Ben de tx16s ile s8r bind edememiştim, sonra alıcının kullanma kılavuzunun hatalı olduğunu farkettim. Alıcınız EU LBT firmwareliyse eğer (yan tarafında küçük bir etikette yazmalı) kumandadan protokol olarak multi>FRskyX2>LBT(EU) seçin. Alıcının üzerindeki F/S butonuna basılı tutarak alıcıya güç verin. Alıcı üzerindeki kırmızı ve yeşil led beraber sürekli yanmalı. Kumandadan bind>ch1-8 telem on' a basarak bind moduna girin. Alıcı üzerindeki kırmızı led yanıp sönmeye, yeşil sürekli yanmaya başlayacak. Kumandadan ana menüye dönün. Alıcının gücünü kesin. Daha sonra tekrar takın. Alıcı üzerindeki led sabit yeşil yanıyorsa, bind işleminiz başarıyla gerçekleşmiştir. Eğer alıcınızın firmware'i EU LBT değilse kumandadan farklı seçenekleri (D16) deneyebilirsiniz. Ya da alıcınıza sbus portu üzerinden, kumandanızın sd kartına frsky'ın sitesinden istediğiniz firmware'i atıp, kumandanız üzerindeki harici modül tepsisindeki pinleri kullanarak alıcınızın firmware'ini değiştirebilirsiniz. Kolay gelsin.
Not: Kumanda ile alıcı birbirine çok yakın olduğunda, bağlantı kopması yaşamıştım. Sebebini tam olarak bilmemekle beraber, kumandanın çıkış gücünün çok fazla olup, sekip yankı yaparak alıcının kafasını karıştırması sonucu olduğunu düşünüyorum. Bu konuyu tecrübeli abiler daha iyi bilir.