v 922

tolga33

Uye
İyi akşamlar değerli abilerim ve arkadaşlarım bi,sorum,olacaktı .V922im var yaklaşık bir iki aydır kullanmıyordum bu gün çalıştırdım ve normal gelen sesler dışında bing yaptıkdan sonra duruyorken çok fazla ses geliyor asıl sorun 4 kanallı heli gibi oldu inanılmaz hantal ani yüksel mesi nerdeyse sıfır neden kaynaklanıyor acaba bilen var mı ? :RCKolik: :(

v 922

Ana Çarkı (main gear) kontrol et. ana şafta (main shaft) doğru itmen gerekiyor. Şaftın ucu hafif çarkın ucundan görünecek şekilde.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

v 922

Abi o dedin tamam ileri,ittim,zaten ama hala anlamadım, bi,şey var ana pervane tam,oturmuş durumda hala hantal nerdeyse 4m ya kalkıyor ya kalkmıyor :(
Hakan YEŞİLLİ' Alıntı:
Ana Çarkı (main gear) kontrol et. ana şafta (main shaft) doğru itmen gerekiyor. Şaftın ucu hafif çarkın ucundan görünecek şekilde.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

v 922

Tolga , kalsik 922 sorunları başlığımızda bu konu defalarca yazıldı , çizildi ama sanırım gözünden kaçmış.
1- Bu heli ile ne kadar süredir uçuyorsun ? , yani toplamda kaç pil yaktın , 100 uçuş olmuş mudur ?
2-Bataryaların ne kadar yeni , ortalama kaç uçuşun var...
Sorma sebebim , 100 uçuşu geçtiysen motorun ömrünü yarılamış hatta bitiyor olabilir, batarya eskidiyse veya hor kullanıldıysa , doldursan bile tam performans alamazsın

Şimdi kumandayı aç ve heliye enerji ver , sonra holdu çek.Palleri yanyana getir , ıdle-up'ı aç , gaz kolunu tam ortaya getir.Pallere yandan bak , açıları tam düz ve ikiside aynı hizada olmalılar,değilse hizala , sorun kalmayacaktır.
Bir de swashplate 'i kontrol et , rulmanı yatağına tam oturmuş olmalı , tam oturmamışsa buda uçmasını etkileyen bir sorundur.

v 922

Tolga Babaoğlu' Alıntı:
Abi o dedin tamam ileri,ittim,zaten ama hala anlamadım, bi,şey var ana pervane tam,oturmuş durumda hala hantal nerdeyse 4m ya kalkıyor ya kalkmıyor :(
hakan bey hepsini kontrol ettim ama hala bi,sıkıntı var pil veya motor ömrü bitmiş olabilir ama bi anda duşuş oldu gucunde galiba motor ve pil omru de bi anda duşuş yapmaz diye düşünüyorum

v 922

Pilin var mı başka denemelik , yeni bir pille denemeni öneririm , pil çöküyorsa ,ilk başta kuş gibi uçar ama daş gibi de düşer....

v 922

Bangood dan piş siparişi vermiştim uç ay sonra geldi oda buyuk geldi v922 uyumlu diye almıştım :lollol: Neyse artık Türkiye den daha pahalıya bi,pil alıp deneyeyim yardımlarınız için ck teşekkür ederimm :RCKolik: