Tanışma

yasin

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba arkadaşlar,

Adı : Yasin
Soyadı : ERKAN
Nereden : Ankara
Mesleği : Bilgi Teknolojileri
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli/Uçak/Quadro/FPV/Araba..) : Uçak/FPV
Var ise Modelcilik Tecrübeniz: 2013 yılında, 75 cm'lik "Kırılmaz Helikopter" ile başladım.
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : Google :)
Kullandığım Model(ler) : 3.5 ch helikopter

Tanışma

Merhaba Yasin,
Fpv için uçak mı dron mu sorusuna cevaben, bence uçak daha uygun. Cessna 182 en sevdiğimiz uçaktır fakat benim ve senin gibi tecrübesiz pilotların uçurabileceği bir model değil.
Hangi uçak?
Bence özellikle fpv için üretilmiş platformlardan birini seçmen daha uygun. Yapısal olarak eğitim modellerine daha yakındır. Büyük kanatlar ve strip aileronlar konrollü uçuş yapmamızı kolaylaştırır. Uygun anlarda motoru durdurarak süzülme şansın var, yani uçuş süresini uzatabilirsin.
Dar bir bölge etrafında dönerek kayıt yapmak veya hedefe daha çok yaklaşmak istiyorsan drone tercih edeceksin.
Uçak mı, drone mu sorusunun cevabı bu tercihlerde..
Bir de bayrak sorunu var, ben ona takıldım! Türkiye Cumhuriyeti bayrağı değil o! Hangi ülkeye ait acaba?!

Tanışma

Erol Tatoğlu' Alıntı:
Merhaba Yasin,
Fpv için uçak mı dron mu sorusuna cevaben, bence uçak daha uygun. Cessna 182 en sevdiğimiz uçaktır fakat benim ve senin gibi tecrübesiz pilotların uçurabileceği bir model değil.
Hangi uçak?
Bence özellikle fpv için üretilmiş platformlardan birini seçmen daha uygun. Yapısal olarak eğitim modellerine daha yakındır. Büyük kanatlar ve strip aileronlar konrollü uçuş yapmamızı kolaylaştırır. Uygun anlarda motoru durdurarak süzülme şansın var, yani uçuş süresini uzatabilirsin.
Dar bir bölge etrafında dönerek kayıt yapmak veya hedefe daha çok yaklaşmak istiyorsan drone tercih edeceksin.
Uçak mı, drone mu sorusunun cevabı bu tercihlerde..
Bir de bayrak sorunu var, ben ona takıldım! Türkiye Cumhuriyeti bayrağı değil o! Hangi ülkeye ait acaba?!

Merhaba Erol bey,

Yanıtın için çok teşekkür ederim. Elektronik bilgim yok denecek kadar az. Bu yüzden hazır FPV bir sistem alıp, denemek istiyorum. İleride belki kendim yaparım.
Muhtemelen yakın bir zamanda trainer (uçak) alırım diye düşünüyorum. Uçuş bölgesi Ankara / Kızılcahamam, dağlık bir bölge, yasal bir sorunum olacağını düşünmüyorum.

Bayrak sorunumuz yok Erol bey. Bayrak, ceddimiz Osmanlı Bayrağı. :) Türkiye Cumhuriyeti bayrağına çok benzerdir.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Osmanl%C4%B1_bayra%C4%9F%C4%B1

Tanışma

Burak BALKI' Alıntı:
Yasin hoşgeldin hocam. İyi vakit geçirmen dileğimle :)

Hoşbulduk Burak hocam, teşekkür ederim. İnşallah hep birlikte güzel vakit geçiririz. :)

Tanışma

Benzer ama aslı değil. Osmanlı tarihimizdir kabul ama kendimi bir aileye ait görmek bana ters geliyor, Türk'üm ben. Osmanoğulları ailesiyle kan bağım yok:)
Her neyse..
Alacağın modele göre fpv ekipmanını hazır bulabilirsin. Aracı shgm'ye kayıt ettirdikten sonra açık arazide sorun çıkmaz, araştırıp kuralları öğrenmek gerekiyor. Askeri bölgeler vs..
İnternette 'fpv platforms' araması pekçok seçenek sunuyor, genelde tavsiye edilen fpv donanımlarına da yer veriliyor. Planlamada faydası olacaktır. Fpv candır, kolay gelsin:)

Tanışma

Erol Tatoğlu' Alıntı:
Benzer ama aslı değil. Osmanlı tarihimizdir kabul ama kendimi bir aileye ait görmek bana ters geliyor, Türk'üm ben. Osmanoğulları ailesiyle kan bağım yok:)
Her neyse..
Alacağın modele göre fpv ekipmanını hazır bulabilirsin. Aracı shgm'ye kayıt ettirdikten sonra açık arazide sorun çıkmaz, araştırıp kuralları öğrenmek gerekiyor. Askeri bölgeler vs..
İnternette 'fpv platforms' araması pekçok seçenek sunuyor, genelde tavsiye edilen fpv donanımlarına da yer veriliyor. Planlamada faydası olacaktır. Fpv candır, kolay gelsin:)

Bayrağı aşağıda ki linkten almıştım.

Selçuklu da biziz, Göktürk de biziz, Osmanlı da biziz, Türk de biziz.
Bayraklar değişir, kanımız değişmesin hocam. :)

Sizin özel olarak önerebileceğiniz hazır bir sistem var mıdır? Bütçe 1000 tl - 2000 tl arası olabilir.

Tanışma

İstersen fpv konusunu ilgili bölümde konu açıp konuşalım, herşey derli toplu orada dursun, ulaşmak kolay olur. Fpv sistemlerinden quanum'u aldım. Menzil ne kadardır, nasıl arttırılır bilmiyorum. Amatör seviyede, geliştirilebilir ama bütçeye göre en doğru cevabı tecrübeli arkadaşlarımızdan bekleyelim. Kendi sistemime sadece daha iyi kamera ekledim, hepsi o :)

Tanışma

Aramıza hoşgeldin Yasin :RCKolik:

Uçak mı FPV mi sorusuna cevap vermeden önce istersen şu konulara bir göz at ;)

Tanışma

Aramıza hoşgeldiniz :RCKolik: :new:

Tanışma

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Aramıza hoşgeldin Yasin :RCKolik:

Uçak mı FPV mi sorusuna cevap vermeden önce istersen şu konulara bir göz at ;)

Hoşbulduk hocam, teşekkür ederim. Forumda sorularıma bolca cevap buluyorum. :)

Tanışma

Yasin bey hoşgeldiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Şafak ALTINTAŞ' Alıntı:
Yasin bey hoşgeldiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hoşbulduk hocam, teşekkür ederim. :)