Forumda pek 6s sistem uzerine kurulmus olan multi konusu yok, bende daha once toplamadim ve kendi dogrularim ve hatalarim ile yuzlesmek icin fazla kimseyi fahatsiz etmeden bazende gelisi guzel malzemeleri temin ettim.
Fakat bu konuyu asil acma sebebim 1.190 gr olan 6s lipo arti 6 adet frame kolunda olusan beni rahatsiz eden agirlik ve sonuc... bu saatten sonrada geri adim atmak istemiyorum, uzun ucus suresi istememe ragmen frame in musade ettigi maksimum 13luk prop olcusu beni hayal kirikligina ugratabilir. Deneyelim hep bersber gorelim. Once basitce hexa donanimindan bahsedelim.
Frame tarot fy680 carbon
Kontrolcu Naza v2 Gps combo kit
Motorlar sunnysky x4108s 480kv x 6 adet
Lipo TATU 6s 8000mah 25c 22.2v
Hobbywing xrotor 50A ESC
13X5 Carbon Propaller
Basit 2 eksen gimbal
Sj4000 wifi CAMERA
Boscam 5.8 fpv verici
ekstra lipo koyup agirlik yapmamak icin 2 adet 12v filtreli bec ( gimbal ve fpv icin)
Blue Ledleri olan Yuvarlak power distrubition Board
Kumandadan ucus esnasinda acilip kapanmasi icin servolu DIY retractable inis takimi seti
Motor mountlari asagidaki resimdeki sekilde upgrade ettim ve ekstra agirlik artti tabiki
Kullandigim Esc uzerinde navigasyon isiklari olan guzel bir ESC. Metal sogutmasi dahil. Ayrica resimde de goruldugu gibi motor donus yonlerine kucuk switchlerden kolayca ayarlayabiliyorsunuz.
Lipo ise cok korkunc 1.200kg neredeyse. Pilot -tr den 1 gunde geldi.
Uzun ucus suresi hayaliyle ve birazda kasinti bastigindan bu sistemi topluyorum. Ama pek umidim yok artik toplam agirliklari bilmiyorum. Tartim yok. Ufak ufak basladim. Hafta sonu hizlandirip sonucu gormek istiyorum. Husran mi mutlulukmu gorucez. Bir cok kisi eminim keske sunu soyle yapsaydin diye degerli fikirlerini vereceklerdir ama dik kafalilik iste. birde herseyi sormaktansa tecrube edinmek daha kalici oluyor. Toplama asamalarini ilerledikce paylasacagim insallah.
Saygilar.
GÜNCELLEME Haziran 07, 2015, 12:27:20 ÖS »
Montaj ve elektronik aksam baslayip sabaha kadar surdu. Niye o kadar surdu demeyin bebek gelecegi icin benim odam oldu bebek odasi, bende oturma odasinda calisiyorum alanim cok dar rahat degilim. ve ekstra becler kullaniyorum elektronik testi, vesaire bir cok is, ve agirlik korkulu ruyam. Suan bu asamadayim. Kullandigim esc boardinda hem 12 v hemde 5v cikis var ama ne gimbal nede fpv verici verim alamadim testi gecmedi, bende ayri ayri filtreli bec kullandim. Bakalim ucusa dogru ilerliyoruz neler olacak... ayrica bu mesajlari konunun ikinci mesaji olarak devam ettirenilirse yoneticiler sevinirim. Saygilar
GÜNCELLEME Haziran 08, 2015, 10:13:24 ÖS »
Setuplara basladim. Hersey bitti, propaller balance ve naza gps calibrasyonlari sonrasi gerceklerle yuzlesme zamani.
GÜNCELLEME Haziran 10, 2015, 03:56:00 ÖS »
Son Durum
Bu arade onemli bir not, motor mountlar icin yaptigim upgrade sonrasi maximum 13 luk propaller alan kollar rahat bir sekilde 15inc propaller alacak duruma geldi. buyuk proplarla binen ekstra mount agirligini hice saymis olabiliriz boylece,
6s 8000mah liponun Frame uzerindeki durumunuda goruyorsunuz ne diyim Allah affetsin
GÜNCELLEME Haziran 10, 2015, 04:22:07 ÖS »
Otomatik Kontrollu Inis Takimi
Kumanda switch uzerinden acilir kapanir inis takiminida ayarladim. Acik halde iken eger failsafe e girer yada sinyal kaybolursa otomatik olarak kapatiyor kendini.
GÜNCELLEME Haziran 20, 2015, 06:33:20 ÖS »
Lipo Rodajı vesilesiyle İlk Uçuşum. Sadece HOVER uçtum. Malum Rodaj sebebiyle.
GÜNCELLEME Haziran 21, 2015, 12:11:36 ÖÖ »
Fpv ekranı kumanda üzerine eklediğimde.
GÜNCELLEME Haziran 27, 2015, 03:19:45 ÖS »
Ayrica frsky telemetry ekrani siparis vermistim yolda kendisi. Voltaj sensorunude denedim, oldukca şık ve kullanisli.
Birde oto inis takimlarindaki plastik esnekligi indirgemek icin bordo renkteki metal t birlesim yuvalari cok hos gosterdi. Bu tarz modellerde ben goruntuyede onem verilmesi taraftariyim.
Suan model uzerinde bulunan propeller olculefi 15 inc. Yani 1555 carbon t style.
GÜNCELLEME Haziran 28, 2015, 05:03:05 ÖS »
KUMANDAYA BİNEN AĞIRLIĞI YOK ETMEK VE TAŞIMA KOLAYLIĞI İÇİN YAPTIĞIM FPV ÇANTASI
Kumandada agirlik ve zahmetli oldugu icin fpv sistemine bir canta yaptim. Bence gayet kullanisli oldu. Gercek lipolarim gelince cok memnun olucam artikkk...
GÜNCELLEME Haziran 30, 2015
Fiyat Donanım ve nereden alışveriş yaptığımı merak edenler var, bu güncellemede kısaca buna değinelim
Tarot fy680 Carbon Frame: ebay.com 126$
Sunnysky x4108s 480kv Brushless Motor 6 adet: banggood.com 228$
ESC:Hobbywing x-rotor 50A ESC x 6 Adet: foxtechfpv.com 216$
Naza v2 Gps Kombo Set: ereyon.com.tr 296$
680 pro Motor Mount x 6 adet banggood.com foxtechfpv.com 50$
DIY retractable landing skid: foxtechfpv.com 30 $
Ledli ESC distrubition board: hobby-wing.com 22$
Lipo: 370$ pilot-tr.com
2 adet 12v 3a Ubec: 20$
2 axis Alexmos Gimbal ebay.com 54$
1555 Carbon propeller 4 ÇİFT goodluckbuy.com 72$
1365 Carbon Propeller 4 ÇİFT foxtechfpv.com 56$
sj4000 wifi Action Camera orjinal: ebay.com 86$
Frsky d8r II Plus Alıcı verici Modül Combo: ebay.com 60$ GÜNCELLEME - SMART PORT DESTEKLİ YENİ NESİL FRSKY XJT MODÜL X8R ALICI İLE YÜKSELTİLDİ 02.07.2015
Telemetry Frsky Voltage Sensör
Kumanda için telemetry Ekranı: 31$
Boscam 5.8ghz 600mw FPV seti + LCD Ekran Combo Pack: aliexpress.com 88$
Mushrooms FPV Anten:
ıvırı zıvırı ve kumanda hariç ortalama 2000$ a yakın bir rakam ediyor... değermi? kesinlikle değer...
GUNCELLEME 05.07.2015
MAIDEN - İLK UÇUŞ
Fakat bu konuyu asil acma sebebim 1.190 gr olan 6s lipo arti 6 adet frame kolunda olusan beni rahatsiz eden agirlik ve sonuc... bu saatten sonrada geri adim atmak istemiyorum, uzun ucus suresi istememe ragmen frame in musade ettigi maksimum 13luk prop olcusu beni hayal kirikligina ugratabilir. Deneyelim hep bersber gorelim. Once basitce hexa donanimindan bahsedelim.
Frame tarot fy680 carbon
Kontrolcu Naza v2 Gps combo kit
Motorlar sunnysky x4108s 480kv x 6 adet
Lipo TATU 6s 8000mah 25c 22.2v
Hobbywing xrotor 50A ESC
13X5 Carbon Propaller
Basit 2 eksen gimbal
Sj4000 wifi CAMERA
Boscam 5.8 fpv verici
ekstra lipo koyup agirlik yapmamak icin 2 adet 12v filtreli bec ( gimbal ve fpv icin)
Blue Ledleri olan Yuvarlak power distrubition Board
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Kumandadan ucus esnasinda acilip kapanmasi icin servolu DIY retractable inis takimi seti
Motor mountlari asagidaki resimdeki sekilde upgrade ettim ve ekstra agirlik artti tabiki
Kullandigim Esc uzerinde navigasyon isiklari olan guzel bir ESC. Metal sogutmasi dahil. Ayrica resimde de goruldugu gibi motor donus yonlerine kucuk switchlerden kolayca ayarlayabiliyorsunuz.
Lipo ise cok korkunc 1.200kg neredeyse. Pilot -tr den 1 gunde geldi.
Uzun ucus suresi hayaliyle ve birazda kasinti bastigindan bu sistemi topluyorum. Ama pek umidim yok artik toplam agirliklari bilmiyorum. Tartim yok. Ufak ufak basladim. Hafta sonu hizlandirip sonucu gormek istiyorum. Husran mi mutlulukmu gorucez. Bir cok kisi eminim keske sunu soyle yapsaydin diye degerli fikirlerini vereceklerdir ama dik kafalilik iste. birde herseyi sormaktansa tecrube edinmek daha kalici oluyor. Toplama asamalarini ilerledikce paylasacagim insallah.
Saygilar.
