V977 kendi ettafında dönme

Neville

Uye
Merhabalar yardıma ihtiyacım var nerden baksanız 6-7aydır v977 mi kullanamıyorum.bir kez kuyruk üstüne düşürdüm.kırıldı kuyruk ardından yeni kuyruk set aldım banggooddan taktım heli yine uçmadı yani deli gibi kendi etrafında dönüyordu ardından anakart bozulmuştur dediler taktım istettim yine aynı sorun ne sizce ?yardımlarınızı bekliyorum...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kuyrugu set olarak aldiniz motor da mevcut mu? Degilse motoru degistirmenizi.
motor kablolarinin anakarta takilan yere ters takilma durumunu.
Kuyruk pallerinin yonunun ters olma durumunu.
hala da cozum olmazsa yeniden anakart degistirmenizi oneririm %p

V977 lerde gordugum klasik sıkıntılardan bitaneside kuyruk pervanesinin motora takılan kısmının çatlamasıdır kuyruk pervanesini cıkar ve o kısmı biraz kastırarak kontrol et, çatlakta yoksa eger büyük ihtimalle motor pervaneyi sıyırıyodur sonuçta vida yok kuyruk pervanesinde, pervanenin motora gecen kısmına çok az kaliteli japonlardan damlat ve pervaneyi tak (burda dikkat et motora kaçmasın japon yapıştırıcısı) başıma gelmisti bu sekilde çözmüştüm

GT-N7100 cihazımdan gönderildi

Benim v922mde böyle olmuştu. Sebebi kuyruk kablosunu ters bağlamış olmamdı. Ama üstte arkadaşların yazdığı gibi birkaç ihtimal daha var.
1. Kuyruk palini ters takman.(Kuyruk palini diğer şekilde takman gerekiyor)
2. Kuyruk motorunun anormal çalışması(bu durumda onu değiştirmek gerekir)
3. Helikopteri bozuk bir zeminde kalibre ediyorsun(düz zeminde tekrar kalibre edersin)
4. Yeni aldığın anakart diğeri gibi anormal çalışıyor(maalesef tekrar bir anakart almalısın)

Bunları gözden geçirirsen eminim, sorunun kaynağını bulup çözeceksin.

yardımlarınızdan dolayı çok teşekkürler tekrar dediklerinizi tekrarlayıp döneyim ayrıca set olarak almıştım herşeyi üstündeydi.

Kuyruk gyrosunu test etmenin basit bir yöntemi var, soyleki bu büyük heli lerde motor kablosunu sokerek, 450 gibi heli lerde ana palleri sokup çok kontrollü bir şekilde mutlaka iki kisi ile biri heliyi tutup digeri kumanda ederek az gaz vererek, microlar da Palide Sökmeden yarım gazda kuyruğu sağa sola ittigimizde tam tersine tepkiler verir ve bir direnç oluşturur bu bağlamda sizin v977 kuyruğu ne tarafa iterseniz itin aynı sürekli donuyorsa ve hiç durmuyor sa anakart bozuk, yok tepki normal ise google görsellerin de bakarak v977 kuyruk Pal ini doğru takip takmadigini bir kontrol et birde sağa sola ittigimizde dönüyor veya duruyor ama ittigimiz yöne gitmeye çalışıyorsa kuyruk motor bağlantısını ters çevir. Kolay gelsin

SM-G900F cihazımdan gönderildi

Benim pek teknik bilgim yok ama helikopterde sorunun temel kaynağı kuyruk pervanesinin görevini yapmaması olarak görünüyor.kuyruk ters takılmış,kuyruk dönmüyor yada ters dönüyor yada diğer tecrübeli büyüklerimin söylediği gibi elektronikte sorun olabilir.ama kuyruğun ters takılıp tkılmadığını kontrol ettinizmi ?
:saygilar:

http://youtu.be/8fwTTK_qqbI
Sorun bu net olarak

Burkay Hilaloğlu' Alıntı:

Sorun bu net olarak

ortada sorun yok gibi gayet normal, tepkiler halının üzerinde o davranışlar normal, kaldırmayı dene bir havada sürekli dönüyorsa o zaman anakart sorunu var. motor bağlantı yönün doğru, pervane yönü doğru. ama yerde ne olduğunu bilemezsin palleri tak havaya kaldır eğer helikopter havada deligibi dönüyorsa anakart büyük ihtimal.

Mustafa Çoban.' Alıntı:
ortada sorun yok gibi gayet normal, tepkiler halının üzerinde o davranışlar normal, kaldırmayı dene bir havada sürekli dönüyorsa o zaman anakart sorunu var. motor bağlantı yönün doğru, pervane yönü doğru. ama yerde ne olduğunu bilemezsin palleri tak havaya kaldır eğer helikopter havada deligibi dönüyorsa anakart büyük ihtimal.
Havada değil yerde deli gibi dönüyor sanırım stabilizite etmiyor ayrıca sağ yaptığımda kuyruk sola gidiyor ama sol yaptığımda hiçbirşey etki etmiyor.
Havalanmadan gaz 20/25i geçince yerde resmen debeleniyor.
Heyi kaldırmama izin vermiyor yani.

palleri sökmüşsün heliyi eline al %50 gaz ver helinin burnunu sola dogru dönder, kuyruk sağa dogru gitsin kuyruk motorun hızlanıp deli gibi dönüyor ve kuyruğu sola burunu sola itmeye çalışıyorsa gyro normal motorun bozuk ama sen burunu sola ittiğinde çok hızlı dönmüyor ve aynı hızda kalıyorsa anarta sorun olabilir. ama uzaktan anlamak zor bence yaptıklarınıda bir videoya çek kontrollerini felan belki yardım edecek bişey yakalarız.

Videoyu birazdan atayım.ama sorun şöyle mesela ben kumandadan burun sola dediğimde dönüyor veya sola doğru dönecekken stabilize ediyor ama ben kumandadan burnunu sağa dediğimde hiçbirşey etki etmiyor sanki hiç yapmamışım gibi davrayınıyor yani;
Kumandadan burun sola dediğimde çalıyor ve büyük bir güçle itiyor ama kumandadan burun sağa dediğimde sanki öyle bir komut vermemişim gibi davranıyor.ayrıca helinin kuyruğu sağa kaçacağında kuyruk pervanesi dönüyor ama sola kaçacağında hiçbirşekilde etki etmiyor ve gelikendi etrafında dönmeye başlıyor.

http://youtu.be/55NJm9933RA

http://youtu.be/6R1cUuubCd8

Yok bi yardım eli[emoji2]