Yalova'dan selamlar

drellez

Yeni Uye
Adı : ilyas
Soyadı : İpekçi
Nereden : yalova
Mesleği : doktor
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli/Uçak/Quadro/FPV/Araba..) : uçak
Var ise Modelcilik Tecrübeniz: yeni başlangıç
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : google
Kullandığım Model(ler) : cessna 182 model uçak sahibiyim kurulumunu daha yapmadım.Tavsiye üzerine şu an için simüle uçuş yapıyorum.

Yalova'dan selamlar

Hoşgeldiniz İlyas Bey,

Keyifli forumlar. :saygilar:

Yalova'dan selamlar

Aramıza hosgeldiniz Ilyas Bey :RCKolik:

Cessna 182 modeli başlangıç için pek de uygun bir model değildir. Simulator çalışması oldukça yerinde bir karar olmuş :thumbup: Daha fazla detay için :

Yalova'dan selamlar

İlyas bey aramıza hoşgeldiniz :saygilar:

Yalova'dan selamlar

Aramıza hosgeldiniz Ilyas Bey.

Yalova'dan selamlar

Model tercihi yaparken arkadan pervaneli model olan wing dragon tercih edilmesi gerektiğini söylediler.Tip olarak cessna 182 daha çok hoşuma gitti.En az 1 ay simüle uçup normal uçuşlara öyle geçiş yapmayı düşünüyorum.Simülasyon için de ekstra kumanda almadım ama sanki temin etsem iyi olacak gibi.Kumanda pili dayanmayacak gibi duruyor böyle giderse.Galiba simülasyon kumandası pilsiz ve gücü bilgisayardan alıyor.Bunun için de simülasyon kumandasını almamı önerir misiniz? Bunun dışında eğitim videolarını indirdim.Gayet faydalı oldu.Bu iş biraz sabır gerektiriyor,çünkü sabırsız davranıp ilk uçuşunda çakılanları duydum.Acele yok sakin sakin simülasyon devam...

Yalova'dan selamlar

ilyas ipekçi' Alıntı:
Model tercihi yaparken arkadan pervaneli model olan wing dragon tercih edilmesi gerektiğini söylediler.
Her ne kadar kırımlar konusudunda başarılı bir model olsa da şahsen bu modelin uçuşunu beğenmiyorum. Bence klasik bir TRAINER model en mantıklısı. Aslında model seçimi pilotaj anlamında beklenti ile ilgili bir durum. (Bunlar bir helici olarak nacizane benim şahsi düşüncelerim)

Daha önce ilk model seçimi ile ilgili olarak şöyle bir konu paylaşmıştık.

ilyas ipekçi' Alıntı:
...Simülasyon için de ekstra kumanda almadım ama sanki temin etsem iyi olacak gibi.Kumanda pili dayanmayacak gibi duruyor böyle giderse.Galiba simülasyon kumandası pilsiz ve gücü bilgisayardan alıyor.Bunun için de simülasyon kumandasını almamı önerir misiniz?
Simulator kumandası özellikle başlarda çok kullanışlı. USB üzerinden çalıştığı için pil gerekmiyor. En güzeli de ortada çok fazla dursa da başına bir şey gelse insan üzülmüyor :D
Fakat şu aşamada Sim kumandasını Türkiye içinden temin etmek biraz sıkıntılı diye hatırlıyorum :rolleyes:

Yalova'dan selamlar

Kolay gelsin,bir sorum olacaktı.Uçağın montajını yaptım ama henüz çalıştıramadım.Bu konu için yardımlarınızı bekliyorum.