Yakıtlı Uçak arıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

okinore

Yeni Uye
Arkadaşlar merhaba ; biraz motor sesi duymak istediğim için yakıtlı bir model arıyorum. Tavsiye edeceğiniz 2.el bir model olursa haberleşelim. Çok hızlı bir uçak olmasını istemiyorum 3d yapmayacağım sadece alan uçuşu yapabileyim yeterli. :saygilar:

Yakıtlı Uçak arıyorum

Merhaba, ilk uçağınız mı olacak bilmiyorum ama üstten kanatlı olan trainer diye tabir edilen eğitim modellerini tercih edebilirsiniz.Seagul Low wing 40 tipi modeli de olabilir eğer daha önce eğitim modeliyle uçup deneyip kazanmışsanız.Forumdaki hocalarım kadar deneyimim fazla değil ama, Arising Star modelini uçurmuştum gayet stabil bir uçuşu var.Bu tip modellere bakabilirsiniz.İkinci el olarak 500 TL civarında ilanları oluyor zaman zaman.Saygılar

Yakıtlı Uçak arıyorum

Bildiğim kadarıyla Soaraction da trainer için ideal bir model. Elimde OS40 nitro motor var sıfır hiç kullanılmamış eğer isterseniz :)

Yakıtlı Uçak arıyorum

2 eğitim uçağım var birde hafif akrobasi yapan devil 500'üm ancak yakıtlı modelde de trainer olsa benim için daha iyi olur gibi. Söylediğiniz modellere 2. el bakacağım umarım buluruz :saygilar:

Yakıtlı Uçak arıyorum

peki elimde iki adet balsadan yaptığım hobbyloby mini telemaster trainer var acaba bunlara yakıtlı motor takabilir miyim ?

Yakıtlı Uçak arıyorum

Takılabilir tabii. Telemaster'in değişik ölçülerde olanları var. Sizdekinin kanat açıklığı nedir? Büyüklüğüne göre 10'luk, 15'lik motor takılabilir. Ancak küçük motorun çalıştırması ve ayarı vs daha zordur. Eğer 150-160 cm kanat açıklığı varsa, 40'lık motor uyar.

Yakıtlı Uçak arıyorum

Omer Erkan' Alıntı:
Takılabilir tabii. Telemaster'in değişik ölçülerde olanları var. Sizdekinin kanat açıklığı nedir? Büyüklüğüne göre 10'luk, 15'lik motor takılabilir. Ancak küçük motorun çalıştırması ve ayarı vs daha zordur. Eğer 150-160 cm kanat açıklığı varsa, 40'lık motor uyar.
120 cm kanat uzunlukları

Yakıtlı Uçak arıyorum

Okan tavsiyem 160 cm den az olmayan 40-46 lık bir trainer ile başla ve devam et modele uyduracagin bir motor seni tatmin etmeyecek ve yeniden arayışlara gideceksin.
Excell 2000 ya da arising star ile başla bu iki modelde başlangıç için ideal modeller .

Yakıtlı Uçak arıyorum

Aslında belirli bir uçuş deneyimi varsa üstten kanat trainer hemen sıkacaktır. Alttan kanat trainer daha uygun olur gibi... Seagull Low Wing Trainer muhteşemdir.

Yakıtlı Uçak arıyorum

Yeri gelmişken sormak istiyorum.Seagul Low Wing 40'ın işçiliği ve kalitesi nasıl? OS46AX ile kullansak hızlı uçuş sağlar mı? Veya OS55AX nasıl olur?

Celalettin Yazkan' Alıntı:
Okan tavsiyem 160 cm den az olmayan 40-46 lık bir trainer ile başla ve devam et modele uyduracagin bir motor seni tatmin etmeyecek ve yeniden arayışlara gideceksin.
Excell 2000 ya da arising star ile başla bu iki modelde başlangıç için ideal modeller .

teşekkür ederim abi eğer ki sağda solda bulursan 2. el bana uygun senin çevren de var bildiğim kadarıyla haber verirsen sevinirim :saygilar:

Yakıtlı Uçak arıyorum

Sümer Yamaner' Alıntı:
Aslında belirli bir uçuş deneyimi varsa üstten kanat trainer hemen sıkacaktır. Alttan kanat trainer daha uygun olur gibi... Seagull Low Wing Trainer muhteşemdir.

Umarım bulurum sıfırdan ben toplayayım rodaj'ını falan yapayım istemiyorum açıkçası. O kadar vakit harcayamayabilirim. Umarım tanıdık birileri çıkar ve alırız :saygilar:

Yakıtlı Uçak arıyorum

Seagull Low Wing'i OS55AX ve Webra 50 ile uçurdum. Webra 50 mükemmeldi. 55AX de oldukça iyi idi. Uçağın en büyük artısı trainer özelliği yanında temel aerobasiye de imkan vermesi.
Kalitesi bence ortalamanın çok üzerinde. Ayrıca motor mount bile monte edilmiş halde geliyor. Yani en deneyimsiz arkadaş bile günde birkaç saatini ayırsa bir haftada hazır eder. Rodaj dediğin zaten yarım saat.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...