Uçuş Kontrol Kartı

quidam93

Yeni Uye
Hepinize iyi günler arkadaşlar.Aranıza yeni katıldım ve yardımınızı istediğim bir konu var.Bitirme projesi için multicopter yapacağız arkadaşımla.Ancak okuldaki hocamız uçuş kontrol kartını kendimizin yapmasını istedi.Bu konu hakkında bilgisi olan varsa ve yardım ederse çok memnun kalırım.

Uçuş Kontrol Kartı

Uçuş Kontrol Kartı

Peki Arduino bu işi yapmak için tek yöntem mi acaba ? Çünkü projeyi veren profesör Arduino ile yapmak istediğimizde pek sıcak bakmamıştı ancak başka bir yol da bulamadık henüz. Sanırım tekrar konuşup Arduino ile yapmaya ikna etmemiz gerekli. Cevabınız için de teşekkürler bu arada. İyi günler.

Uçuş Kontrol Kartı

Çok basit. Arduino ile başlayacaksınız. Yazılımı tamamladıktan sonra Arduino yerine uygun Atmel işlemci ile bir kart tasarlayacaksınız. Kodu o işlemciye yükleyeceksiniz. Olacak bitecek.

Ek: Linkteki sisteme baktım. Arduino Uno ya da Nano ile yapılmış. Yani Atmega 328 yeterli. Atmega 328 ile çalışmak çok çok kolay. Bir kristal ve iki kondansatör ile Arduino kartının çalışan bölümünü yaparsınız. Kodu, işlemciyi Arduino'ya takıp yüklersiniz ve sonra işlemciyi kendi kartınıza aktarır kullanırsınız.

Uçuş Kontrol Kartı

Çok teşekkür ederim.Kafamda bişeyleri canlandırmada yardımcı oldu.Peki daha sonra bir sorunum olursa size özelden ulaşabilir miyim ?

Uçuş Kontrol Kartı

Onur Garip' Alıntı:
Çok teşekkür ederim.Kafamda bişeyleri canlandırmada yardımcı oldu.Peki daha sonra bir sorunum olursa size özelden ulaşabilir miyim ?

Bu forumu kurup yöneten ve inanılmaz emek veren arkadaşlarımızın tek amacı bilgi paylaşımıdır. Dikkat edersen imzalarında "özelden sorulan sorulara yanıt verilmeyeceği" yazılıdır. Her türlü soruyu buradan sormak daha mantıklı ve forumun amacına uygun olacaktır.

Genelde bitirme ödevi için foruma üye olup işi bitince bir daha görünmeyen arkadaşları çok gördük. En azından geride paylaştıkları sorunlar ve üretilen çözüm önerileri başkalarının da işine yarayacak şekilde kalsın isteriz.

Buradan sorulacak her soruya bilgimin yettiğince yanıt vermeye çalışacağımı bilmeni isterim...

• Beğen
Tepkiler: Mehmet ÖKMEN
Uçuş Kontrol Kartı

Forumdan işim bitince gideceğimi düşünmüyorum çünkü bu projeyi isteyerek ve hocayı zorlayarak aldık biraz da.Tabi olayların daha başındayım bir şeyler öğrenmem lazım ve burasının bana yardımcı olacağını düşünüyorum.Proje bittikten sonra da yaptığım aleti geliştirmeyi düşünüyorum aslında.GPS,kamera ile anlık görüntü aktarımı gibi.Yine de dediğinize katılıyorum ben de başkalarının da faydalanamsı için burası daha uygundur tabi ki de.Teşekkür ederim cevaplarınız için.Başka bir sorunla karşılaşırsam yine buradan iletişime geçerim.Ayrıca projenin durumunu da ara ara aktarabilirim merak edenler olursa.Hepinize iyi günler.

Uçuş Kontrol Kartı

Arduino uno ile ben f450 topladım. İstesem atmega323p ile minicik bir kart da basabilirdim ama üşendim ne yalan söyleyeyim. Umarım güzel bir kart basarsın bizimle de paylaşırsın :) Ben de bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim :agreed: :agreed: