[Video]: Yuvacik Heliport Buluşmasi - 10.08.14

Mehmet Kucuksari

Administrator
İlgi Alanı
Heli
Evet gelelim videolarımıza :thumbup:

Öncelikle Mordo abimizin uçuşları ve özellikle yeni modeli TREX 700 DFC ile başlayalım :halay:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Eski göz ağrısı TREX 550 DFC ile yaptığı uçuşlar

Türker kardeşimin mCPx BL ve TREX 450 DFC ile yaptığı uçuşlar :yuppi:

Bunlarda nacizane benim uçuşlarım :laugh: :D

Oncelikle mCPx BL ile FUNNEL Denemelerim :lollol:

Bunlarda TREX 500 DFC ile olan ucuşlar :)

Mehmet bey,eline gözüne sağlık
Teşekkür ederim...

alan güzel,ekip güzel daha ne olsun.... sizin bu bl le olan uçuşlarınıza imreniyorum..Align 150 ile açı problemleri yüzünden bir tutarsızlık vardı ama helinin kontrolü çok zor geldi ilk etap da agresif bir şey,, dün akşam açı ayarlarını bitirdiğimden beri uçuş yapmadım her ne kadar dijital bir açı ölçerle ölçmesemde ayarlar bu sefer doğru gibi bakalım hafta içi inşallah maiden yaparım bir video da koyarım

Mehmet Abi, eline sağlık. :bravo:

kadir kocaman' Alıntı:
alan güzel,ekip güzel daha ne olsun.... sizin bu bl le olan uçuşlarınıza imreniyorum..Align 150 ile açı problemleri yüzünden bir tutarsızlık vardı ama helinin kontrolü çok zor geldi ilk etap da agresif bir şey,, dün akşam açı ayarlarını bitirdiğimden beri uçuş yapmadım her ne kadar dijital bir açı ölçerle ölçmesemde ayarlar bu sefer doğru gibi bakalım hafta içi inşallah maiden yaparım bir video da koyarım
Teşekkürler Kadir. :thumbup:

Bu arada açı ile ilgili ne gibi bir sıkıntı var acaba :rolleyes: Biz mCPx BL manual ayarları direkt girdik sadece, ki onda acı ile ilgili bir ayar da yoktu.

Sadece brushless microlar baştan gerçekten çok atik geliyor. Mesela ben 5 hafta uçmadım, bir elime aldım, sanki model bıraktığım model değil gibi geldi :lollol: :lol: Ama 2 pil uçunca, yine ne hikmetse uysallaştı :laugh:

Yani demem o ki, microlarda baştan sabırlı olup, bolca uçmak gerekiyor. Zaman içerisinde insan modelin tepkilerine alışıyor. Mesela bana göre senin en az bir 10-15 uçuş yapman lazım ki, modelin tepkilerine tam olarak alışabilesin. Ama teknik başka bir sorun var ise, orası ayrı tabi ki ;)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Teşekkürler Kadir. :thumbup:

Bu arada açı ile ilgili ne gibi bir sıkıntı var acaba :rolleyes: Biz mCPx BL manual ayarları direkt girdik sadece, ki onda acı ile ilgili bir ayar da yoktu.

Mehmet Abi,
açılar da fazla pozitif açı alıyordu heli ölü gibiydi, invert yaptım ama yeterli negatif açı basmadı paller,doğru açılarla uçmadığım dan motoru da boğuyor gibi geldi.. Bakalım akşam Deniz le buluşucak gibiyiz,, bende modeli maiden yapacam o da trex 250 getirecekmiş, bir aksilik olmaz ise tabi... Dediğiniz gibi mikrolar çok seri aletler, daha önce dfc kullanmadığım dan kontrol de çok hassas geliyor, alışana kadar heliyi fazla riske atmayan hareketler yapmam doğru olacak gibi.,

kadir kocaman' Alıntı:
Mehmet Abi,
açılar da fazla pozitif açı alıyordu heli ölü gibiydi, invert yaptım ama yeterli negatif açı basmadı paller,doğru açılarla uçmadığım dan motoru da boğuyor gibi geldi.. Bakalım akşam Deniz le buluşucak gibiyiz,, bende modeli maiden yapacam o da trex 250 getirecekmiş, bir aksilik olmaz ise tabi... Dediğiniz gibi mikrolar çok seri aletler, daha önce dfc kullanmadığım dan kontrol de çok hassas geliyor, alışana kadar heliyi fazla riske atmayan hareketler yapmam doğru olacak gibi.,
Kadir +/- açılar arasında fark microlarda olabiliyor, nedense fabrikasyon bazen düzgün ayarlanmıyor :-\ Aşağıda V922 için hazırladığımız MICRO Açı kontrol konusu, sana yardımcı olacaktır diye düşünüyorum ;)

Elinize sağlık,hepsi çok güzel uçuşlar,özellikle mordo beyin uçuşlarını çok beğendim,hareketler yavaş çıkarılınca bence daha net ve güzel...

Elinize sağlık abiler çok güzel uçuşlar. :RCKolik:

Videolar çok güzel. %p
Abi ben izmitteyim bu solaklar köyü nerde acaba? yani köyün hangi bölgesinde uçuyorsunuz? Google earth ten koordiant verebilir misiniz? Malum arabamız olmadığından otobüsle gelirim. Acaba hangi otobüsler oralardan geçiyor :) Kısmet olursa bende uçağımla size katılmak isterim. :evil:

küçük heliye vidyo çekmek sıkıntılı oluyo... İyi becermişsiniz.

Mustafa Güney' Alıntı:
Teşekkürler, Mehmet Abiyle ben küçük helilere ve küçük helileri çekmeye baya alıştık. :laugh:

Mustafa Güney' Alıntı:
Teşekkürler Mustafa Bey :) Beni çekmek belki zor oluyordur Türker için ama ben onu çekerken hiç zorlanmıyorum :) Zira Türker kardeşim tüm hareketleri zaten kameranın önünde ve yakında yapabiliyor %p