Ben sipariş verirken aldığım ürüne göre hareket etmeye çalışıyorum. Eğer ki normalde aldığım ürün için %20 vergi çıkması kesin diye düşünüyorsam, o zaman hem daha çabuk geleceği için hemde %20yi üzerine koyunca aynı hesaba geleceği için TDM seçiyorum. Bir de Banggood da normalde vergi iadesi konusu var. Registered mail ile veya express ile gelen ürüne gümrük sigortası yapınca, vergiyi Banggood dan talep edebiliyorsunuz. Ancak, son zamanda bu sigorta fiyatları da vergi oranında baya yükseldi. Ben uzun süredir bu sigortayı yapmıyorum cümkü bu sigorta ile vergi geri almak için PTT şubenizden bir evrak almanız gerekiyor. Benim ilçedeki PTT şubesinde bu evrağı verecek kişinin işini yapmaması ve üşengeçliği ve de insani olmayan davranışları nedneiyle ciddi bir tartışma yaşadım, CİMER dahil PTT genel müdürlüğüne bile şikayette bulundum. Ama sağolsun ne CİMER ne PTT genel müdürlüğü kılını dahi kıpırdatmadı. bende o gün bugün ne sigorta yaptırıyorum, ne de vergiyi geri alacam hevisine kapılıyorum. Ne çıkarsa ödeyip geçiyorum. Paketlerin %90nında yaklaşık olması gerekenin 3de 1 vergi çıktı. Misal iflight kendi sitesinden aldığım FC 32usd değerinde, 11.4tl vergi çıktı, 8.8 de gümrüğe sunma ve damga vergisi. 20küsür masrafı ile gelecek. Ancak, büyük kapet veya ürünlerde direk %20 ödedim. Örneğin, SKYZONE SKY03O gözlük 2450TL aldım ve 535TL vergi ödedim. Onu dahi geri almak için uğraşmadım
PTTden o derece nefret etmiş durumdayım