Uçuş Video Çekimlerinizi Nasıl Yapıyorsunuz ?

Mustafa Hacılar

RcFanatik
İlgi Alanı
Heli
Herkese selamlar arkadaşlar, ben uzun zamandır uçuşlarımı gözlük kamera ile kaydediyorum şöyle bir alet olur kendisi
uçuşları genelde yalnız yaptığım için bulabildiğim en iyi çözüm bu oldu aslında baktığım yeri kameraya alıyor heliyi takip etmek yeterli , ancak görüntü kalitesi ve video formatı (AVI) hoşuma gitmiyor. tek başımaykende uçuşlarımı çekebileceğim daha kaliteli bir sistem arıyorum var mıdır önerisi olan ? :saygilar:

Benim kendi imkanlarımla yaptığım bir aparat var dikkat ederek kayıt yaparsan telefonla güzel kayıt yapabiliyor.

Böyle bir aparat yapmalı %p

Mustafa abinin çözümü oldukça mantıklı.

Bunun haricinde yapılacak en güzel şey, kafa bandıyla beraber gopro, sjcam, xiaomi gibi kameralar kullanmak.

Ben şapkaya taktığım cırt ile mobius camera kullanıyorum. Çok hafif ve dikkat dağıtmıyor. Yalnız şöyle bir sorunum var bu ara uçuşa gittiğim saatler havanın tam kararacağı anlara denk geliyor. Mobius kameranın gündüz performansı çok iyi ama karanlıkta pek iyi değil.
Aslında benim gözlerimde de sorun var. Hava biraz karardığında özellikle modelin kuyruğunu seçemiyorum. İlk kırımım da bu nedenle olmuştu. Oryantasyonu kaybettim.

Şapkaya cırt cırt ile kamera montajıda güzel fikir benimde elimde bir sony webbie kamera var onu bu şekilde kullanabilirim bende %p ancak özellikle ilk başlarda iniş kalkış anını yakalamak için çok çalışmak gerekecek gibi geliyor, heliyi yakalamak için geniş açı çekmek gerekecek.

Oryantasyon kaybı benimde başıma bela, havada kaç kere helinin başımı bana dönük kuyruğumu dönük diye seçemediğim ve kırım yaşadığım oldu, zaten ters komutu verdiğin an artık toparlamak çok zor malesef.