Tekirdağdan sevgiler...

inferno

Yeni Uye
Merhaba arkadaşlar. Tekirdağın çorlu ilçesinden siteye giriş yapmış bulunmaktayım.
Gerçi siteye daha geçen hafta üye oldum fakat, sizlerle tanışma gereği hissettiğim için yazıyorum.

Daha önce 4 kanallı v911 helikopterim vardı. kendisiyle çok güzel vakit geçirdim. Bir süre sonra işlerimin yoğunluğu ve uçurmaktan da sıkılmamın nedeni ile kutusuna kaldırmıştım.
Fakat sağı solu kurcalarken helikopterimi tekrar kutusunda öyle bekler bulunca, biraz uçurmaya karar verdim. fakat şarjlı pillerinin bozuk olduğunu anlayınca hevesim kursağımda kaldı.
ben de yeni bir helikopter alma derdine düştüm. Gözüme v977 ilişti, bir kaç ta videosunu izledim heyecan verici güzellikte uçuşunu izleyince hiç düşünmeden siparişini verdim.

Helikopter evime gelince bir iki uçuruş denemesinden sonra başıma ne büyük bir bela açtığımı o zaman anladım.
Bu site ile tanışmam da bu vesile ile oldu. Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Her şeyi en ince detayına kadar anlatmış bizim gibi acemilere sabır ile cevaplar vermişsiniz.
Ama inadım inat ben bu helikopteri o videodaki gibi uçurmaya kararlıyım.
Art-Tech simülasyon kumandası aldım şimdilik v977'yi kutusuna geri koydum.
Real flight + Art-Tech çalışıyorum, inanılmaz zor, zor ötesi, hatta imkansız 37 yaşımı tamamlamış biri olarak bu helikopteri o videodaki gibi uçurmam olanaksız.
Ama ben zor şeyleri severim.
Basit eve gelince üç beş dakika can sıkıntısını gideririm diye aldığım şu küçücük oyuncak başıma ne işler açtı!..
İleride de başıma daha neler açacak bilmiyorum. kendimi küçük heyecanlı bir çocuk gibi hissediyorum.
Aile fertlerimin dalga geçmelerine aldırmadan akşamları bıkmadan, usanmadan, yılmadan saatlerce şu PC başındayım.
Hover olayını dahi doğru düzgün beceremiyorum.
Her neyse bu zor, çok zor, imkansız ötesi hedefime inat ettim başaracağım.
Hepinize bir kere daha merhabalar.
Soru sormayacağım çünkü her sorunun cevabı zaten sitede var. hepinize şimdiden çok çok çok teşekkürler.

Tekirdağdan sevgiler...

Ersin abi hoşgeldiniz :RCKolik: ailesine. Bende sizin gibi v911 ile başladım sonra kendimi multicopterde buldum. İlk zamanlar sizin gibi düşünüyordum ama öyle değilmiş. İnsan isteyince herşeyi yapabiliyor, eminim sizde bu hırsla o videolar daki gibi uçacaksınız. Tabiki sabır ve zamanla oluyor herşey. Bol eğlenceler dilerim. :RCKolik:

Tekirdağdan sevgiler...

Merhaba Ersin Bey, aramiza hosgeldiniz :thumbup:

Sizin de fark ettiginiz uzere 6 kanal Heli ucurmak gercekten de buyuk SABIR ve emek gerektiren bir sey. Ama gordugum kadari ile siz dogru yoldasiniz, aynen devam. Sonucu kesinlikle guzel olacak %p

Tekirdağdan sevgiler...

Hoşgeldiniz Ersin Bey,

Tanışma konunuzu keyifle okudum ve tahmin ediyorum çoğu modelci arkadaşım gibi bir dejavu yaşadım. :laugh:

Hedeflediğiniz pilotaja sahip olmak için ciddi derecede sabır ve emek gerekiyor elbette ama imkansız olmadığını ilerleyen zamanlarda göreceksiniz.

Keyifli Forumlar :saygilar:

Tekirdağdan sevgiler...

Hoşgeldiniz Ersin Bey , hepimiz böyle başladık.Yaş konusuna takılmayın , son 4-5 yıldır helikopter hobisi ülkemizde ilerledi.Eskiden da yapanlar mutlaka vardı ama yaygın değildi.Şimdi internet sayesinde her türlü kaynak ve ekipmana ulaşmak kolaylaştı.Bu sebeple azminizi yitirmeden çalışırsanız, mutlaka usta bir pilot olabilirsiniz. :saygilar:

Tekirdağdan sevgiler...

Ersin aramıza hoşgeldin.Sen yaşı problem yaparsan biz bu işe hiç başlamayalım o zaman.Alan turunu daha geçen yıl yapmaya başladım.Orada da kaldım bu yaz ümitliyim.[emoji4]