına saplanmış birini daha kurtarıyoruz :)
Vay Ilker Hocam, Adana Ekibine yeni birisi daha mı geliyor yoksa :thumbup:

yeni trex 550 ilk uçuş

:saygilar: merhabalar değerli modelci arkadaşlarım,mesaj ve önerilerinize çok teşekkür ederim, en kısa zamanda model de 3 değişiklik yapacağım,birincisi esc ,ikincisi çıkınca hız gövdesi alacağım,üçüncüsü ise 3gx değiştireceğim,bütün plastikleri metal ile değiştirdim,o zaman çok daha güzel olacak,kuyruk aslında kaçırmıyor,ben açıları değiştirerek uçuşları değiştiriyorum,ilk uçuş olduğu için,yoksa kuyruk kaçırma yok, yani modelcilikte son yokki, zaten işin keyfi burada yavaş ,yavaş ,hergün dünden iyi doktriniyle devam ediyoruz,,, hepinize kırımsız keyifli uçuşlar,,

:RCKolik:

yeni trex 550 ilk uçuş

Hastanemizin radyoloji uzmanı eski arkadaşımız meğer sessiz sedasız bahçesinde uçuyormuş :) Tabi pek uçamıyormuş , aldığı hazır halde gelen walkera modelini yerden kaldıramamış , sonra ben inceledim fabrikadan hatlı montajlı olarak gelmiş. Aynı oğulcanın makina gibi throttle arrtırdıkça , swash yukarı kalktığı halde paller eksi açı alıyor. Onu düzelttikten sonra elevatorun ters olduğunu gördüm , öne komut verildiğinde swash arkaya yatıyordu vs. Hepsini düzeltip , swash levelını yaptım. Ancak modelin linkleri ve servo kolları dizayn olarak düzeltilemeyecek kadar eğri yerleşimli olduğu için yeni bir model almaya karar verdik.

Tabiki her delikanlının rüyasında bir 700 yattığı için direkt olarak ben 700 almaya niyetlendi. Kendisini eve davet edip 550 ve 700 modellerini yanyana koyup gösterdim. İlk tepkisi biz bunları nasıl uçuracağız oldu. Sonra tek pil iki pil ve yedek parça konularını açınca 550 de karar kıldık.

yeni trex 550 ilk uçuş

İlker Sönmez' Alıntı:
Hastanemizin radyoloji uzmanı eski arkadaşımız meğer sessiz sedasız bahçesinde uçuyormuş :) Tabi pek uçamıyormuş .....
Sonra tek pil iki pil ve yedek parça konularını açınca 550 de karar kıldık.
O zaman her iki taraf için de süper olmuş :halay:

yeni trex 550 ilk uçuş

İndoor 550 ile yeni bir çığır açmışsınız Adnan Bey. :lollol: :lol:

Şaka bir yana çok şükür kazasız belasız modelin maidenı yapılmış. :thumbup:

Model harika görünüyor, kırımsız uçuşlar. :RCKolik:

yeni trex 550 ilk uçuş

:saygilar: teşekkür ediyorum türker bey,,