Öncelikle hepinize merhaba abilerim/ablalarım. Ben bir proje düşündüm ve bunu TÜBİTAK onayıyla yapmaya kalkıştım. Başvurumu yaptım şu an ama ne yazık ki hiç RC uçak deneyimim olmadı, bildiklerim tamamen teoriden ibaret. Benim bu projede ki diğer RC uçaklardan farklı yaptığım kısım kumanda ve alıcı devresini kaldırıp uçağın gövdesine ki bir Arduino ile servoları kontrol etmeyi, bu sayede de uçağın otonom şekilde iniş ve kalkış yapmasını sağlamak. Fakat size sorularım var ve kafanızı biraz ağrıtacak gibiyim şimdiden özür dilerim kıymetli vaktinizi aldığım için. Sorularım:
1-) Ben burada aileronları arduino ile kontrol edeceğim ama daha önce hiç uçak uçurmadığım için iniş sırasında aileronun ne kadar sürede ne kadar açıyla duracağını tam bilmiyorum. Aynı şekilde kalkış için de bilmiyorum. Dediğim gibi sadece teorik olarak biliyorum bu yüzden sadece aileronların hangi yöne hareket edeceğini biliyorum. Bu konuda tecrübelerinize ihtiyacım var.
2-) Daha önce uçak tecrübem yok ve hangi model uçağı yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Modelin gövdesini 3d yazıcı ile yapmayı düşünüyoruz ama hangi flament kırıma dayanıklı çıkar bu konuda da fikrim yok ve tecrübelerinize ihtiyacım var.
Sorularım şimdilik bu kadar varsa başka tavsiyeniz can kulağıyla dinlerim.
1-) Ben burada aileronları arduino ile kontrol edeceğim ama daha önce hiç uçak uçurmadığım için iniş sırasında aileronun ne kadar sürede ne kadar açıyla duracağını tam bilmiyorum. Aynı şekilde kalkış için de bilmiyorum. Dediğim gibi sadece teorik olarak biliyorum bu yüzden sadece aileronların hangi yöne hareket edeceğini biliyorum. Bu konuda tecrübelerinize ihtiyacım var.
2-) Daha önce uçak tecrübem yok ve hangi model uçağı yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Modelin gövdesini 3d yazıcı ile yapmayı düşünüyoruz ama hangi flament kırıma dayanıklı çıkar bu konuda da fikrim yok ve tecrübelerinize ihtiyacım var.
Sorularım şimdilik bu kadar varsa başka tavsiyeniz can kulağıyla dinlerim.