Tanışma ve Birkaç Soru

ysn_ynr

Yeniyim, Bilgiye Açım :)
Adı : Yasin
Soyadı : Yanar
Nereden : Ankara
Mesleği : Bilgisayar Kiralama
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli/Uçak/Quadro/FPV/Araba..) : Heli
Var ise Modelcilik Tecrübeniz: Yok
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : Modelcilik hakkında arama yaparken denk geldim.
Kullandığım Model(ler) : Yok. Yardımlarınızı bekliyorum.

Heli model merakım ve ilgim yeni oluştu. Birkaç gündür forumda yoğun vakit geçiriyorum. Bir türlü alacağım 6 ch modele karar veremedim. Tabi ki ilk uçuşumdan önce Sim çalışması yapıp pilotaj tecrübesi edinmeye çalışacağım. XK K110, K123, Wltoys v950, v977, Hisky HCP100S son olarakta Walkera Master CP arasında gidip geliyorum. Tavsiyelerinizi rica ediyorum. Yurt dışı alışveriş tecrübem fazlasıyla mevcut. Bütçemi fazla zorlamak istemiyorum ancak ucuz bir marka ve model tercih etmekte istemiyorum. Max. 150-200$ civarında bir bütçe ayırmayı planladım. Micro bir modelden biraz daha büyük bir heli alma isteğim var, uzun bir süre tekrar heli almak için bütçe ayırmak zorunda kalmak istemiyorum. Walkera Master CP+Devo 7 Türkiye'den sıfırını 750 TL'ye buldum. Önerir misiniz, veya yurt dışı hangi marka model önerirsiniz? Aliexpress'den 8,5$'a 22 in 1 USB Sim Dongle almayı düşünüyorum ama bir video'da Smart Propo Plus programıyla 3.5mm mono ses kablosuyla Devo7'yi USB Dongle olmadan bilgisayara bağlayıp kullanıldığını gördüm, bu konuda bilgisi olan, kullanan var mı acaba? Tanışma için biraz fazla sorum oldu :( Son olarak da forumda ve paylaşımlarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Herkese kırımsız uçuşlar :)

• Beğen
Tepkiler: Ali Ak
Tanışma ve Birkaç Soru

Aramıza hoşgeldin Yasin.

Aslında tanışma bölümünde sorulan sorulara pek cevap vermiyoruz ama sana küçük bir istisna yapalım.

-- Öncelikle Walkere modelinden uzak dur. Maddi manevi adamı modelcilikten soğutur.
-- Bir kere alayım uzun süre kullanayım durumu özellikle başlangıç aşamasında pek de mümkün olmuyor. Şu an sana büyük gelen modeller de ne yazık ki çok sağlam modeller değil. O yüzden yerinde olsam ya V977 ya da Hisky HCP100S tercih ederdim.
-- Kumandayı ses jack üzerinden çalıştırabileni görmedim. Belki bir zamanlar ama artık çalışmıyor. Bu yüzden eğer yukarıdaki modelleri alırsan bunların kumandası Sim'de kullanılmıyor ve 22 in 1 USB dongle desteklemiyor. Bunu göre en mantıklısı Art-tech Usb Sim Kumandasını alman.

Kolay gelsin

Tanışma ve Birkaç Soru

Hoşgeldin Yasin,

Keyifli forumlar. :saygilar:

Tanışma ve Birkaç Soru

Sağolun, hoşbulduk. Tanışma bölümünde soru sorulmadığını farketmemişim, yanıtınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler Mehmet Abi.