Merhaba modelci abilerim iyisinizdir inşallah çok uzun zamandır foruma girmiyordum en son foruma girdiğimde v911 ile uçuyordum foruma girmeyeli modelcilik hayatımda çok şey değişti v922ler kırdım dji phantom 2-3 ile drone mantığını çok iyi kavradım simülasyonlarda pilotajımı geliştirdim modelcilikle ilgili çevrem oluştu kısacası hamdım yandım yani şu an rc uçaklara sardım okul olarak tubitakın düzenlemiş olduğu liseler/üniversiteler arası insansız hava aracı yarışmasına ve bursa bilim merkezinin düzenlemiş olduğu liseler arası tasarla yap uçur yarışmasına sabit kanatlılar kategorisinde başvurdum iki yarışmadada başvurularım kabul edildi bende işe bir yerden girmeyi planlıyorum bu konuda da sizlere danışmayı uygun buldum.
Bütçem 5-8 bin tl şimdi bu bütçede yapacağımız uçak şu görevleri yapmalı
Görev 1:
Bu görevde İHAların uçuş ve manevra kabiliyetleri test edilecektir.
İHAlar 5 metre uzunluğundaki çubuklardan oluşan 4 kapının etrafında zikzak yapan parkurda
uçacaklardır. İHAların parkuru 3 defa turlamaları gerekir.
Görev 2:
İHAların ilkyardım veya yangınla mücadele ekipmanı gibi yükleri hedef noktalara çabuk ve başarılı bir
şekilde taşımadaki kabiliyetleri test edilecektir.
İHAlar 4 hedef noktasından oluşan bir parkurda uçacaklardır. Tüm yük uçuş öncesi yüklenecektir. Araç
her bir yükü hedef noktalara belirtilen sırada bırakacaktır.
Görevler bu şekilde daha detaylı bakmak isterseniz
edit: Yazmayı unutmuşum yükler 4 tane küp 100 er gr.
edit2:Fpv sistem olacak uçağı uçuş sırasında çıplak gözle göremeyeceğimiz bir odada uçuracaz.
Bütçem 5-8 bin tl şimdi bu bütçede yapacağımız uçak şu görevleri yapmalı
Görev 1:
Bu görevde İHAların uçuş ve manevra kabiliyetleri test edilecektir.
İHAlar 5 metre uzunluğundaki çubuklardan oluşan 4 kapının etrafında zikzak yapan parkurda
uçacaklardır. İHAların parkuru 3 defa turlamaları gerekir.
Görev 2:
İHAların ilkyardım veya yangınla mücadele ekipmanı gibi yükleri hedef noktalara çabuk ve başarılı bir
şekilde taşımadaki kabiliyetleri test edilecektir.
İHAlar 4 hedef noktasından oluşan bir parkurda uçacaklardır. Tüm yük uçuş öncesi yüklenecektir. Araç
her bir yükü hedef noktalara belirtilen sırada bırakacaktır.
Görevler bu şekilde daha detaylı bakmak isterseniz
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
burada sayfa 6 da tablolarla anlatıyor sizden bu bütçeyle bu görevleri başarıyla tamamlayabilecek kabaca uçak öneriler istiyorum aklımda birkaç proje var yinede size danışayım istedim teşekkürler edit: Yazmayı unutmuşum yükler 4 tane küp 100 er gr.
edit2:Fpv sistem olacak uçağı uçuş sırasında çıplak gözle göremeyeceğimiz bir odada uçuracaz.