Herkese selamlar. Logo 600-üm için yeni almış olduğum Zippy 6s 3300mah 60C pillerimle beraber XT150 konnektörü de sipariş edeyim dedim ve ettim. Forumdakı arkadaşların XT150-yi motor esc bağlantısında kullandıklarını okuduğum zaman ben de motor-esc-deki RCPROPLUS 6mm konnektörleri Zippy lipoya, xt150-leri de motor-esc bağlantısına takmayı karar verdim. Eskiden kullandığım havya ile zar-zor 40/60-lık lehim teli ile lehim yapıyordum ama bu sefer kullanmış olduğum havya max 450derece ısındığından dolayı yüksek temperatürde kullanılan 40/60 oranlı lehim telini iyice eritemedi , o yüzden ben de 60/40 oranlı lehim telini kullanarak konnektörleri zippy lipoya, hobbywing esc-ye ve scorpion motora lehimledim.
60/40 lık lehim teli malum, ısı yüksek olmayan yerlerde kullanılıyor. Sorum şöyle ki, Esc-yi pile takdığımızda oluşan kıvılcımdan dolayı 60/40 -lık lehim telinin erime ihtimali çokmudur? Onu da belirteyim ki Hobbywing-deki kıvılcım Castle ESC-deki oluşan kıvılcımda devede kulak kalır ( bazen hiç kıvılcım olmuyor HW esc-emde, ben bile şaşırıyorum) Ama yene de içim pek rahat olmadı bu 60/40-lık telle. Öneriniz nedir? Yola devammı yoksa 40/60 ile yeniden lehim yapayım?
Lehim teline göre ısı oranı tablosu
60/40 lık lehim teli malum, ısı yüksek olmayan yerlerde kullanılıyor. Sorum şöyle ki, Esc-yi pile takdığımızda oluşan kıvılcımdan dolayı 60/40 -lık lehim telinin erime ihtimali çokmudur? Onu da belirteyim ki Hobbywing-deki kıvılcım Castle ESC-deki oluşan kıvılcımda devede kulak kalır ( bazen hiç kıvılcım olmuyor HW esc-emde, ben bile şaşırıyorum) Ama yene de içim pek rahat olmadı bu 60/40-lık telle. Öneriniz nedir? Yola devammı yoksa 40/60 ile yeniden lehim yapayım?
Lehim teline göre ısı oranı tablosu
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Son düzenleme: