Arkadaşlar havaların düzelip uçuşların sıklaşmasıyla birlikte yeni bir ihtiyaç başgösterdi. Buluşmalarda uçuşları çekmesine çekiyoruz, ama açıkçası başta kendi çektiğim görüntüler hiç hoşuma gitmiyor. Çoğunlukla kamera modele değil havadaki buluta yada görüntüdeki ağaca, tepeye odaklanmaya çalışıyor. Model ya hiç görünmüyor, yada ekranda siyah bir pikselden ibaret kalıyor. Telefonla yaptığımız çekimler zaten kötü oluyor, üstüne bir de telefon gelince yarım kalıyor.
Elimde severek kullandığım bir Nikon D3100 var. Severek kullanıyorum ama bu makina benim yapmak istediğim şeyler için optimum bi makina değil. Bir adet 18-55 bir adet de 55-200 lensim var. Uçuşlarda 18-55 bir işe yaramazken, yerdeki fotoğraflarda da 55-200 ile çekim yapmak için konuya çok uzak durmak gerekiyor. Zaten video odaklanmasında da yukarda bahsettiğim sorunları yaşıyorum. Üstelik makina büyük ve iki lensi birden taşımak ve sürekli değiştirmek de gayet üşenilesi bir durum oluyor.
İlk etapta özellikle odaklanma sorunuyla ilgili verebileceğiniz bir tiyo var mı?
İkinci olarak ihtiyaçlarıma göre önerebileceğiniz bir kamera var mıdır? Ne istediğime gelirsek,
Taşıması kolay,
Hem uçuş videolarını, hem de yakın mesafe çekimlerini iyi yapabilecek,
Oto-focusu iyi ve sessiz,
Ekranı ön tarafa da dönebilen,
Video çekimlerinde zaman sınırı olmayan,
Ortalama 1000 TL civarında olan,
tanıdık bildik bir makina beni çok mutlu eder. Mesela Canon SX50-HS diye bir model buldum araştırırken. Nasıldır?
Zoom testi akla zarar
Elimde severek kullandığım bir Nikon D3100 var. Severek kullanıyorum ama bu makina benim yapmak istediğim şeyler için optimum bi makina değil. Bir adet 18-55 bir adet de 55-200 lensim var. Uçuşlarda 18-55 bir işe yaramazken, yerdeki fotoğraflarda da 55-200 ile çekim yapmak için konuya çok uzak durmak gerekiyor. Zaten video odaklanmasında da yukarda bahsettiğim sorunları yaşıyorum. Üstelik makina büyük ve iki lensi birden taşımak ve sürekli değiştirmek de gayet üşenilesi bir durum oluyor.
İlk etapta özellikle odaklanma sorunuyla ilgili verebileceğiniz bir tiyo var mı?
İkinci olarak ihtiyaçlarıma göre önerebileceğiniz bir kamera var mıdır? Ne istediğime gelirsek,
Taşıması kolay,
Hem uçuş videolarını, hem de yakın mesafe çekimlerini iyi yapabilecek,
Oto-focusu iyi ve sessiz,
Ekranı ön tarafa da dönebilen,
Video çekimlerinde zaman sınırı olmayan,
Ortalama 1000 TL civarında olan,
tanıdık bildik bir makina beni çok mutlu eder. Mesela Canon SX50-HS diye bir model buldum araştırırken. Nasıldır?
Zoom testi akla zarar
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol