arkadaşlar merhaba bir yarış quadı toplamak istedim parçalar geldi lehimler yapıldı yazılımsal güncellemeler yapıldı ama şöyle bi sorunum var
1- cihazı pc ye bağlıyorum pc üzerinden motorlar çalışıyor.
2- kumandadan gelen komutlar pc üzerindeki betaflight arayüzünde çalışıyor.
3- esc kalibrasyonu yapıldı
4- bind yapıldı
5- flysky i6x kumanda x6b alıcı var i-bus ile bağlanıyorum
olay şu cihazı bilgisayardan ayırıyorum pili takıyorum ama kumandadan gelen komutları algılamıyo hiç tepki yok.
birde şöyle bi sorun var vbat bağlantısını yapınca multimetre ile kontrol ettim her yerde kısa devre oluyo + - değdirince ötüyo normalde ötmemesi lazım vbat çıkarınca böyle bi sorun kalmıyor. bende vbatı takmadan kullanayım dedim.
acaba uçuş kontolcüm mü arızalı diye düşünüyorum varmı bir yorumunuz ? ben bi çözüm üretemedim.
1- cihazı pc ye bağlıyorum pc üzerinden motorlar çalışıyor.
2- kumandadan gelen komutlar pc üzerindeki betaflight arayüzünde çalışıyor.
3- esc kalibrasyonu yapıldı
4- bind yapıldı
5- flysky i6x kumanda x6b alıcı var i-bus ile bağlanıyorum
olay şu cihazı bilgisayardan ayırıyorum pili takıyorum ama kumandadan gelen komutları algılamıyo hiç tepki yok.
birde şöyle bi sorun var vbat bağlantısını yapınca multimetre ile kontrol ettim her yerde kısa devre oluyo + - değdirince ötüyo normalde ötmemesi lazım vbat çıkarınca böyle bi sorun kalmıyor. bende vbatı takmadan kullanayım dedim.
acaba uçuş kontolcüm mü arızalı diye düşünüyorum varmı bir yorumunuz ? ben bi çözüm üretemedim.