Uzun süreden sonra tekrar merhaba.

Dreamer75

Uye
Yaklaşık 6-7 ay oldu. Zaman zaman foruma girsem de pek dahil olamadım. İş-güç, vb. V977 lerle de çok uğraşamadım ama simülasyon çalıştım ara ara. Sanıyorum, şu 30 euro sınırı, iha yasası, doların artışı ve piyasaların durumu soğuttu biraz beni.
Şimdi... Tekrar bir heyacan başladı. Multicopterlar hep basit gelmişti bana. Ancak racing dronlar, özellikle fpv ile tekrar bir canlanma oldu. Pdb, bec, esc, motor, frame, flight controller vb. ne varsa araştırıyorum. Direkt olarak satın alma odaklı değil, bilgi ve birikim sağlamak amaçlı araştırıyorum.
Amacım adım adım bir quadcopter toplamak.
Dün gece sabaha karşı Banggood 'apps only' ve yıldönümü indirimiyle karşıma çıkana kadar sepete frame ve pdb atmıştım ki... Flysky fs i6x 10ch ve i6b!!! Fiyat uygun olunca diğerlerini bıraktım ve aldım gitti kumandayı.
Paylaşmak istedim.
Çok sık olamada da forumda zaman zaman yer alıp -bilgi almanın dışında- kazandığım bilgiyi paylaşmaya çalışacağım.
Sevgiler, saygılar;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tekrar aramıza hoşgeldiniz Soner bey :RCKolik:

Hosgeldin bende flysky i6 aldim 10 kanallisindan emin olamadim

Tekrar hoşgeldin Soner :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hoşgeldiniz Soner bey, umarım araştırma ve toplama süreci keyifli geçer. :RCKolik:

sevgili soner

öncelikle hoşgeldiniz

seçmiş olduğunuz kumanda 10 kanallı kesin olarak pwm, ppm ve i-bus protokolü kullanıyor. sbus bu modelde destekleniyormu bilmiyorum. (Flysky FS-i6s sbus destekler) receiveriniz 6 kanallı. FS-IA10B modeli receiver olsaymış vericinin potansiyelini (kanal sayısı olarak ) tam kullanabilme şansı da olurdu. ama olsun receiver recieverdir. mutlaka gerek duyarsanız daha sonra 10 kanallı modelini seçebilirsiniz.

multicopter ile ilgili parça seçimlerinizi merakla beklemekteyiz

sevgi ve saygılarımla

şakir polay

Hoşbuldum.
Evet 10 kanallı alıcı da vardı ancak kampanyada değildi ve flysky alıcılar ucuz olduğundan ben de gerekirse daha sonraya bıraktım. i6x in yanında 3 farklı alıcı alternatifim vardı. Ben quad dışında diğer modellerle de kullanma esnekliğim olsun diye bu modeli seçtim. Yoksa x6b' seçebilirdim. Bir de fs-a8s alternatifi vardı. i-bus, s-bus, ppm. Sağlam adımlarla gideyim düşüncesi ile uzak durdum diğerlerinden. ;)
Quadcopter parça seçimlerimi en kısa zamanda paylaşacağım.

Sevgi ve saygılarımla...

Sent from my iPhone using Tapatalk