selam rc kolik ailesi

trustinglol33

Yeni Uye
şimdiden tanıştığıma memnun oldum arkadaşlar ...
Adı :Levent
Soyadı : Aydin
Nereden : Mersin
Mesleği : Makine Teknikeri
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli/Uçak/Quadro/FPV/Araba..) :Heli ve Quadro
Var ise Modelcilik Tecrübeniz: acemi
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? :Youtube
Kullandığım Model(ler):I-Heli T40 c

selam rc kolik ailesi

Oncelikle aramiza hosgeldiniz Levent bey :thumbup:

Madem yeni basliyorsunuz o zaman bu konu tam size gore :RCKolik:

selam rc kolik ailesi

Levent bey foruma hoşgeldiniz :RCKolik:

Öncelikle belirtmek isterimki forumda detaylı bir konu araştırması yapmanız çünü kullandığınız model oyuncak sınıfında yedek parça problemi olan bir modeldir . Size tavsiyem bu konuyu incelemeniz yönünde olur ilk etapda %p . Daha sonrasında sizde benim tam olarak ne demek istediğimiz nlamış olucaksınız . Tekrardan hoşgeldiniz keyifli forumlar :saygilar:

selam rc kolik ailesi

Hosgeldiniz Levent Bey,
Keyifli forumlar :saygilar:

selam rc kolik ailesi

teşekkürler arkadaşlar,sırf kameralı olduğu için bu modeli aldım aslında fiyatıda biraz kabarık kamerlaı olduğundan dolayı,yalnız sıkıcı bir problemim var kumandadan trim ayarlarını yapmaya çalışmamma ragmen ,helikopter hep sola çekiyor aynı zamanda kalkmaya başladığında ileri doğru gidiyor.bir türlü ayarlayamadım netteki denilenleri de pek anladım denirse yalan olur... bu arada şimdi de verdiğiniz linkleri inceleyecem belki linklerinizde bu sorun hakkında bir çözümünüz vardır kolay gelsin

selam rc kolik ailesi

Levent Aydın' Alıntı:
teşekkürler arkadaşlar,sırf kameralı olduğu için bu modeli aldım aslında fiyatıda biraz kabarık kamerlaı olduğundan dolayı,yalnız sıkıcı bir problemim var kumandadan trim ayarlarını yapmaya çalışmamma ragmen ,helikopter hep sola çekiyor aynı zamanda kalkmaya başladığında ileri doğru gidiyor.bir türlü ayarlayamadım netteki denilenleri de pek anladım denirse yalan olur... bu arada şimdi de verdiğiniz linkleri inceleyecem belki linklerinizde bu sorun hakkında bir çözümünüz vardır kolay gelsin

Levent bey hoş geldiniz foruma, şimdi sizin sorununuzun çözümü basit fakat ancak bir kaç deneme sonunda stabil bir uçuş elde edersiniz. Helikopteri yere sabitleyin, skidlerden bağlayabilirsiniz yani havalanamasın, kumandanız dan trim ayarlarını sıfıra getirin, sonra aşağıdaki resimde görünen servolara bağlı siyah link parçalarını dikkatlice çıkartarak,swashplate ayarı yapacaksınız, helinin gitmesini istemediğiniz yönün tersine eğim alacak şekilde linklerin boyunu uzatıp yada kısaltıp swashlate' e açı vermelisiniz, bir iki denemede doğru açıyı bulursunuz, normalde biz bu ayarı yaparken servo kolları ve swashplate'in yere paralel olmasını sağlarız ama sizin helide biraz kaçıklıklar olabilir zira fazlaca plastik parça mevcut. Başarılar. :saygilar:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

selam rc kolik ailesi

Hoşgeldiniz Levent bey. Oyuncak firmaları satışlarını devam ettirmek için kamera, sepet taşıma, su tabancası gibi süsler ekliyor oyuncak helilere. Bazen öyle güzel süslüyorlarki deneyimli insanlar bile onları satın alıyor. Ona verdiğiniz parayla belkide 6 kanal bir mikro alabilirdiniz. Ama zararın neresinden dönülse kardır. Kolay gelsin :RCKolik:

selam rc kolik ailesi

öncelikle ilginiz için teşekkür ederim; ama resimde de gördüğünüz gibi benim kumanda bu fiyattaki bir alete hiç yakışmamış ve trim ayar düğmeleri sıfırlamalı değil 2 adet düğme mevcut kumanda da aşağı-yukarı ve sağa-sola trim ayar tıklamalı düğme;
Bu arada skid dediğiniz heli'nin ayakları oluyor galiba;aynı zamanda servo kol ve plate ayarlarında örneğin heli sola çekiyorsa sol kısmı az yukarı mı uzatacağız? bu sorunun yeri belki bu bölüm değil o yuzden site yöneticilerimiz kusura bakmaz umarım,Levent bey son soruma da az ayrıntılı bir yanıt alırsam sanırım çözerim o zaman bu işi bir mekanikçi olaraktan teşekkürler tekrar

selam rc kolik ailesi

helikopter bu Levent bey

selam rc kolik ailesi

Levent bey üzülerek söylemek gerekirse elimizdeki model oyuncak sınıfına giriyor ve 3 kanal ne yazık ki. Yukarıda Recep kardeşimizin verdigi linki incelerseniz 3 kanal oyuncakların nakit ve vakit kaybı oldugunu göreceksiniz.

Size tavsiyem hemen simulator kumandası emin edip sim çalısmalarına başlamanız ve arkasından 6 kanal Micro bir model (V977) almanız.

Tum detaylar benim yukarıda verdigim linkte mevcut. Kolay gelsin

Sent from my iPhone using Tapatalk