Tanışma ve Başlanğıç

Gürhan

Yeni Uye
MERHABA arkadaşlar, ben Gürhan Şahan. Aranıza Sakarya dan katılıyorum. Net te araştırmalar neticesinde sağlıklı bilgiyi buradan alabileceğimi anladım. Uzun zamandır takip ediyorum ve model uçakla hobi amaçlı uçmak istiyorum, daha önce simülatör çalıştım, devlet memuru olduğum için fazla bütçe ayıramıyorum ama vazgeçmekte istemiyorum. Daha önce modelcilik geçmişim yok. Şu an mini Cessna 182 uçuşa hazır set alıp başladım ama iyi olduğum söylenemez. ilerleyen zamanda uçağımı değiştirmek istiyorum. bu sebeple THK da satılan uçuşa hazır setlerden mi, toplama uçak mı tavsiye edersiniz? Şimdiden hepinize teşekkür ederim ve kırımsız uçuşlar dilerim.

hoşgeldiniz gürhan bey, chesna sizinde dediğiniz gibi ilede değiştirmke isteyeceğiniz bir model benim düşünceme göre, thk dan hazır kit alma konusunda bişey diyemiyeceğim çünkü thkdaki kitleri beyenende beyenmeyende arkadaşlarımız olucaktır, thkdan uçuşa hazır kitlerden benim beğediklerim olmuştu, örneğin ask 21 'in uçuşunu çok beğenmiştim, üstelikde baya ucuzdu, wing tigeri beyenenler var, devili beğenenler bar aslında birazda bütçenize ve uçağın şekline görede karar verebilirsiniz sonuçda hepsinin fiyatı farklı, ben yurtdışından getirmeyi tercih edenlerdenim ama oda baya bir zor iş, hatta geçenlerde paypalın türkiyedeki faliyetinide durdurduğunu yazan bir mail aldım ve bugunde ebayde türkiyeden paypalla ödenemiyeceği yazıyordu hobi siteleri nasıl olucak denemedim henüz.

Tanışma ve Başlanğıç

teşekkür ederim volkan bey. thk hazır setteki kumandayı daha sonra kullanabilir miyim? yoksa hemen hemen hazır set alıp, kumandayı ayrıca mı alsam?

Tanışma ve Başlanğıç

Hoşgeldiniz Gürhan Bey,

Keyifli forumlar. :saygilar:

Tanışma ve Başlanğıç

Aramıza hoşgeldiniz gürhan Bey,

Madem yeni başlıyoruz, fırsat buldukça şu konuya mutlaka göz atın ;)

Tanışma ve Başlanğıç

teşekkürler. onlara göz attım ama tekrar fırsat buldukça okuyorum. karar veremedim hazır set alıp almamak konusunda, 6 kanallı kumanda alıp uzun bir süre kullanmak istiyorum, fakat uçuşa hazır hale getirmek konusunda yapabilir miyim? bilmiyorum.

Tanışma ve Başlanğıç

arkadaşlar, " thk dan https://thkmodelucak.com/store/product/1001-devil-red " almaya karar verdim ama hazır set mi tercih edeyim yoksa; hemen hemen uçuşa hazır olan https://thkmodelucak.com/store/product/devil-arf-set-elektroniksiz " tercih edeyim? hazır sete dahil olan kumanda konusunda kararsız kaldım.

Tanışma ve Başlanğıç

Gürhan şahan' Alıntı:
teşekkür ederim volkan bey. thk hazır setteki kumandayı daha sonra kullanabilir miyim? yoksa hemen hemen hazır set alıp, kumandayı ayrıca mı alsam?

hazır setteki kumandayıda daha sonra başka modelinizde tabikide kullanabilirsiniz, ama sanırsam herkesin ortak düşüncesi kumandanın bu iş için demirbaş olması gerektiği, bu nedenlede ilk başda olmasa bile ilerde model sayınızı arttırmayı düşünüyorsanız mutlaka iyi bir kumandaya sahip olmanız gerekecek.

Tanışma ve Başlanğıç

Gürhan şahan' Alıntı:
arkadaşlar, " thk dan https://thkmodelucak.com/store/product/1001-devil-red " almaya karar verdim ama hazır set mi tercih edeyim yoksa; hemen hemen uçuşa hazır olan https://thkmodelucak.com/store/product/devil-arf-set-elektroniksiz " tercih edeyim? hazır sete dahil olan kumanda konusunda kararsız kaldım.

hazır sette kumanda dışında motor esc servo gibi diğer parçalarda mevcut, öbüründe ise bunları ayrıyeten almanız lazım kumanda dışındada

Tanışma ve Başlanğıç

Aramıza hoşgeldiniz.Bence kendiniz eğer vaktiniz varsa kendi modelinizi kendiniz yapmanızdır.Hem kırım olduğunda en azından çok fazla maddi bir maliyet oluşmaz.Ama hazır kit kullanacam diyorsanız THK dan almanızı önermem maddi açıdan yurtdışı siteleri çok uygun oluyor ama yinede seçim sizin hayırlı ramazanlar...

