Aslında yıllardır Turnigy 9x + Frsky modul ile mutluyum diye bilirim. Ama logo600 heliyi alınca onu uçuracak üst seviye bi kumandaya ihtiyacım olduğunu biliyordum. Bir modelci amcadan ödünç aldığım Devo10 ile Logoyu uçurmaya başladım. ESC havada stop edince bi kırım yaşadım. Düşündüm belki alıcı sailsafe-ye girib de motoru kapatmış ola bilir ama sorunun ESC kaynaklı olduğunu ESC-yi kırımdan sonra test için pile takdığım an kondensatörlerin patlamasıyla anladım. Futaba JR Spectrum gibi bi kumanda kullanmamı biliyorum ama kırımdan sonra elde avucda ne varsa helinin onarımına ve yeni ESC-ye gitdi.
Sorum şu: DEVO 10 sıkça sinyal kaybı yapan bir kumandadırmı? Ayar yapmak yönünden ben memnunum yani hiç bi sıkıntım yok. Ama güvenilirliği açısından bi endişeliyim. Kendini isbatlamış bir kumandaya geçene kadar yola Devo10 ile devam edicek gibi gözüküyorum .
Bi de failsafe-yi motor kapata ayarlıyoruz diye biliyordum ve öyle de yapmışdım, peki pitch ve tail gain ayarı için ideal olan değer ne failsafe-de?
Türker abinin bu yazısını okudukdan sonra Logo-nu Turnigy ile denememek için kendimi zor tutuyorum
Sorum şu: DEVO 10 sıkça sinyal kaybı yapan bir kumandadırmı? Ayar yapmak yönünden ben memnunum yani hiç bi sıkıntım yok. Ama güvenilirliği açısından bi endişeliyim. Kendini isbatlamış bir kumandaya geçene kadar yola Devo10 ile devam edicek gibi gözüküyorum .
Bi de failsafe-yi motor kapata ayarlıyoruz diye biliyordum ve öyle de yapmışdım, peki pitch ve tail gain ayarı için ideal olan değer ne failsafe-de?
Türker Akgün' Alıntı:-- Birinci karakterimiz kumandasına $3.000 vermiş ve bu kumandayla $200'lık 4 kanallı bir training uçakla uçmaktadır. Kumandasıyla ilgili görüşü sorulduğunda " Gerçekten çok güzel bir kumanda, kullanmadığım bir sürü de özelliği var. " demektedir.
-- Diğer karakterimiz ise belkide toplam maliyetleri $3.000'ı bulan modellerini $40'lık bir kumandayla uçurmakta, görüşü sorulduğunda ise " Kumandalar çok pahalı, o da kumanda bu da kumanda bu benim işimi görüyor " demektedir.
Türker abinin bu yazısını okudukdan sonra Logo-nu Turnigy ile denememek için kendimi zor tutuyorum