yeni heli problem
engin guzelsoy' Alıntı:
arkadaşlar sırayla tek tek zaman ayırıp yazdığınız baslangıc konularını sabırla okuyorum , sımulasyona baslayacagım kumanda alacagım kısmetse haftaya cunku bu hafta buyuk bir dovus ustası getırıyorum türkiyeye
, maddi olarak cok sıkıntım yok ve 4 kanallı helıyı ılk elıme aldıgımda yaklasık 6 ucuz yaptım ve stabıl olarak ıstedıgım yone ve sekıl cok rahat bır sekılde vermıstım sımdı sımulasyonla bırlıkte formumuzzda 6 kanalla sımulasyondan sonra dırek baslayacagımızı yazmıs ustatlar . bu nedenle 6 kanallı guzel pro bır helı almak ıstıyorum , mıcro ıstemıyorum cok hassas ve ılk helıkopterım mıcro ve 1. gun bozulması canımı cok sıkmıştı yanında ekstra kanat kuruk gıbı seylerde almıştım cop gıbı yatıyor gozumun onunde , buna bır servo ve anakart nereden alırım arkads bulamamış bu yabancı sıtelerden sıparış edebılme ımkanım var mı modelı bulamadım ınternetten ama asıl amacım buyuk bır heli alırsam daha stabil bir şekilde ucuracagım olmus tabıkı sımulasyon calısmalarından sonra , ve asıl soru 600 450 500 unlara yotube ve sıtelerden bakıyorum cok ıyıler, para sıkıntısı yok ve sımulasyonla baya bır zaman gecırdıkten sonra pro bır heli alırsam ne tavsıye edersınız ?
sevgıler
saygılar
Engin Bey , para sıkıntısı olmasa bile , evet büyük sınıf heli ile başlamak gerçekten güzel olurdu , daha stabildir ancak illa ki kırım var , ne kadar simülasyon çalışsak da , ilk uçuşlarımız bizleri hakikaten ürkütmüştür.Büyük sınıfta en küçük kırımda paller kesin gider , bu da bir çift pal alana kadar (600ve üstü için konuşuyorum) , iyi bir mikro ile aynı hesaba gelir.Mikro candır , gerçekten pilotajı zorlar ama çok çabuk geliştirir.Ne kadar maddiyat iyi de olsa , helinin yedekleri var , sipariş verilecek , kargolar beklenecek , ayarlar yapılacak , takıldığın yerlerde buraya defalarca soru sorduracak(tabii ki biz yardım edeceğiz) velhasılı kelam , bıkkınlık da yaptırabilir.Ulen paramızla rezil oluyoruz dedirtecek kadar aksilikler olabilir.
Ancak simülasyon ve güzel bir mikro ile bu işi daha az maddiyatla ve daha fazla keyifle ilerletebilirsiniz.Bir çift pal parasına bilmiyorum da nerdeyse bir mikro daha alacak kadar yedek bulundurabilirsiniz mesela.Düştü mü , hiç sorun değil , zaten uygun zemin ve şartlarda düşerse hasarsız da çıkabiliyorlar kırımdan.Kırımı mı var , hemen oracıkta değiştir parçayı , uçuş keyfine devam
.Bu işte yeni olduğunuz için , model büyüdükçe , modelcinin pilotajı ne kadar iyi olursa olsun , stresinin on kat daha arttığını da bilmemeniz normal.Yani maddiyat da kurtarmıyor bazı durumları diyorum.Naçizane benim fikirlerimdir, zannedersem usta modelci abilerimiz de katılır dediklerime , pilotajın gelişsin , en son model uçanı alırsınız orada bir sorun yok , ama neticede bunlara çok para veriyoruz , milli serveti bile bile de heba etmek bize yakışmaz.Çünkü illa ki kırım var