Selamun aleykum :)

Faik Yılmazsoy

Yeni Uye
Adı : Faik
Soyadı : YILMAZSOY
Nereden : KAYSERİ
Mesleği : ASKERİ PERSONEL
Kullandığım Model : v911-2
Merhaba arkadaşlar araniza kayseriden katildim.
Aslinda hep içimde olan gördüğümde gozumunde akliminda takıldığı helikopter hevesini bugün koyverdim :laugh:. Sabah yaptığım ufak bi araştırma sonucu isa- sari kullanici adli kisinin de tavsiyesiyle wltoys siparişini verdim.( kendiside görüyorsa verdigi bilgiler için cok tesekkur ederim.) ins dgru seçimi yapmışimdir okudugum kadariyla 4 kanaldan aşağısı hobi degil oyun alanina giriyormus :D aranizda olmanin faydali olacagini düşünüyorum , görelim bakalim :)

Hoşgeldiniz :saygilar:

Oncelikle Aramiza hosgeldin Faik. Anladim kadari ile 4 kanal bir model almissin ki Yine de yanlis yapmissin ne yazik ki. Forum olarak 4 kanala ne yazik ki destek veremiyoruz. Sebebine gelince :

Aramıza Hoşgeldiniz Faik Bey.

Ben de elverişsiz havalarda odada kullanmak için V911 aldım. Eğlenmek için ancak Mehmet Bey'in de dediği gibi gerçek bir modelden ziyade bunların oyuncak olduğunu akıldan çıkartmamak gerekir.

Bununla birlikte hayırlı olsun, en azından sim çalışması yapmadan gerçek bir Rc Helikopter almadığınız için bunu da tecrübe hanenize yazarsınız.

Forumda okudukça, arkadaşlarla tanıştıkça bunu daha iyi anlayacaksınız ki, sim çalışmadan modeli doğru uçuramayacaksınız. Öncelikle en kısa zamanda bir simulatör edinin derim ben.

Ali Bülent MESGUTLU' Alıntı:
Aramıza Hoşgeldiniz Faik Bey.

Ben de elverişsiz havalarda odada kullanmak için V911 aldım. Eğlenmek için ancak Mehmet Bey'in de dediği gibi gerçek bir modelden ziyade bunların oyuncak olduğunu akıldan çıkartmamak gerekir.

Bununla birlikte hayırlı olsun, en azından sim çalışması yapmadan gerçek bir Rc Helikopter almadığınız için bunu da tecrübe hanenize yazarsınız.

Forumda okudukça, arkadaşlarla tanıştıkça bunu daha iyi anlayacaksınız ki, sim çalışmadan modeli doğru uçuramayacaksınız. Öncelikle en kısa zamanda bir simulatör edinin derim ben.
teşekkür ederim tavsiyeniz için evet cuma aksam sipariş verdim bu sabah evw ulaşmış ama bn kayseride dglim bugün ebaydan metal ugrade kit , yedek pervane denge çubuğu ve sanırım adı pal'le birlikte 3 tanede 200 mah pil sparisi verdim. Hiç tecrubem yok önce az da olsa tadina bakip dvm dersem hem maddi olarak kndimi ayarlayip hemde en azndan terimler temel bilgiler gibi detaylari biraz olsun ogrendikten sonra geçmek biraz daha bana mantikli gldi hevesle alip snra köşeye birakanlardan olmam umarim :) aklima takilan bi kac nokta var size sorsam uygun olur mu ? :D

Bir ufak hatırlatmada daha bulunayım. Büyük ihtimalle biliyorsunuzdur. Bu tür kumandalı düşük fiyatlı ürünlerde fırçalı motor denilen motorlar kullanılıyor. Bunlar 7-8 dakika uçsun diye. Şimdi aynı hatayı ben de yaptım. WL-Toys'un bir çok quadcopterini, helisini aldım. bunlara bolca yedek ve batarya aldım. Hata şu; fırçalı motor olduğu için 7-8 dakika sonra şarj için en az 45 dakika beklemelisiniz. Bu süreçte motor soğumaya bırakılıyor. Ancak bizler çok pil/batarya olursa çok uçarız diye düşünüyoruz. Ancak motorun aşırı ısınmadan daha çabuk tükeneceğini göz ardı ediyoruz. Bizim gibi tecrübesizler de cihaz uçmayınca bunu ilk olarak bataryanın bittiği şeklinde algılayıp, yeni batarya siparişi/yeni masrafa dönüştürüyoruz.

Tavsiyem; uçuşlar arasında motorun biraz soğumasına izin vermeniz. Tabii bir diğer tavsiyem ileride motoru brushless olan bir modeli tercih etmek olacaktır. Ancak bu böyle model alınca masraf çıkamayacak anlamına gelmez. Bu biraz masraflı bir hobi, gülü seven dikenine katlanır misali.

Saygılar.

Tavsiyeniz için çok tesekkur ederim. Bi konuya aklim takılıyor. Motorun sağlığını korumak için 7-8 dk lik uçuştan snra ne kadarlik bi soğuma süresi gerekli ve ard arda uçuşlarda motor direk yanar mi yoksa verimi düşüp tam anlamiyla ucamaz hale mi gelir. Sürekli soğumasına. Vs dikkat ederek v911 i uzun sureler kullanabilirmiyim yoksa bi kac aya zaten yanar mi motoru

7-8 dk lik uçuştan sonra en az 10-15 dak soğusun (aslında batarya şarj süresi kadar daha iyi olur)

ard arda uçuşlarda motor direkt yanmıyor, aşırı ısınmadan dolayı fırçalar daha çabuk aşınıyor bu da verimi düşürüyor.
ileride ise ucamaz hale gelir.

Ali Bülent MESGUTLU' Alıntı:
7-8 dk lik uçuştan sonra en az 10-15 dak soğusun (aslında batarya şarj süresi kadar daha iyi olur)

ard arda uçuşlarda motor direkt yanmıyor, aşırı ısınmadan dolayı fırçalar daha çabuk aşınıyor bu da verimi düşürüyor.
ileride ise ucamaz hale gelir.
Anladim. Vakit ayirdiginiz için tekrar tekrar teşekkür ederim biraz forumu inceledim ama bilgiye ulaşamadım v911 lerin tum modellerinin palleri ve kafa plastiği adini bilmyorum uyumlu mu yesil olanlar cok hoşuma gidiyor da h911 e bayildim ama ona cevirmek mumkun dgl sanırım ebayda dahil bulamadim

İlginiz için ben teşekkür ederim. Bol ve kırımsız uçuşlar dilerim.

Aleyküm selam Faik Bey hoşgeldiniz. Keyifli forumlar. Bu arada ben de Kayserideyim :laugh:

Omer Kose' Alıntı:
Aleyküm selam Faik Bey hoşgeldiniz. Keyifli forumlar. Bu arada ben de Kayserideyim :laugh:
hoşbuldum teşekkür ederim. Görev için urfadayim ins musait bi günde kayseri de bi tanışma organizasyonu yapalim bi kac kişi daha carpti gözüme :)