slm arkadaşlar

murat SANDIK

Yeni Uye
İlgi Alanı
Hepsi
slm arkadaşlar ben murat sandık samsundan yaşım 45 inşaat işiyle ugraşıyorum uzun zaman önce RCkolik e uye olmuştum arada forma bakıyordum hobiye 3.5 kanal heli ile 2 sene önce başladım ama cocukluktan uhtem vardı içimde ve zaman bu zamanmış 3.5 kanalla başladım ama kesmedi :)elbette nerdeymiş trex 450 aldım bursadan bi arkadaştan tabi hiç bilgim olmayınca hurda maknayı gönderdiler onla epeyce ugraştım cevremde bu işten anlayan insanlar vardı elbette ama ben bilmiyordum trex450 ile epeyce ugraştım internetten araştırmalar ayarlar derken onu flaybarless e cevirdim uzun zaman onun ayarlarıyla ugraştım derken heliyi tek yönde olsa ucurmayı başardım zamanla kendime cevirmeyi öğrendim taklalar atmaya başlayıca trex 700 nitro aldım ama bu sefer biraz daha tecrubeliydim neyse nitrodada 2 sefer motor yakmayı becerince ondada biraz biraz bişiler öğrenmiş oldum ama keşke 450 yerine daha buyuk bir modelle başlamış olsaydım cunku buyuk modeller daha stabil yeni başlayacak arkadaşlara tavsiye ederim şimdilerde 700 fb ile ucuyorum motorum o.s 105 kumandam dx8 ve telemetri sistemli özellikle nitro kullanıyosanız telemetriyi ısrarla tavsiye ederim elbette yeni başlayan arkadaşlara uzmanlara sözüm yok :) zamanla ucak işinede bulaştım f-16 kendi yapımım traner ve p-47 zagi gibi modellerim oldu şimdilerde 50 cc bir katana model toplamaya calışıyorum imkan ve fırsat buldukca formdaki ve bu işe gönul vermiş arkadaşlara başarılar dileri kırımsız ucuşlar herkes

slm arkadaşlar

Murat Bey hoşgeldiniz. Hepimizin geçtiği yollardan geçmişsiniz , tecrübenizi kendiniz kazanmışsınız. Tanımadığınız kişilerden ikinci el makina almamayıda öğrenmişsiniz :) Ben yeni başlayan arkadaşlara maddi durum müsait ise 550 ile başlamalarını öneriyorum hep ama 450 yi halen tercih ediyorlar , sonradan anlarlar herhalde ama sakalım yok işte :D
Bundan sonraki model hayatınızda eğer nitroya özel bir ilginiz yoksa elektrikli bir 700 ile devam etmenizi öneririm. Hayat çok daha kolay olacaktır. Tekrar hoşgeldiniz.

slm arkadaşlar

İlker Sönmez' Alıntı:
... maddi durum müsait ise 550 ile başlamalarını öneriyorum .....

İşin esprisi ilk kelimelerde :laugh: genelde öyle olmuyor, ülkemiz standartları ortada...

Bir de yeni başladığı hobiye kimse durduk yerde 3-4 bin bağlamak istemez. Önce bi bakayım neymiş ne değilmiş, ufaktan başlayayım sararsa sonra alırız daha iyisini mantığıyla...

Simülatör de tavsiye ediliyor ama, ekran başında çok uçurduk hiç gerçektekinin tadını vermiyor :)

slm arkadaşlar

Aramiza hosgeldiniz Murat bey. Oldukca mesakatli ama sonu guzel bir modelcilik hayatiniz olmus. Simdiden keyifli forumlar :RCKolik:

slm arkadaşlar

Hoşgeldiniz Murat bey keyifli forumlar

slm arkadaşlar

Hoşgeldiniz Murat Bey,

Maddiyat bir tarafa büyük modeller bu hobiyle yalnız başınıza uğraşıyorsanız ve tecrübeniz yoksa beni güvenlik yönünden tedirgin ediyor.

450'nin tozunu yutup hala hevesinizi kaybetmemişseniz zaten helici oluyorsunuz bana göre. :laugh:

Keyifli forumlar. :saygilar: