[Urun]: SHE.K 38 Parça Tornavida Seti

isasari

Çalışkan Uye
Web sitesi
www.isa-sari.com
Merhabalar,
Daha önce dediğim gibi, bundan sonra elime geçen ne var ne yok inceleyecektim (bu da ayrı bir hobi olsa gerek :) Şimdi bunlardan ilkini sizlerle paylaşıyorum. Alacak olanlara tavsiye ederim.

İsa bey, inceleme için elinize sağlık. Ama RC hobisinde kullanılacak olan tornavida ve alyan takımlarında beklenen çok önemli iki husus bulunmakta.

1 - Ucların ölçülerinin minimum hata payı ile gerçeği yansıtması.
Eğer uclar gevşek ise, uc eğimleri olması gerektiği gibi değilse, ucun geometrik şekli gerekli keskinlikte değilse vidaları tam tutmayacak ve vidaların tutunma yüzeylerininin aşınmasına yol açacaktır. Ucun kendisi için de aşınma durumu sözkonusu olacaktır.

2 - Ucların gerçek sertleştirilmiş çelikten(HSS) ya da aşınması minimuma indirilmiş(Chrome Vanadium, Titanium Nitride kaplı v.b.) malzemelerden üretilmiş olması gerekiyor. Bu özellikleri sağlamayan uclar, yüksek torklara maruz kaldıklarında, hem kendilerine hem de vidalara zarar vereceklerdir. Ve de kullanım ömürleri kısa da olacağından en zaruri anlarda(sahada iken, locktite yüzünden çıkmayan bir jesus bolt v.b.) kullanım dışı kalabileceklerdir.

İncelediğiniz seti, yukarıdaki kriterlere göre de değerlendirebilir misiniz ?

Zafer Bey merhaba,
Detaylı yorumunuz ve katkınız için teşekkür ederim. Açıkçası sizin sıraladığınız özellikleri taşımıyor bu set (ya da ben bunları değerlendirecek teknik bilgiye sahip değilim). Doğrusunu söylemek gerekirse, 15 Dolarlık bu setin sizin dediğiniz kadar kaliteli olmasını beklemek hata olur bence.

isa bey emeğinize sağlık ,

bu seti nerden alabiliriz,fiyatı ne kadar acaba. teşekkürler

Ümit Piriştina' Alıntı:
isa bey emeğinize sağlık ,

bu seti nerden alabiliriz,fiyatı ne kadar acaba. teşekkürler

Çok teşekkür ederim Ümit Bey. Youtube'da cevap yazmıştım. Selamlar...

Zafer bey durumu cok guzel ozetlemis. Su ana kadar aldigim benzer hic bir urunden modelcilik anlaminda ya da genel kullanimda dahil olmak uzere memnun kalmadim. O yuzden artik az ama oz ve kaliteli aletler almayi tercih ediyorum. Aksi takdirde ev bir donem sonra çöplüğü donebiliyor. Yine de ellerine saglik Isa.

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Zafer bey durumu cok guzel ozetlemis. Su ana kadar aldigim benzer hic bir urunden modelcilik anlaminda ya da genel kullanimda dahil olmak uzere memnun kalmadim. O yuzden artik az ama oz ve kaliteli aletler almayi tercih ediyorum. Aksi takdirde ev bir donem sonra çöplüğü donebiliyor. Yine de ellerine saglik Isa.

Aslında mantık oldukça basit: Ne kadar ekmek, o kadar köfte. Teşekkürler Mehmet Abi :)

Abi emegine saglik.Tornavidada cok guzelmis gercekten.

Arda Erkan' Alıntı:
Abi emegine saglik.Tornavidada cok guzelmis gercekten.

Teşekkürler Arda. Evet, benim de hoşuma gitti. Her evde bulunması gereken tipte bir şey kesinlikle.

Eline sağlık İsa. Çok kaliteli olmasalar da, bu tür ufak tefek aletlerini ben de evde bulundururum. Çok amaca yönelik olmadıkça, bir kere iş göreseler parasını çıkarır diye düşünürüm ve şimdiye kadar da işimi görmüşlerdir. Tekrar teşekkürler.

Çok teşekkür ederim Ömer Abi. Açıkçası benim de her işimi görüyor şimdilik bu set. Parasını hakkıyla teslim ediyor yani. Tekrar teşekkürler...