YAK-54, Beagle B121 ve parçaları hakkında

Umut İplikçi

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
İyi günler arkadaşlar, elimde YAK-54, Beagle B121 ve bunların parçaları olduğunu düşündüğüm ekipmanlar var. Bu hobi ile bilgim yok, parçaların ne işe yaradıkları hakkında yardımcı olabilir misiniz? Bu hobiye başlayacak olursam eksik olan malzemeler hangileridir. Bu uçak uçurma işi çok zor mu:D

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

• Beğen
Tepkiler: Gürkan Öztop
Anlaşılan bir gömü bulmuşsun :) Elindeki uçakları uçurmak için biraz tecrübeye ihtiyacın var. Nasıl başlanmalı dersen muhtemelen gözünün önünde bir yerlerde yapman gerekenler yazıyordur.

Uçak uçurmak zor değil aslında. Ama doğru adımları atarak öğrendiğin zaman zor değil. Elime bir uçak alayım da hemen uçurayım dersen 2-3 sn falan sürer. Elinde baya elektronik var. Güzel bir trainer yaparak başlayabilirsin 'uçak uçurma işine'. Ama öncesinde bol bol araştırıp okumalısın.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Hocam burda size yazsalar da siz her parçanın ne işe yaradığını hangi malzemelerin gerekli olduğunu bilmezseniz pek bir işinize yaramaz. O yüzden tavsiyem forumda ya da YouTube'da rc uçak hobisine yeni başlayanlar için paylaşılan konulara bakmanız olacaktır.

Çünkü ben size motorunuz ve piliniz varmış almanıza gerek yok diyebilirim fakat elinizdeki pilin motor için uyumlu olup olmadığına ya da pilin ağırlığının uçağınız için uygun olup olmadığına tek tek araştırarak karar vermeniz gerekli.

Anlaşılan bir gömü bulmuşsun :) Elindeki uçakları uçurmak için biraz tecrübeye ihtiyacın var. Nasıl başlanmalı dersen muhtemelen gözünün önünde bir yerlerde yapman gerekenler yazıyordur.

Uçak uçurmak zor değil aslında. Ama doğru adımları atarak öğrendiğin zaman zor değil. Elime bir uçak alayım da hemen uçurayım dersen 2-3 sn falan sürer. Elinde baya elektronik var. Güzel bir trainer yaparak başlayabilirsin 'uçak uçurma işine'. Ama öncesinde bol bol araştırıp okumalısın.
Ali bey forumda vakit buldukça okuyorum yazılanları ama bu iş derya deniz anladığım kadarıyla. Okudukça en başta küçük modellerle başlamak daha mantıklı geliyor insana. Daha fazla video izleyip, daha fazla okumam gerekiyor.

Hocam burda size yazsalar da siz her parçanın ne işe yaradığını hangi malzemelerin gerekli olduğunu bilmezseniz pek bir işinize yaramaz. O yüzden tavsiyem forumda ya da YouTube'da rc uçak hobisine yeni başlayanlar için paylaşılan konulara bakmanız olacaktır.

Çünkü ben size motorunuz ve piliniz varmış almanıza gerek yok diyebilirim fakat elinizdeki pilin motor için uyumlu olup olmadığına ya da pilin ağırlığının uçağınız için uygun olup olmadığına tek tek araştırarak karar vermeniz gerek
Çok haklısınız Muhammet bey, dışarıdan gözüktüğü gibi değilmiş. Ben biraz daha araştırıp anlamadığım yerleri sormam daha mantıklı olacak.

