Evren Bey temennileriniz için çok teşekkür ederim. Stuka'nın dikkatinizi çekmesi ise, an itibariyle yüzüme bir tebessüm kattı.
sanırım günümün kalanı da böyle geçecek
P-51, Hurricane, Spitfire, Zero, BF 109, FW 190 ... hepsi çok güzel. ama Stuka Ju-87 benim için aşk! aşk gibi bir şey o tuhaf, o ucube uçak benim için..
evet uçurduğum cisim uçak olmalı. ve yine evet gerçeği gibi görünüp öyle uçmalı. yani scale uçak sevdalısıyım. diğer hepsine saygım sevgim sonsuz ama benimki de böyle. sizi de forumda yakından takip etmekteyim. bir çeşit "guru" pozisyonundasınız bence. (hiç abartmıyorum) sizin seviyeniz, donanım ve tecrübeniz, benden çook çok ötede. 2 tane ARTF Piper J3 Cub, ve bir tane Piper Cherokee toplamıştım scale olarak. kendim hiç yapmadım, ama sizin dersleri izleye izleye ilerleyen zamanlarda kulvarınıza dahil olmak en büyük hedeflerimden biri.
çalışmalarınızda başarılar diliyorum, teşekkürler ediyorum
Ozan Bey,
Stuka göreceli olarak çirkin bir ucube olabilir, ama o stuka'dır, tarihte çok önemli bir rol oynamış, tasarlandığı zaman için oldukça başarılı olan, savaşın son yıllarında, teknik olarak bihayli geri kalmış olmasına rağmen tecrübeli pilotların ellerinde çok başarılı olmaya devam eden bir uçak, herşeyden önce o bir uçak, sevmek için yeterli bir sebep
kendine has görüntüsüyle de, meraklısının görür görmez tanımaması imkansız olan bir uçak...
Sizi gayet iyi anlıyorum ve hislerinizi paylaşıyorum, ben de kesinlikle yaptığım ve uçurduğum şeyin uçak gibi olmasını isterim, beni takip ettiğinize göre bu isteğin hastalıklı bir takıntı seviyesinde olduğunu da biliyorsunuz demektir
Benim için sarf ettiğiniz güzel sözlerinize de teşekkür ederim
açıkçası ben kendimi yetenekli bulmuyorum, sadece bolca hata yapıp hatalardan (bazen de tekrar edilen hatalardan
) birşeyler öğrenerek ilerleyen biri olarak görüyorum. Avantajım çok küçük yaşlarda hatalar yapmaya başlamış olmak sanırım, bihayli bir deneme/yanılma birikimim var
Sizin için de hiçbirşey geç değil, bu yol çok keyifli, bol öğrenmeli ve sevdalıları için de ömürlük bir yolculuk, bence önemli olan bu yola baş koymuş olmak ve ileri bakıp ilerlemek, yolun başında yada sonunda olmanın çok da önemi yok...
Eğer yabancı diliniz var ise en büyük tavsiyem, ki bu aslında size özel değil "dahta" model yapmak isteyen herkes için geçerli bir tavsiye, "great planes", "top flite", "skyshark" gibi balsa kit üreticilerinin modellerinin yapım klavuzlarını indirip başlangıç seviyesi modellerden başlayıp ileri seviye scale modellere doğru ilerleyerek bu manuelleri incelemek okumak. Bu manueller, modelin yapım seviyesine uygun olarak pek çok püf noktası içermekte ve bu bilgiler aslında genel olarak inşaat yapmanın temelini oluşturmakta. Sonrasında yapılacak şey orda okunan bilgileri pratikte denemek, denemek ve denemek...
Yapılan her modelin bir öncekinden biraz daha iyi ama bir sonrakinden de biraz daha kötü olduğunu unutmamak gerek
Şu hızlı tüketim çağında halen birşeyleri inşa etmek hevesinde olan insanların varlığı bana mutluluk veriyor