GÜNCELLEME Haziran 07, 2015, 12:27:20 ÖS »
Montaj ve elektronik aksam baslayip sabaha kadar surdu. Niye o kadar surdu demeyin bebek gelecegi icin benim odam oldu bebek odasi, bende oturma odasinda calisiyorum alanim cok dar rahat degilim. ve ekstra becler kullaniyorum elektronik testi, vesaire bir cok is, ve agirlik korkulu ruyam. Suan bu asamadayim. Kullandigim esc boardinda hem 12 v hemde 5v cikis var ama ne gimbal nede fpv verici verim alamadim testi gecmedi, bende ayri ayri filtreli bec kullandim. Bakalim ucusa dogru ilerliyoruz neler olacak... ayrica bu mesajlari konunun ikinci mesaji olarak devam ettirenilirse yoneticiler sevinirim. Saygilar
GÜNCELLEME Haziran 08, 2015, 10:13:24 ÖS »
Setuplara basladim. Hersey bitti, propaller balance ve naza gps calibrasyonlari sonrasi gerceklerle yuzlesme zamani.
GÜNCELLEME Haziran 10, 2015, 03:56:00 ÖS »
Son Durum
Bu arade onemli bir not, motor mountlar icin yaptigim upgrade sonrasi maximum 13 luk propaller alan kollar rahat bir sekilde 15inc propaller alacak duruma geldi. buyuk proplarla binen ekstra mount agirligini hice saymis olabiliriz boylece,
6s 8000mah liponun Frame uzerindeki durumunuda goruyorsunuz ne diyim Allah affetsin
GÜNCELLEME Haziran 10, 2015, 04:22:07 ÖS »
Otomatik Kontrollu Inis Takimi
Kumanda switch uzerinden acilir kapanir inis takiminida ayarladim. Acik halde iken eger failsafe e girer yada sinyal kaybolursa otomatik olarak kapatiyor kendini.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
GÜNCELLEME Haziran 20, 2015, 06:33:20 ÖS »
Lipo Rodajı vesilesiyle İlk Uçuşum. Sadece HOVER uçtum. Malum Rodaj sebebiyle.
GÜNCELLEME Haziran 21, 2015, 12:11:36 ÖÖ »
Fpv ekranı kumanda üzerine eklediğimde.
GÜNCELLEME Haziran 27, 2015, 03:19:45 ÖS »
Ayrica frsky telemetry ekrani siparis vermistim yolda kendisi. Voltaj sensorunude denedim, oldukca şık ve kullanisli.
Birde oto inis takimlarindaki plastik esnekligi indirgemek icin bordo renkteki metal t birlesim yuvalari cok hos gosterdi. Bu tarz modellerde ben goruntuyede onem verilmesi taraftariyim.
Suan model uzerinde bulunan propeller olculefi 15 inc. Yani 1555 carbon t style.
GÜNCELLEME Haziran 28, 2015, 05:03:05 ÖS »
KUMANDAYA BİNEN AĞIRLIĞI YOK ETMEK VE TAŞIMA KOLAYLIĞI İÇİN YAPTIĞIM FPV ÇANTASI
Kumandada agirlik ve zahmetli oldugu icin fpv sistemine bir canta yaptim. Bence gayet kullanisli oldu. Gercek lipolarim gelince cok memnun olucam artikkk...
GÜNCELLEME Haziran 30, 2015
Fiyat Donanım ve nereden alışveriş yaptığımı merak edenler var, bu güncellemede kısaca buna değinelim
Tarot fy680 Carbon Frame: ebay.com 126$
Sunnysky x4108s 480kv Brushless Motor 6 adet: banggood.com 228$
ESC:Hobbywing x-rotor 50A ESC x 6 Adet: foxtechfpv.com 216$
Naza v2 Gps Kombo Set: ereyon.com.tr 296$
680 pro Motor Mount x 6 adet banggood.com foxtechfpv.com 50$
DIY retractable landing skid: foxtechfpv.com 30 $
Ledli ESC distrubition board: hobby-wing.com 22$
Lipo: 370$ pilot-tr.com
2 adet 12v 3a Ubec: 20$
2 axis Alexmos Gimbal ebay.com 54$
1555 Carbon propeller 4 ÇİFT goodluckbuy.com 72$
1365 Carbon Propeller 4 ÇİFT foxtechfpv.com 56$
sj4000 wifi Action Camera orjinal: ebay.com 86$
Frsky d8r II Plus Alıcı verici Modül Combo: ebay.com 60$ GÜNCELLEME - SMART PORT DESTEKLİ YENİ NESİL FRSKY XJT MODÜL X8R ALICI İLE YÜKSELTİLDİ 02.07.2015
Telemetry Frsky Voltage Sensör
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
21$Kumanda için telemetry Ekranı: 31$
Boscam 5.8ghz 600mw FPV seti + LCD Ekran Combo Pack: aliexpress.com 88$
Mushrooms FPV Anten:
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
21$ıvırı zıvırı ve kumanda hariç ortalama 2000$ a yakın bir rakam ediyor... değermi? kesinlikle değer...
GUNCELLEME 05.07.2015
MAIDEN - İLK UÇUŞ