Vizyon kargo

Celalettin Yazkan

RcFanatik
İlgi Alanı
Uçak
Arkadaşlar bu sabah şöyle bir SMS aldım.

Merhaba; 392480 takip numarali kargonuz adres yetersizliginden dolayi teslim edilememistir subede beklemektedir Bilgi icin: 02129080941

Tabi araştırmadan aradım [emoji35] Allah dan numara düşmedi google hocaya girdiğimde işin iç yüzü aydınlandı .
Bilginize .[emoji5]

Resmi çalışan dolandırıcılıklar hız kesmeden devam ediyor. Yeni dolandırıcılığımız ise Vizyon Kargo Kargonuz Teslim Edilemedi Dolandırıcılığı

Dolandırıcılık şu şekilde çalışıyor. Telefonunuza “444355 numaralı kargonuz adres yetersizliği sebebiyle teslim edilemedi. Lütfen bizi arayın 0 212 248 33 33” mesajı geliyor. Tabi ki dolandırıcılar, RESMİ DOLANDIRICILIKLARIN KLASİK YÖNTEMİ OLAN “1 e BASIN” yöntemi ile çalışıyor.

Dolandırıcılıların yeni yöntemlerinden olan Kargonuz Teslim Edilemedi yalanı ile gelen mesajlardaki numaraları aradığınızda kim dolandırıcılar kimlik bilgilerinizi veya kredi kartı bilgilerinizi öğrenmeye çalışıyorlar. Ya da uyduruk malları, kapıda ödeme ile size satmaya çalışıyorlar.

Vizyon Kargo ismine takılmayın. Bu isim de, numara da uyduruk. Yakın zamanda ve belirli zaman dilimlerinde, farklı bir kargo ismi ve farklı numaralar ile dolandırıcılıklarına devam edeceklerdir.

Velhasıl, bu tür mesajlara itibar etmeyin, mesajda yazan numaraları ARAMAYIN !

Vizyon kargo

Celalettin Yazkan' Alıntı:
Resmi çalışan dolandırıcılıklar hız kesmeden devam ediyor. Yeni dolandırıcılığımız ise Vizyon Kargo Kargonuz Teslim Edilemedi Dolandırıcılığı
..........
Velhasıl, bu tür mesajlara itibar etmeyin, mesajda yazan numaraları ARAMAYIN !
Daha neler çıkaracak bu ş....sizler :mad:

Vizyon kargo

Bu mesajın aynısı iki gün önce eşimin telefonuna geldi. Bana da Tempo Hukuk tan mesaj geldi. Mesajda 1750 TL değerindeki hediye paketimi 3 iş günü içinde almam gerektiği söyleniyor. Yoksa iade olacakmış. Mesaj sonuna da 212 li bir telefon numarası eklemişler

Vizyon kargo

Bir ara da UPS, Fedex falan gibi bilinen uluslararası firmaların görüntüsünde kargonuz teslim edilemedi şeklinde mail geliyordu. Gerçek firmayı aradığımda böyle bir mail göndermediklerini, itibar etmememi söylemişlerdi. Uyanık olmak lazım vesselam!...

Vizyon kargo

Dolandırıcılar yöntemleri eskidikçe yeni yöntemler bulmakta zorluk çekmiyor. Teknolojinin tüm imkanlarını kullanmaktan yana da sıkıntı yok, yalnız şirket vs. gibi konular sadece dolandırdık kaçtık durumunda olmadıklarının göstergesi olabiliyor, kanun açıklarından yararlanmakta üstlerine yok, yakalandıklarında yarın öbür gün borcumuz borç ödeyeceğiz, ürün bizim hatalı çıkmış vs. gibi basit sözlerle işin üstünü kapatmaya çalışabiliyorlar, o yüzden en iyi tedbir kendi aklımızı kullanmak iyice düşünüp ölçüp biçip öyle hareket etmek, dolandırıcılık yöntemlerinin sonu gelmez elbet ama biraz dikkatle kendimizi koruyabiliriz ;)

Vizyon kargo

Insanin kaninda namussuzluk olduktan sonra, namussuzluk icin bulamayacagi yontemde olmaz....

Vizyon kargo

Banada böyle bir mesaj gelmişti. Aramadım, google dan biraz araştırdım ve dolandırıcı olduklarını öğrendim. Dolandırıcılarda suçlu ama ptt daha suçlu. Bazı köstebek ptt çalışanları bizim kimlik bilgilerimizi dolandırıcılara veriyorlar yoksa adam benim bilgilerimi nereden bilsin. Yurt dışından kargom gelecekti banda kargo ile ilgili bir mesaj gelmişti.