Uzun süreden sonra merhaba

Muhittin Şentürk

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Uçak
Adı :Muhittin
Soyadı : Şentürk
Nereden : Gebze
Mesleği : Elektronik Teknikeri
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli / Uçak / Araba..) : Uçak ve Araba
Var ise Modelcilik Tecrübeniz:Wing dragon kullanmışlığım var.
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : Youtube
Kullandığım Model(ler) : Wing dragon

Daha önceden lise yıllarımda rc ile ilgili birçok araştırma yapmıştım ve küçük bir başlangıç modeli olan wing dragon modelini kullanmıştım. Fakat uçuş esnasında talihsizlik yaşayıp uçağı düşürmüştüm. Öğrencilikten dolayı maddi durumun yetersizliğinden bu hobbyi bırakmıştım. Şimdiise uçak merakım devam etmekle beraber, araba merakımda belirmeye başladı. Sizlerden alacağım bilgiler dahilinde tekrardan rc araba ile bu hobbye başlayarak yazın başlarında uçakla devam etmeyi düşünüyorum.

Hoşgeldin Muhittin,

Tahmin ediyorum forumda ihtiyacın olan faydalı bilgileri bulabileceksindir. %p

Keyifli forumlar. :saygilar:

hoşgeldiniz...

onroad offroad tercihinize göre tavsiyelerde bulunabiliriz tabi :) Benim tavsiyem yine de off road olması yönünde, böylece araziye daha yakın olursunuz, ordan da heliye uçağa geçiş yaparsınız. slash var bende ve ekibimizin her üyesinde. memnunuz... gün daha çok para ayırabilirsek bu işe e-revo da alınabilir veya daha da ilerisi baja olabilir... ama arabaya o kadar para gömmeyi hiç düşünmedim. heli seanslarının arasında öyle eğlencelik takılıyoruz.

Hosgeldiniz, Rasime tamamen katiliyorum. Heli ucurmak tum dikkat ve konsantrasyonunuzu vermenizi gerektiriyor, ucak da oyle. Ama araba muhabbet ve cayla beraber gayet keyifli suruluyor. Ucus aralarinda eglenmek ve kafa dinlendirmek icin birebir. Ustelik baslangicta oryantasyona da katkisi oldugu gorusundeyim, burnu size bakarken kontrollerin yer degistirdigini beyne kazimak icin masrafsiz, ters kontrolde yere cakilma riski olmayan bir arac. Ama niyetiniz ucmak ise arabaya cok fazla para baglamayin. 2wd bir slash saglamligi, mekanik sadeligi, fiyati ve ikinci el alim-satim kolayligi ile iyi bir alternatif. On-offroad tabi zevk meselesi, ama ben de offroad oneririm, bence daha zevkli ve ucmak icin gideceginiz yerlerde onroad bir arac surme sansiniz da pek olmayacaktir.

Türker Akgün' Alıntı:
Hoşgeldin Muhittin,

Tahmin ediyorum forumda ihtiyacın olan faydalı bilgileri bulabileceksindir. %p

Keyifli forumlar. :saygilar:

Forumda birçok konuyu vakitim oldukça inceliyorum. Siz Kocaeli'nin neresindensiniz ve hangi rc modeli ile ilgileniyorsunuz. Forumlar her zaman güzel bilgiler verse de yüz yüze konuşup muhabbet edeceğim yerler arıyorum. Ben gebzede oturuyorum bana yakın olan buluşma mekanları var ise oralara gidip aranıza Katılmak isterim.

Rasim Öztürk' Alıntı:
hoşgeldiniz...

onroad offroad tercihinize göre tavsiyelerde bulunabiliriz tabi :) Benim tavsiyem yine de off road olması yönünde, böylece araziye daha yakın olursunuz, ordan da heliye uçağa geçiş yaparsınız. slash var bende ve ekibimizin her üyesinde. memnunuz... gün daha çok para ayırabilirsek bu işe e-revo da alınabilir veya daha da ilerisi baja olabilir... ama arabaya o kadar para gömmeyi hiç düşünmedim. heli seanslarının arasında öyle eğlencelik takılıyoruz.

Emre Kaman' Alıntı:
Hosgeldiniz, Rasime tamamen katiliyorum. Heli ucurmak tum dikkat ve konsantrasyonunuzu vermenizi gerektiriyor, ucak da oyle. Ama araba muhabbet ve cayla beraber gayet keyifli suruluyor. Ucus aralarinda eglenmek ve kafa dinlendirmek icin birebir. Ustelik baslangicta oryantasyona da katkisi oldugu gorusundeyim, burnu size bakarken kontrollerin yer degistirdigini beyne kazimak icin masrafsiz, ters kontrolde yere cakilma riski olmayan bir arac. Ama niyetiniz ucmak ise arabaya cok fazla para baglamayin. 2wd bir slash saglamligi, mekanik sadeligi, fiyati ve ikinci el alim-satim kolayligi ile iyi bir alternatif. On-offroad tabi zevk meselesi, ama ben de offroad oneririm, bence daha zevkli ve ucmak icin gideceginiz yerlerde onroad bir arac surme sansiniz da pek

Cevaplarınız için teşekkürler. Aslında ofroad değilde on road bir model düşünüyorum. Ama illede on road olacak diye bir düşüncemde yok. Ama söylediğiniz model elektrik motorlu bir model ben yakıtlı bir model düşünüyorum. Sebebi bu motorların çalışma şeklini anlayabilmek bakımının felan nasıl olduğunu öğrenebilmek istemem. Yani elektrikli bir model istemiyorum.

muhittin şentürk' Alıntı:
Cevaplarınız için teşekkürler. Aslında ofroad değilde on road bir model düşünüyorum. Ama illede on road olacak diye bir düşüncemde yok. Ama söylediğiniz model elektrik motorlu bir model ben yakıtlı bir model düşünüyorum. Sebebi bu motorların çalışma şeklini anlayabilmek bakımının felan nasıl olduğunu öğrenebilmek istemem. Yani elektrikli bir model istemiyorum.

Hocam ben de makine mühendisiyim, demiryollarında çalışıyorum. Motorların çalışma şeklini az çok bildiğimi düşünüyorum ama elektrikli modeller tercih ediyorum. İlla merağım var öğrenmek istiyorum dersen ilk modelin öyle olsun madem. Ama sonrakilerde elektrikli isteyeceksin. Hobi bu sonuçta, eğlenmek temel amaç. Yakıtlının pisliği, bakımı vs bir yerden sonra yorabilir. Ama tercih meselesi en nihayetinde. ben uğraşmak istemiyorum yakıtlı tercih etmiyorum. Kimisi ondan zevk alır...

Ama çelişki de yok değil şimdi... Onroad istiyorsun, model de asfalt isteyecek haliyle... Şehiriçi sürersen çevreye aşırı rahatsızlıkları var yakıtlı modellerin, ses anlamında. Ama varsa modelcilerin öyle pist olarak kullandıkları şehirden uzak asfalt alanlar, yakıtlı onroad en güzel orda gider. En güzel modellerden birisi MCD x4 Rally bu alanda da ama çok pahalı tabii ki.

Boş alan var ve altı mermer döşenmiş bir alan da var Bulunduğum yere yakın. Benzinli motorlar hakkında bişeyler Öğrenmek istiyorum. Bugün araştırma yaparken bir tanıdık abimde himoto marka bir offroad araç olduğunu öğrendim satılırmış. Ama elektrikli imiş. Kararsız kaldın açıkçası sıfır araç ol ve yanında yedek bataryası ile birlikte verecekmiş 650 tlye almış yedek bataryası da 70 tl imiş bana 400 e verecekmiş. Yarın bana Detaylı bilgilerini verecek size tekrar danışırım.

Bunları düşünürken aynı anda uçaklarla ilgili de araştırma yapıyorum. Bu aydan sonra uçak uçurmak mümkün müdür ? Eskiden belirttiğim gibi bir wing dragon modelim vardı. Şimdi tekrar başlamak için similatör çalışmalı mıyım ? Birde internetten mesut Sübakan hocaya rastladım daha öncedende tanıdığım bir kişi kendisi Uçuş eğitimi veriyormuş. Sizce similarör eğitimi yoksa bu hocanın verdiği Uçuş eğitim mi mi daha faydalı olur ?

Cevap yazanlara teşekkür ediyorum istanbul ve Kocaeli'de bana yakın olanlarla arkadaşlık kurmak istiyorum. Mesela bu hafta rc aracını alıp biryerlerde kullanacak var ise eğer onların yanına gidip muhabbet etmek bilgilerime bilgi katmak isterim.