Tanışma - Haldun Alımlı

canavar

Yeni Uye
Merhabalar, aranıza bir dostumun tavsiyesiyle yeni katıldım. Heli'ye başlamak istiyorum ama hangi model, ekipman ile başlayacağım konusunda çok kararsızım. :-\

[list type=decimal]
[*]
Yeni başlayanlar bölümünü okuyorum. v977 tavsiye ediliyor.

[*]
Öte yandan, v977 kumandasıyla sim çalışılamıyor. Bunun yerine sim ile kullanılabilen v922 mi alsam?

[*]
Yoksa v977 bnf alıp v922 kumandası ile kullanabilir miyim? (Sayfasında v977 geçmiyor ama emin olamadım.)

[/list]

p.s. : THK Sim kumandası stokta bulunmuyor. Stoğa gelse bile, ayrıca 30$ masrafa gerek var mı?

Adı : Haldun
Soyadı : Alımlı
Nereden : İstanbul / Maltepe
Mesleği : Bilgisayar Mühendisi
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli/Uçak/Quadro/FPV/Araba..) : Heli
Var ise Modelcilik Tecrübeniz: Yok
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : Arkadaş tavsiyesi
Kullandığım Model(ler) : -

Tanışma - Haldun Alımlı

Haldun bey hoşgeldiniz.. :saygilar: Forumda sorularınızın cevapları zaten mevcut , eğer pilotajınız hiç yoksa , mutlaka önce sim kumandası edinin , 977'nin sim kumandası olarak kullanılabilen versiyonu var sanırım.977 de ideal bir antrenman mikrosudur.Bolca sim çalışıp , 977 ile pekiştirince başlangıç için yeterli pilotaja sahip olursunuz.Ardından ekonomik durumunuza ve zevkinize göre daha büyük sınıf bir master model edinirsiniz ... :saygilar:

Tanışma - Haldun Alımlı

Hoşgeldiniz,

1. 200 lira civarına alınabilecek güzel bir helidir.

2. v922 kumandasıyla doğrudan sim çalıştıramazsınız, dongle almanız lazım. Ona da 10 dolar civarında bir para ödersiniz. Onun yerine v977 nin şöyle dongle'lı versiyonu var. v977 nin 4kanal moduyla daha kolay alışırsınız hobiye, başlangıçta sim çalışmadan 6kanal zordur.

3. v922 kumandasıyla v977 modelini kullanamazsınız.

Yani v977 veya v922 kumandasını sim kumandası olarak kullanabilirsiniz. (üstteki v977 tabii, kumandası sim girişli olan) Ama en azından 10 dolar daha çıkar sizden, 30 olmasa bile...

Tanışma - Haldun Alımlı

Rasim ve Hakan Bey, cevaplarınız çok teşekkürler. Tam istediğim gibi bir ürün iletmişiniz. %p

Öte yandan, bu ürün 100$ üstü olduğu için gümrüğe takılacak ve bu durumda korkarım %20 vergi ödemem gerecek. :(

Yanılıyor muyum? Gümrükten geçme ihtimali var mı?

Tanışma - Haldun Alımlı

Gümrük yönetmeliği öyle değil... 75 euro... Dolar değer kazandı, euro zayıfladı, 75 euronun ederi artık 85 dolar civarında. 100 dolar diye bir kanun yok.

Takılırsa gümrük ödersiniz tabii de, banggooddan live chat ile yazışın, ürünün bedelini düşük göstereceklerdir. Normalde de düşük gösteriyorlar kafalarına göre, ben heliyi 81 dolara aldığım zamanlarda bi talebim olmamasına rağmen 20 dolar civarlarında göstermişlerdi. Siz yine de emin olmak için adamlarla yazışın.

Tanışma - Haldun Alımlı

Haldun bey foruma hoşgeldin keyifli forumlar. :saygilar:

Tanışma - Haldun Alımlı

aramıza hoşgeldiniz keyifli forumlar :RCKolik:
Rasim sorularınızın tamamını eksiksiz cevaplamış aynen devam :saygilar:

Tanışma - Haldun Alımlı

Hoşgeldiniz Haldun Bey,

Keyifli forumlar. :saygilar: