Videoda kullanılan malzeme krem lehim. Sıvı lehim demek yanlış olur. SMD komponent kullanılan devre kartları için vazgeçilmez malzemedir. Malzeme kart üzerinde serigrafiye benzer yöntemle lehim olacak bölgelere uygulanır. Üzerine otomatik dizgi makineleri ile komponentler dizilir ve 250 - 300 derece aralığındaki fırına verilir. Kullanılan malzemeye göre fırından kalma süresi 1 ile 2 dakika arasında değişir. Videodaki amcanın veya elemanın sesini duymadım ama ısı tabancası ile tamir edilecek bölgeyi ısıtıyor. Bu işlem malzeme olmayan bir yere malzeme eklemek için kullanılabilir ama tam olarak bir tamir yöntemi değildir. En sonda kullandığı malzeme ise flux tır. Hem temizlik hem de lehimlemede kolaylık için kullanılan bir malzemedir. Pasta yerine daha çok kullanılıyor.
SMD malzeme tamiratı için en kullanışlı edevat cımbız havyadır. Hem malzeme sökmek için hem de tekrar lehimlemek için vazgeçilmezdir. Fiyatı yüksek olmasa alacağım ilk edevatlardandır ama henüz alamıyorum maalesef. Buyrun aşağıda bir örnek.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu arada şu an bir matbaada grafikerlik yapıyorum ama daha önceki işimin Vestel Elektronik fabrikasında otomatik dizgi makinesi programlama teknisyeni olduğunu söylemişmiydim. SMD parçalarla ve bu havya setleri ve daha fazlasıyla az haşır neşir olmadım zamanında.