Tanışma ve Başlanğıç

teşekkür ederim arkadaşlar, aslında kendim yapmak daha çok hoş olur ve maliyet konusu da uygun olabilir. kendim yapmak istiyorum, yapabilir miyim, bilmiyorum. Yapımı en kolay olan plan ve gerekli olacak malzemelerin listesini nasıl temin edebilirim?

Tanışma ve Başlanğıç

Ilk başlangıca göre daha iyi olduğumu düşünüyordum ama bir anlık dikkatsizlik sonucunda bu meydana geldi. Bunu nasil yapabilirim? Teşekkür ederim arkadaşlar.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Tanışma ve Başlanğıç

Gürhan şahan' Alıntı:
Ilk başlangıca göre daha iyi olduğumu düşünüyordum ama bir anlık dikkatsizlik sonucunda bu meydana geldi. Bunu nasil yapabilirim? Teşekkür ederim arkadaşlar.

öncelikle geçmiş olsun, eğer kopan parçayı bulabildiyseniz ve çok dağılmadıysa yapıştırarark çözebilirsiniz, eğer kaybolduysa yada parçalandıysa ozaman ben olsam onun karşılığındaki sağlam kısmıda keser(aşağıdaki resimde kırmızı ile işaretlediğim yer), bir parça depronun üzerine o ölçülerde çizer ve iki adet kesip yerine yapıştırarak(artık orjinal parçayı kullanmıcaksınız) arkasına sağlam durumda olan elevator kanatcıgını bağlayarak kullanırdım, sıkıntıda çıkmazdı bence.

bir önceki sorunuzdada kendiniz yapmak isterseniz planı ve malzemeyi neden bulabiliceginizi sormussunuz, sanırsam forumda vardı plan ve malzeme listeleri, onlardanda begendiğinizi seçebilirsiniz.

tamir sırasında menteşe yapımı konusundada elevator kanatcıgını baglarken, şu iki yöntemden istediğinizi size kolay geleni uygulayabilirsiniz.. ben ikinci yöntemi uyguluyorum artık (mesut'a tekrar teşekkür ediyorum sorduğumda böyle bir video ile bana anlattığı için bu menteşe yöntemini)..

ilk yöntem:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

ikinci yöntem:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Tanışma ve Başlanğıç

Teşekkür ederim yardımlarıniz için volkan bey. 2.sini yapacağım kırılan parça tek parça halinde, yapıştırmak yeterli olur sanırım. Kırım olduktan sonra da uçmaya devam ettim, ( gitmişken biraz olsun eğlenmeye çalıştım). Üç adet pil bitene kadar uçmayı başardım bu da beni mutlu etti. Uçak havada rüzgardan (rüzgar hızı yok denilecek kadar az ) çok fazla etkileniyor. Bu model ile kendimi geliştirmeye çalışıp, daha büyük model aldığım zaman rahat olarak uçuş yapabilir miyim? Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Tanışma ve Başlanğıç

Gürhan şahan' Alıntı:
Teşekkür ederim yardımlarıniz için volkan bey. 2.sini yapacağım kırılan parça tek parça halinde, yapıştırmak yeterli olur sanırım. Kırım olduktan sonra da uçmaya devam ettim, ( gitmişken biraz olsun eğlenmeye çalıştım). Üç adet pil bitene kadar uçmayı başardım bu da beni mutlu etti. Uçak havada rüzgardan (rüzgar hızı yok denilecek kadar az ) çok fazla etkileniyor. Bu model ile kendimi geliştirmeye çalışıp, daha büyük model aldığım zaman rahat olarak uçuş yapabilir miyim? Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

kırılan parça tek parça ise baya güzel kolayca halledersiniz, chesna hiç uçurmadığım için bilemiyorum rüzgardan etkileniyormu yada başka bir sorunmu var, ama uçak ne olursa olsun kendinizi geliştireceğiniz kesin bence :D, ayarları doğru olduğundan eminseniz eğer yok denecek kadar az bir rüzgardan fazla etkilenmemesi lazım aslında ama dediğim gibi bilemiyorum hiç uçurmadım o uçaktan..