- İlgi Alanı
- Multikopter
İşten güçten başımızı kaldırdık hobimize geri döndük çok şükür.. Belki görmüşsünüzdür multinin motorları son denemelerimde beni üzdü, rulmanlarını orijinal yedekleriyle değiştirmeme rağmen yaptığım hatalı montaj işlemleri sonucunda malesef motorları tamamen kullanılmaz hale getirdim. 3 Yıl boyunca kullandığım Tarot 650 Ironman gövdesinin de son kullanma tarihi çoktan geçmişti. Yeni bir frame almak yerine eldeki imkanları kullanıp, ortalığı kasıp kavuran döviz fiyatlarını da göz önünde bulundurarak ve elde kalan parçaları değerlendirmek adına, (yarı) "kendin yap" bir gövde tasarlamaya karar verdim. Karbon fiber plakaların fiyatları 300-400TL arası değişiyor Türkiye'de, aliexpress benzeri sitelerde satılan plakalara da güvenemedim (20$ fiyatı). Bu yüzden 4mm kalınlıkta A4 boyutunda kontraplak tahta denemeye karar verdim. Açıkçası sağlamlığı nasıldır bir zararı olur mu bilmiyorum ama başladım ve şeklini verdim. Autocad kullanarak gerekli çizimleri ölçümleri yaptım, Dremel kullanarak tahtaya kolaylıkla istediğim şekil verebildim. Yeni motorları daha gelmedi ama nasıl göründüğünü belirtmek adına eski motor ve pervaneleri yerleştirdim. Kollar ve motor tutucular tarot 650'den kalma.
Alüminyum katlanır iniş takımı (hiç kafama yatmadı), FPV ekipmanı ve çakar lamba için on-off switch, yukarıya doğru açılı(umbrella) 16mm motor kolu tutucuları..
Seyahatlerde Tarot 650 yi taşımak tam bir işkenceydi sanırım onu da artık aştık
Arkada görünen anteni Wolfbox alıcı için yaptım (Kumanda için de ayrıca bir tane var). Hala birçok eksiği var ancak yavaş yavaş, keyfini sürerek yapıyorum inşallah uçurmak nasip olursa uçuş videosunu da göndereceğim.
Ekipman imzadaki gibi halen
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Alüminyum katlanır iniş takımı (hiç kafama yatmadı), FPV ekipmanı ve çakar lamba için on-off switch, yukarıya doğru açılı(umbrella) 16mm motor kolu tutucuları..
Seyahatlerde Tarot 650 yi taşımak tam bir işkenceydi sanırım onu da artık aştık
Arkada görünen anteni Wolfbox alıcı için yaptım (Kumanda için de ayrıca bir tane var). Hala birçok eksiği var ancak yavaş yavaş, keyfini sürerek yapıyorum inşallah uçurmak nasip olursa uçuş videosunu da göndereceğim.
Ekipman imzadaki gibi halen