yeni heli problem :(

eguzelsoy

Bilgi paylaıtıkça değerlidir ...
Web sitesi
www.dvtturkiye.com
merhaba arkadslar bende aranıza bu gun almanyadan donerken 4kanallı bır alet alarak katıldım, alet once sorunsuz ucurdum bır kac kere dusurdum ama sıkıntı yoktu gorunen sonra durup durduuk yer yukarı ve asagı komut verırcesıne süreklı helıkopter manevra yapmaya calısıyor , kısaca sorunum şu vıdeo verıyorum , su an ucuramıyorum ve cokta hosuma gıtmıştı sorun nedır anlayamadım , yardımcı olursanız cok sevınırım işte kendı cektıgım ufak vıdeo:

cevap veren herkese cok tesekkurler savgıler saygılar

Engin bey;

1. Video gizli, izlenmiyor.
2. Üye olduğunuz zaman gelen mesajı zahmet edip okuyunuz. Bu şekilde açılan konular silinmektedir.
3. 4 kanallı heliler forumumuzda desteklenmemektedir, tavsiye edilmemektedir, kullananı da pek yoktur.
4. Eğer bu hobiyle cidden ilgilenmeyi düşünüyorsanız, gelen mesajdaki konuları inceleyerek işe başlayın. Yok eğlencelik oyuncak arıyorsanız, elinizdekini atıp, yenisini alın, zaten bu tarz helilerin ömrü 5-10 uçuştur.

öncelikle cvp yazdıgınız ıcın cok tesekkur ederım, ıyı bır para vererek satın altım yedek parca ve dıger aksesuarlarını , videoyu yanlıslıkla ozel moduna almısım cok ozur dılerım su an goruntulenıyor , bu benım ıcın gecıs ve bıldıgım kadarıyla 3 kanallar oyuncak dıye gecıyor 4 kanallar degıl ama acemıyım su an yanlıs bılgıde verıyor olabılırım ... zaten bununla eglenceyı gorup 6 kanallıya gecmek ıstıyorum ama su vıdeodakı sorunu cozersem cok sevınırım

konuya cok yabancı oldugum ıcın vıdeo goruldugu takdırde onerı gelecegını dusundum, sevgıler saygılar

arızanıza gelince servolarınız gitmiş.

tanışma bolumune bılgılerımı gırdım tekrar teşekkurler , servolar yanmış demışsınız neden kaynaklanır bu gun satın aldım ve ucurmaya basladım neden yanar ? ve tamırı nedır ve pahalımıdır , kendım yapabılırmıyım yoksa bır yere mı yaptırmam gereklı

sevgıler saygılar :)

engin guzelsoy' Alıntı:
tanışma bolumune bılgılerımı gırdım tekrar teşekkurler , servolar yanmış demışsınız neden kaynaklanır bu gun satın aldım ve ucurmaya basladım neden yanar ? ve tamırı nedır ve pahalımıdır , kendım yapabılırmıyım yoksa bır yere mı yaptırmam gereklı

sevgıler saygılar :)
Her elektronik alette olduğu gibi arıza yapması için illa ki bir neden gerekmiyor ne yazık ki Engin Bey :-\

Modeliniz Türkiye'de pek bilinen bir model değil. Nette "sprint heli" diye arattım ama bir şey çıkmadı. Celalettin abimizin dediği gibi servo veya ana kart arızalanmış gözüküyor. Zaten büyük ihtimal 4 kanal olduğu için Ana kart ve Servo birleşik. Bu durumda eğer elinizde bu parça var ise değiştirerek test edebilirsiniz. Model micro olduğu için yedek parçası olmadan kimse tamir edemez ne yazık ki..

Yeni başlayan birisi olarak biraz şanslızlık yaşamışsınız ama bu hobinin de böyle tarafları var işte ne yazık ki. Eğer bu kısa sürede zevk aldım ve bu işe devam edeceğim diyorsanız, bence şu yolu takip edin :

Merhaba arkadaşlar, cevaplar için çok teşekkürler, bu gün tamirciye gittim dediğiniz şeyleri söyledi ama Servo ile anakart birleşik değil, önerisi aynısından bir tane daha alıp bunu yedek parça olarak kullanmam, birde bana önerisi Servo ile yedek anakart al dedi, Servo ile ana kart Birleşik değil, sizce ne yapmalıyım? Birde arkadaşım 4 gün sonra gelecek ingilizce Servo ve anakart nasıl söylerim özeti isimleri varmı teşekkürler saygılar

Engin Bey bu hobiden keyif alacağınızı düşünüyor ve uzun süreler yapmayı planlıyorsanız bence bu heliye daha fazla yatırım yapmayın. :(p
Bir şekilde bu problemi aşsanız bile bir süre sonra aşamayacağınız yeni bir problem karşınıza çıkacak, er yada geç bu heli çöpe gidecektir.

Zaten 6 kanallı bir heliyle uçmanın keyfini yaşadıktan sonra emin olun 4 kanallı bir heli size çok uzak olacak. Bence öncelikle bir simulatör edinip pilotajınızı geliştirmeye başlayın ve bu sırada forumdaki konulara göz gezdirerek nasıl bir başlangıç yapacağınıza karar verin.

Şuan kullandığınız heliye bir para harcadınız, karşılığını alamadınız ve haklı olarakta almak istiyorsunuz çok iyi anlıyorum. Ama bu heliler malesef kullan at tarzında oluyorlar ve sizinle ne kadar süre çalışır durumda kalacakları büyük oranda şansa kalmış birşey. :embarras:

Zararın neresinden dönerseniz kardır diye düşünüyorum.

Türker'in dediği gibi zararın neresinden dönseniz kardır bu heliye harcayacağınız her kuruş masrafı artıracaktır.İlla 4 kanal kullanıp 6 kanala geçeceğim diyorsanız TR den alın bir v911 nefsinizi köreltin daha da buna para harcamayın belki kuyruk kısmı palleri v911 de kullanabilirsiniz.V911 ler şu sıra TR de 120 tl civarı kargo dahil.

Anakart = mainboard
servo = servo

ama model numarası ile aramak lazım sadece anakrt tabiri yetmez çünkü bu modellerde anakartlar alıcı+gyro+esc yi bünyelerinde barındırırlar.

arkadaşlar yanıtlar ııcn cok teşekkürkler , bu gun arkadasım gelecek servo ve anakart b ulamamış yenı helı alayımmı dıyor bende bu ısı ılerletmek ıstedıgım ıcın sızı dınleyıp bır sımulasyon alayım , ve 6 ch heliye yoneleyım , ne dersiniz , cunku bu hobıyı yapmak ıstıyorum

sevgıler
saygılar :)

engin guzelsoy' Alıntı:
arkadaşlar yanıtlar ııcn cok teşekkürkler , bu gun arkadasım gelecek servo ve anakart b ulamamış yenı helı alayımmı dıyor bende bu ısı ılerletmek ıstedıgım ıcın sızı dınleyıp bır sımulasyon alayım , ve 6 ch heliye yoneleyım , ne dersiniz , cunku bu hobıyı yapmak ıstıyorum

sevgıler
saygılar :)

Aklın yolu bir.Doğru karar vermişsin. :thumbup:

engin guzelsoy' Alıntı:

Defalarca test edilip, denenen yolu izlemek en mantıklısı Engin Bey :thumbup:

arkadaşlar sırayla tek tek zaman ayırıp yazdığınız baslangıc konularını sabırla okuyorum , sımulasyona baslayacagım kumanda alacagım kısmetse haftaya cunku bu hafta buyuk bir dovus ustası getırıyorum türkiyeye:) , maddi olarak cok sıkıntım yok ve 4 kanallı helıyı ılk elıme aldıgımda yaklasık 6 ucuz yaptım ve stabıl olarak ıstedıgım yone ve sekıl cok rahat bır sekılde vermıstım sımdı sımulasyonla bırlıkte formumuzzda 6 kanalla sımulasyondan sonra dırek baslayacagımızı yazmıs ustatlar . bu nedenle 6 kanallı guzel pro bır helı almak ıstıyorum , mıcro ıstemıyorum cok hassas ve ılk helıkopterım mıcro ve 1. gun bozulması canımı cok sıkmıştı yanında ekstra kanat kuruk gıbı seylerde almıştım cop gıbı yatıyor gozumun onunde , buna bır servo ve anakart nereden alırım arkads bulamamış bu yabancı sıtelerden sıparış edebılme ımkanım var mı modelı bulamadım ınternetten ama asıl amacım buyuk bır heli alırsam daha stabil bir şekilde ucuracagım olmus tabıkı sımulasyon calısmalarından sonra , ve asıl soru 600 450 500 unlara yotube ve sıtelerden bakıyorum cok ıyıler, para sıkıntısı yok ve sımulasyonla baya bır zaman gecırdıkten sonra pro bır heli alırsam ne tavsıye edersınız ?

sevgıler
saygılar

engin guzelsoy' Alıntı:
arkadaşlar sırayla tek tek zaman ayırıp yazdığınız baslangıc konularını sabırla okuyorum , sımulasyona baslayacagım kumanda alacagım kısmetse haftaya cunku bu hafta buyuk bir dovus ustası getırıyorum türkiyeye:) , maddi olarak cok sıkıntım yok ve 4 kanallı helıyı ılk elıme aldıgımda yaklasık 6 ucuz yaptım ve stabıl olarak ıstedıgım yone ve sekıl cok rahat bır sekılde vermıstım sımdı sımulasyonla bırlıkte formumuzzda 6 kanalla sımulasyondan sonra dırek baslayacagımızı yazmıs ustatlar . bu nedenle 6 kanallı guzel pro bır helı almak ıstıyorum , mıcro ıstemıyorum cok hassas ve ılk helıkopterım mıcro ve 1. gun bozulması canımı cok sıkmıştı yanında ekstra kanat kuruk gıbı seylerde almıştım cop gıbı yatıyor gozumun onunde , buna bır servo ve anakart nereden alırım arkads bulamamış bu yabancı sıtelerden sıparış edebılme ımkanım var mı modelı bulamadım ınternetten ama asıl amacım buyuk bır heli alırsam daha stabil bir şekilde ucuracagım olmus tabıkı sımulasyon calısmalarından sonra , ve asıl soru 600 450 500 unlara yotube ve sıtelerden bakıyorum cok ıyıler, para sıkıntısı yok ve sımulasyonla baya bır zaman gecırdıkten sonra pro bır heli alırsam ne tavsıye edersınız ?

sevgıler
saygılar

Engin Bey , para sıkıntısı olmasa bile , evet büyük sınıf heli ile başlamak gerçekten güzel olurdu , daha stabildir ancak illa ki kırım var , ne kadar simülasyon çalışsak da , ilk uçuşlarımız bizleri hakikaten ürkütmüştür.Büyük sınıfta en küçük kırımda paller kesin gider , bu da bir çift pal alana kadar (600ve üstü için konuşuyorum) , iyi bir mikro ile aynı hesaba gelir.Mikro candır , gerçekten pilotajı zorlar ama çok çabuk geliştirir.Ne kadar maddiyat iyi de olsa , helinin yedekleri var , sipariş verilecek , kargolar beklenecek , ayarlar yapılacak , takıldığın yerlerde buraya defalarca soru sorduracak(tabii ki biz yardım edeceğiz) velhasılı kelam , bıkkınlık da yaptırabilir.Ulen paramızla rezil oluyoruz dedirtecek kadar aksilikler olabilir.
Ancak simülasyon ve güzel bir mikro ile bu işi daha az maddiyatla ve daha fazla keyifle ilerletebilirsiniz.Bir çift pal parasına bilmiyorum da nerdeyse bir mikro daha alacak kadar yedek bulundurabilirsiniz mesela.Düştü mü , hiç sorun değil , zaten uygun zemin ve şartlarda düşerse hasarsız da çıkabiliyorlar kırımdan.Kırımı mı var , hemen oracıkta değiştir parçayı , uçuş keyfine devam :D.Bu işte yeni olduğunuz için , model büyüdükçe , modelcinin pilotajı ne kadar iyi olursa olsun , stresinin on kat daha arttığını da bilmemeniz normal.Yani maddiyat da kurtarmıyor bazı durumları diyorum.Naçizane benim fikirlerimdir, zannedersem usta modelci abilerimiz de katılır dediklerime , pilotajın gelişsin , en son model uçanı alırsınız orada bir sorun yok , ama neticede bunlara çok para veriyoruz , milli serveti bile bile de heba etmek bize yakışmaz.Çünkü illa ki kırım var :saygilar: