Herkese Merhaba ,
Neredeyse 40 gün geçmesine rağmen hala siparişlerimin çoğu gelmediği için yeni bir projeye başlamak istedim.
Ft Racer görünüş olacak çok hoşuma gidiyordu, Hem kendime Hemde kardeşim için yapmaya karar verdim. Ortaya güzel bir sonuç çıktı sizinle paylaşmak istedim.
Benim daha önce uçak tecrübem olmadığı için hazır olması amacı ile yapımına başladım mevcutta bir f22 yada daha kolay kullanımlı bir trainer modeli yaparak başlangıç düşünüyorum Kardeşim uçak konusunda tecrübeli olduğu için bir aksilik olmaz ise yeşil uçak için pazar günü maiden var
2 Uçakta Benzer Donanımlar Kullanıldı;
Yeşil uçak için;
Motor Sunsky 2212 1250 kv
Esc Hobbywing Skywalker 30A
Kumanda Flysky i6x ve 9 ch receiver
lipo 2850 , 2200 1800 ve 1750 mah hepsi 30C
Prop Gemfan 9x4.5 APC
Servo SG90 x4
Ağırlık Pil Hariç 516g (bütün elektronikler prop dahil )
Kırmızı uçak için;
Motor ??
Kumanda Flysky i6x ve 6 ch receiver
lipo Limskey 2200 Mah 40C 3 Adet
Prop Gemfan 9x4.5 Slow fly
Servo Tower Pro SG92R Carbon dişli X4
Ağırlık 4 servo dahil (376g)
Plan yapılış videosu ve extralar aşağıdaki linkde mevcuttur.
YAPIM AŞAMASI ;
Yapıma başlarken yine büyük boy karbon kağıdı ile plan fotoblok malzemeye çizerek başladım.
Çizmiş olduğum parçaları maket bıçağı ile dikkatlice kesip çıkardım.
Parçaları kestikten sonra sarı işaretleri bölgeler katlayabilmek amaçlı en alt katmanı kesmeden çizip çıkarılıyor.
Bu şekilde;
Daha sonra Elevatör Aileron ve Ruder yapımında menteşe kullanmıyoruz aşağıdaki gibi alt yüzeydeki kagıdı kesmeden dikkatlice 45 derece açı verip birleşim yerine ince
bir kat sıcak silikon sürüp boş bir çöp parça ile ince bir katmak olacak seşilde sıyırıp kanat ile birleşik bir menteşe sistemi elde ediyoruz.
Kanat Montajı için çizgili bölümler yine alt katmanı kesmeden ince bir çizik şeklinde kesip katlıyoruz.
Daha sonra gövde montajı ve kanatların birşeltirilmesi;
Neredeyse 40 gün geçmesine rağmen hala siparişlerimin çoğu gelmediği için yeni bir projeye başlamak istedim.
Ft Racer görünüş olacak çok hoşuma gidiyordu, Hem kendime Hemde kardeşim için yapmaya karar verdim. Ortaya güzel bir sonuç çıktı sizinle paylaşmak istedim.
Benim daha önce uçak tecrübem olmadığı için hazır olması amacı ile yapımına başladım mevcutta bir f22 yada daha kolay kullanımlı bir trainer modeli yaparak başlangıç düşünüyorum Kardeşim uçak konusunda tecrübeli olduğu için bir aksilik olmaz ise yeşil uçak için pazar günü maiden var
2 Uçakta Benzer Donanımlar Kullanıldı;
Yeşil uçak için;
Motor Sunsky 2212 1250 kv
Kumanda Flysky i6x ve 9 ch receiver
lipo 2850 , 2200 1800 ve 1750 mah hepsi 30C
Prop Gemfan 9x4.5 APC
Servo SG90 x4
Ağırlık Pil Hariç 516g (bütün elektronikler prop dahil )
Kırmızı uçak için;
Motor ??
Kumanda Flysky i6x ve 6 ch receiver
lipo Limskey 2200 Mah 40C 3 Adet
Prop Gemfan 9x4.5 Slow fly
Servo Tower Pro SG92R Carbon dişli X4
Ağırlık 4 servo dahil (376g)
Plan yapılış videosu ve extralar aşağıdaki linkde mevcuttur.
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
YAPIM AŞAMASI ;
Yapıma başlarken yine büyük boy karbon kağıdı ile plan fotoblok malzemeye çizerek başladım.
You must be registered for see images attach
Çizmiş olduğum parçaları maket bıçağı ile dikkatlice kesip çıkardım.
Parçaları kestikten sonra sarı işaretleri bölgeler katlayabilmek amaçlı en alt katmanı kesmeden çizip çıkarılıyor.
Bu şekilde;
Daha sonra Elevatör Aileron ve Ruder yapımında menteşe kullanmıyoruz aşağıdaki gibi alt yüzeydeki kagıdı kesmeden dikkatlice 45 derece açı verip birleşim yerine ince
bir kat sıcak silikon sürüp boş bir çöp parça ile ince bir katmak olacak seşilde sıyırıp kanat ile birleşik bir menteşe sistemi elde ediyoruz.
Kanat Montajı için çizgili bölümler yine alt katmanı kesmeden ince bir çizik şeklinde kesip katlıyoruz.
Daha sonra gövde montajı ve kanatların birşeltirilmesi;
Son düzenleme: