Arkadaşlar merhaba
Bir fiyat performans ürünü ile daha karşınızdayız
Benim gibi paralel board sevmeyenler için oldukça güzel ve uygun fiyatlı bir şarj aleti. Ben indirimde almış olduğum için bana öyle geliyor da olabilir
Bunun gibi all-in-one chasis olan şarj aletlerinde insanların genel önyargısı "şarj aletilerine birşey olduğunda kayıp çok oluyor, ona para vereceğime gider 4 tane 300w turnigy alır dizerim" şeklinde ancak aslında bu da 4 ayrı şarj aleti olduğundan riski bölüyoruz bile diyebiliriz.
Yani mesela 200$ bandında bir şarj aletimiz var ve buna birşey olursa elimizde şarj aleti kalmıyor, ve paramızın hepsi boşa gitmiş oluyor. Bunda ise kalan 3 şarj aleti ile 900w gücüyle yola devam edebilirsiniz. Benim fikrim bu şekilde riski 4'e bölmüş oluyoruz.
Diğer bir yandan bir pile rodaj yaparken diğerini discharge edip, 2 tanesine de şarj basabiliyoruz, işte bu çok güzel bir esneklik. Paralel boardlardaki gibi piller aynı olacak yakın voltajda olacak gibi dertler yok
Gelelim şarj aletine ve özelliklerine:
Hoş bir kutuda geliyor. Ancak objektif olmak gerekirse kutuyu açınca aynı hoşluk devam etmiyor, şarj aletinin konulduğu sünger pek de iyi değil. Kalite hissi vermeyip, fiyat performans ürünü aldığınızı yüzünüze tokat gibi çarpıyor
Poşetinden çıkarttıktan sonra karşımıza bu görüntü geliyor. Metal kasalı, hoş görünümlü bir şarj aleti, bu fotoğraftaki çizilmesin diye konulmuş olan filmi ve stickerleri kaldırdıktan sonra kendisine ulaşabiliyoruz.
Full metal kasa ve hoş bir görüntüsü var gerçekten, turnigy neden "K" harfine takmış anlayamadım, Rea"k"tor - Quad"k"ore
User manual küçük bir el kitabı modunda, kaliteli kağıda renkli olarak basılmış. Biraz daha detaylı olabilirdi, ama yine de beğendim çok..
İlk şarj deneyimim yukarıdaki gibi. Kendisine bir çanta yapıyorum ama şuan geliştirme aşamasında olduğu için masada çalıştırdım
İlk şarjda çok iyi balans yaptığını söyleyebilirim.
Gelelim ürün özelliklerine ve kullanıcı yorumlarıma
Bence dikkat çeken özellikleri aşağıdakiler;
Özelliklerine kendiniz göz atmak isterseniz aşağıdaki linkten manueline bakabilirsiniz
Benim kendi yorumlarıma gelirsek;
Bir fiyat performans ürünü ile daha karşınızdayız
Benim gibi paralel board sevmeyenler için oldukça güzel ve uygun fiyatlı bir şarj aleti. Ben indirimde almış olduğum için bana öyle geliyor da olabilir
Bunun gibi all-in-one chasis olan şarj aletlerinde insanların genel önyargısı "şarj aletilerine birşey olduğunda kayıp çok oluyor, ona para vereceğime gider 4 tane 300w turnigy alır dizerim" şeklinde ancak aslında bu da 4 ayrı şarj aleti olduğundan riski bölüyoruz bile diyebiliriz.
Yani mesela 200$ bandında bir şarj aletimiz var ve buna birşey olursa elimizde şarj aleti kalmıyor, ve paramızın hepsi boşa gitmiş oluyor. Bunda ise kalan 3 şarj aleti ile 900w gücüyle yola devam edebilirsiniz. Benim fikrim bu şekilde riski 4'e bölmüş oluyoruz.
Diğer bir yandan bir pile rodaj yaparken diğerini discharge edip, 2 tanesine de şarj basabiliyoruz, işte bu çok güzel bir esneklik. Paralel boardlardaki gibi piller aynı olacak yakın voltajda olacak gibi dertler yok
Gelelim şarj aletine ve özelliklerine:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Hoş bir kutuda geliyor. Ancak objektif olmak gerekirse kutuyu açınca aynı hoşluk devam etmiyor, şarj aletinin konulduğu sünger pek de iyi değil. Kalite hissi vermeyip, fiyat performans ürünü aldığınızı yüzünüze tokat gibi çarpıyor
Poşetinden çıkarttıktan sonra karşımıza bu görüntü geliyor. Metal kasalı, hoş görünümlü bir şarj aleti, bu fotoğraftaki çizilmesin diye konulmuş olan filmi ve stickerleri kaldırdıktan sonra kendisine ulaşabiliyoruz.
Full metal kasa ve hoş bir görüntüsü var gerçekten, turnigy neden "K" harfine takmış anlayamadım, Rea"k"tor - Quad"k"ore
User manual küçük bir el kitabı modunda, kaliteli kağıda renkli olarak basılmış. Biraz daha detaylı olabilirdi, ama yine de beğendim çok..
İlk şarj deneyimim yukarıdaki gibi. Kendisine bir çanta yapıyorum ama şuan geliştirme aşamasında olduğu için masada çalıştırdım
İlk şarjda çok iyi balans yaptığını söyleyebilirim.
Gelelim ürün özelliklerine ve kullanıcı yorumlarıma
Bence dikkat çeken özellikleri aşağıdakiler;
- İç direnç ölçümü - Bildiğiniz bir özellik
- Generative discharge - Bu özellik çok ilginç, diğerlerinde yok diye biliyorum, eğer bir kuru akü ile güç veriyorsanız şarj aletine, discharge ederken enerjiyi o aküye geri aktarıyor.
- Discharge ederken eğer external bir direnç kaynağınız varsa bunu sisteme bağlayıp daha hızlı discharge sağlayabiliyorsunuz.
- Lipo doldurma voltajını ayarlanabiliyor. Li-hv olan pilleri doldurmak mümkün oluyor bu sayede.
- Yeni pilleri rodaj yaparken kullanılabilecek "cycle" özelliği var, istediğiniz kadar doldur boşalt otomatik yapıyor. Rodaj artık çile olmaktan çıkar benim için, veririm Reaktor kendi uğraşsın bu saatten sonra
- Çok fazla boşalmış lipolar için pre-charge modu var. Yani liponun voltajı çok düşmüşse şarja başlamadan önce onu ayağa kaldırmak için bu mod kullanılabiliyor.
- Balans hassasiyeti ayarlanabiliyor.
- Bütün bu özellikler 4 farklı port için ayrı ayrı konfigüre edilip hafızaya kaydediliyor. Şarj aletini açtığınızda son kullandığınız fonksiyonla karşılaşıyorsunuz
- Bir çok parametreyi ayarlayabildiğiniz gibi ekran parlaklığını, şarj aletinin ne zaman ötsün ötmesin(buzzer) ayarlamak mümkün.
- Internal hafıza olmasıyla birlikte şarj aleti taktığınız bataryayı tanıyor ve tek tuşla şarja başlıyorsunuz. Çok pratik bir özellik
Özelliklerine kendiniz göz atmak isterseniz aşağıdaki linkten manueline bakabilirsiniz
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Benim kendi yorumlarıma gelirsek;
- Paralel boardları sevmiyorsanız kesinlikle rekabetçi bir şarj aleti.
- Bu paraya PL serisi alınabileceğini ben de biliyorum ama bu iş biraz tercih mesesi, PL'nin verip bunun veremediği birşey bulamadım. Kalite diyenleri duyar gibi oluyorum
- Kalite hissiyatı orta-iyi düzeyinde, şarj aletinin tek kabloyla bağlanması konusunda ısınırmı diye düşüncelerim vardı, ancak 8awg bağlantı kablosuyla ısınacağını pek sanmıyorum.
- üst sınıf şarj aleti + psu kombinasyonu ortalama 700$ bandında olurken ben bu şarj aleti+psu 320-330$ bandında bitireceğim diye hedefliyorum ki bu da rekabetçi olmasına yeter bir fark bence.
- dezavantaj olarak sayabileceğim en önemli şey fan sesi, 4 tane fanı var, psu'da da 1 tane olsa etti 5 fan. E bende çanta yapıyorum buna 2 fan da çantada havalandırma olacak, 7 fanla oda atölye havasında bir uğultuya sahip olacak diye düşünüyorum
- Benim şarj aletine ve özelliklerine bakarak edindiğim izlenim Turnigy çok özellikli ve kullanışlı bir şarj aleti yapmak için ellerinden ne gelirse yapmışlar. Ben sevdim