Ali bey forumda vakit buldukça okuyorum yazılanları ama bu iş derya deniz anladığım kadarıyla. Okudukça en başta küçük modellerle başlamak daha mantıklı geliyor insana. Daha fazla video izleyip, daha fazla okumam gerekiyor.
Hocam gözünüz çok korkmasın. Biraz araştırmayla bile basit bir uçak yapacak kıvama gelirsiniz. Tavsiyem elinizdeki uçaklara başlamadan önce kendi uçağınızı yapmanız. Bu da çok zor değil aslında. Maket kartonu, maket bıçağı ve sıcak silikon gibi malzemelerle basitçe bir uçak yapabilirsiniz. Aşağıya sizin için yararlı olacağını düşündüğüm birkaç video bırakıyorum. Bu tarz videolara mutlaka bakın.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu tarz videolarla ya da forumdaki konularla teorik bilginizi güçlendirin. Gerisi zaten gelir. Ek olarak simülasyonda çalışmanızı da şiddetle tavsiye ederim.

Aynı fikirdeyim.
Aslında ideali, çevrenizde varsa bir gruba katılıp sahada canlı
Hocam gözünüz çok korkmasın. Biraz araştırmayla bile basit bir uçak yapacak kıvama gelirsiniz. Tavsiyem elinizdeki uçaklara başlamadan önce kendi uçağınızı yapmanız. Bu da çok zor değil aslında. Maket kartonu, maket bıçağı ve sıcak silikon gibi malzemelerle basitçe bir uçak yapabilirsiniz. Aşağıya sizin için yararlı olacağını düşündüğüm birkaç video bırakıyorum. Bu tarz videolara mutlaka bakın.

Bu tarz videolarla ya da forumdaki konularla teorik bilginizi güçlendirin. Gerisi zaten gelir. Ek olarak simülasyonda çalışmanızı da şiddetle tavsiye ederim.
Çok teşekkür ederim paylaşımlarınız için. İzmir Buca da EFMOD diye bir yer buldum havalar ısındığı zaman gitmeği planlıyorum

Çok teşekkür ederim paylaşımlarınız için. İzmir Buca da EFMOD diye bir yer buldum havalar ısındığı zaman gitmeği planlıyorum
Yani şimdi kimseyi kötülemek gibi olmasın ama daha önce iletişim kurmaya çalıştığım da pek yardım sever karşılanmadım. Aynı şekilde çevremden de duyduklarım aynı. Çok bilgi paylaşmayı sevmiyorlar.

Okudukça en başta küçük modellerle başlamak daha mantıklı geliyor insana.
Kesinlikle küçük modelle başlamanızı tavsiye etmiyorum.Kanat açıklığı 140cm ve üzeri olmalı mümkünse.Küçük Uçak daha oynak olacağından yeni başlayan birinin başa çıkması zor olur.Büyük Uçak daha dengeli uçar.Balsa'dan ARF model,Kit(lazer kesim) veya plandan kendiniz model yapmayı tercih edebilirsiniz.Benim önerim Çaylak eğitim modelidir, forumda "Çaylak Rckolik Edition" diye ararsanız orjinal planını bulabilirsiniz.

Elinizdeki uçaklar yeni başlayacak biri için kesinlikle doğru uçaklar değiller. EFMOD da bu konuda yardımcı olacak birini bulamazsınız. Gerçekten bu hobi ile uğraşmak istiyorsanız bir hafta sonunuzu ayırıp Manisa pistine gelmenizi tavsiye ederim. İzmirli modelcilerin çoğu Manisaya geliyor uçuşa. Elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce yardımcı olmaya çalışırız.

• Beğen
Tepkiler: Gürkan Öztop
İyi günler arkadaşlar, elimde YAK-54, Beagle B121 ve bunların parçaları olduğunu düşündüğüm ekipmanlar var. Bu hobi ile bilgim yok, parçaların ne işe yaradıkları hakkında yardımcı olabilir misiniz? Bu hobiye başlayacak olursam eksik olan malzemeler hangileridir. Bu uçak uçurma işi çok zor mu:D

müthiş bir kombinasyona sahipsiniz. gördüğüm kadarıyla tüm parçalar var. sadece toplayıp uçurmak kalıyor. öncelikle simülatör ile bu işe giriş yapın. sonra da ikamet ettiğiniz yerde bu iş ile iligli kişileri bulun. RCKOLİK 'den mutlaka birileri vardır.