Tanisma

İlgi Alanı
Multikopter
Adı : Mehmet Can
Soyadı : Seymen
Nereden : Kayseri
Mesleği : Ogrenci
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli/Uçak/Quadro/FPV/Araba..) : quadcopter
Var ise Modelcilik Tecrübeniz:yok
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : araştırma yaparken denk geldim
Kullandığım Model(ler) :yok

Tanisma

Aramıza Hosgeldin Mehmet.

Kayseri'de yaşayan modelci arkadaslar ile mutlaka tanışmanı ve fırsat buldukça aşağıdaki konuya bakmanı öneririm.

https://www.rckolik.com/yeni-modelci-adaylari-icin-ilk-okunmasi-tavsiye-edilen-konular-t5357.0.html

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tanisma

Öncelikle tesekkurler ayrıca özür dilerim tanışma konusunu pek ciddiye almamıştim amacım bir an önce konu açıp soru sorabilmekti fakat indeks leri gorunce ciddi anlamda bir şok yaşadım ben türkçe kaynak yok diye yakınirken gerçekten çok başarılı bir iş cikarmissiniz.
Tekrar özür dileyerek bu guzel ortami gordukten sonra samimi bir şekilde kendimi tanıtmak isterim

Adım mehmet memleket trabzon samsunda yaşıyorum okul kayseride olduğu için malum vaktimin çoğu kayseride geçiyor
Erciyes üni. Eem bölümünde okuyorum 2. Sınıfa geçtim
Elektronikle az çok içli disliyim derinlerde yatan bir RC tutkusuna boş vaktimin bol olması sebebiyle internette gezerken bi bakiyim dedim ve cikamadim.
Su an Amerikadayım ve quad toplamayı düşünüyorum başka bir forumda konu acmistim sorularıma cevap alamayınca şans eseri denk geldiğim bu siteyede kaydolup şansımı denemek istedim fakat muazzam bir şekilde kategorilenmis arşivleri gorunce bunlari incelemeden soru sormanin bi hakaret olucagini düşündüm
Sonuç olarak yeni başlayanlar için konularını komple bitirdikten
Sonra sorularıma cevap alamazsam ki çok olası değil :) sizlerin engin bilgisine basvurucam...

Mükemmel bir iş cikarmissiniz tekrar tesekkurler ve çalışmalarınız daim olur inşallah çünkü hazırlanan kaynaklar muazzam..

Son olarak inşallah turkiyeye döndüğümde eğer mümkünse kayseride ki arkadaşlarla tanışmayı isterim..

Tanisma

Bende bu samimi tanışma konusuna samimi olarak rckolik ailesine, aramıza hoşgeldin diyorum keyifli forumlar, biz burada sadece teknik konulara değil elimizden geldiğince sosyalleşme ye de önem veriyoruz ve bu durumdan dolayi gerçek bir tanışma konusu açtığın için teşekkürler.

SM-G900F cihazımdan gönderildi

Tanisma

Guzel geri bildirim ıcın teşekkurler Mehmet.

Hep beraber elimizden geldiğince guzel birşeylerde yapmaya çalışıyoruz :)

Dediğin gibi sen konulara bir bak ve incele. Kafana takılan konularda deneyimli üyelerimiz sana yardımcı olacaktır.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tanisma

Hoşgeldin Mehmet,

Forumumuzla alakalı güzel sözlerin için teşekkürler, bütün arkadaşlarımız büyük bir emek harcayarak her geçen gün forumu daha da zenginleştiriyorlar. :RCKolik:

Seninde aramızda yerini alman dileklerimle, keyifli forumlar. :saygilar:

Tanisma

Mehmet Bey Hoşgeldiniz;

Madem Amerikadasınız ve madem quad toplamayı düşünüyorsunuz aman gelirken boş gelmeyin. En azından quad'ın kontrolcüsünü alıp gelin. Pahalıdan ucuza A2, Wookong, Naza'nın fiyatına bakmanızı öneririm. Tekrar söyleyim hazır elinizde fırsat varken boş gelmeyin sonra Türkiye'ye dönünce fiyatlardan dolayı üzülürsünüz :)

Tanisma

Hepinize tesekkurler hosbulduk

Ömer bey quadi insallah topliycam ama olurda maddi imkânlardan dolayı toplayamazsamda en kötü ilerisi için kontrolcü ve kumanda almayı dusunuyorum..

Bu siteyle karşılaşmadan önce toplamayı düşündüğüm liste

F450 fRame
Sunnysky x2212 980 kv
30 a esc(afro simonk- emax- plush)
10x45 pervane
5000 mah 30c 3s lipo
KK 2.1.5
Turnigy accucel 6
Turnigy 9x mode 2(+ belki frsky modul)

Bu iste Yeniyim malzemeleri daha çok f/p kriterini göz önüne alarak belirlemistim(tabi secimlerimin dogrulugu tartisilir malum yeniyim) 300$ biraz geçen bir maliyeti var şuanda forumdaki indekslere gömülmüş durumdayim bu konuları ozumsedikten sonra listemi tekrar gözden geciricem :)

Unutmusum sunuda ekliyim ileride fpv de yapmak istiyorum xiaomi yi de alicam burdan kesinlikle

Ömer bey bahsettiginiz kotrolculere goz aticam eger f/p orani hosuma giderse kk yi degistiririm(verdigim paranin hakkini almak isterim) Son olarak önerilerinize sonuna kadar açığım...

Hayırlı kandiller diyerek mesajımı burda sonlandiriyim :)

Edit: Ömer bey tavsiyeniz için tesekkurler fakat malum öğrenciyim butcem kisitli quad için harciycagim para limitleri ne kadar zorlasamda 500$ asmamali eminim tavsiye ettiğiniz kontrolculer çok üst düzey cihazlardir fakat malum bütçe :(

[Video]: Tanisma

Tabi benim tafsiye ettigim kontrolculerden f/p acisindan fazlasiyla sizi tatmin edecektir bundan emin olabilirsiniz. Ama durum boyleyse de kendinizi zorlamaya hic gerek yok. Baslangic icin Kk kontrol karti yeterli olacaktir. Ama ilerisi icin sizi tatmin etmeyecektir. En azindan simdilik quad'i toplarsiniz ileride de kontrol kartini ve diger elemanlari yukseltme yoluna gidersiniz. Hazir Amerikadayken Turkiyeye nazaran daha ucuza bulabilirsiniz dusuncesiyle boyle bir oneride bulunmustum bende ;)

Hayirli kandiller. Allah yaptigimiz, yapacagimiz ibadetlerimizi kabul eylesin.

Tanisma

A2 kontrolcuye baktim Gerçekten turkiyeye gore fiyatı uygunmus amazonda 1300$ tr de bir sitede 6400 tl fazla söze gerek yok :(