[Satılık]: Çeşitli Uçak Elektronik Parçaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Oğuzhan KÖSOĞLU

Tecrübeli Uye
İlgi Alanı
Heli
Volantex firstar pro uçağıma 3s kombinasyonu yapmak için aldığım motor ve pili satmak istiyorum. 3s yapmayı beceremedim:) Motor ve pili ikinci el almıştım.Pil tam sarjda 4.20 yi gösteriyor.Sorunsuzdur. Ama pil ile motor ne kadar kullanılmıştır bilmiyorum. Esc volantex firstarın orijinal escsidir.Pervane 6x5 tir. Servolarında rulmanlarında ufak tefek sorun var.Ara sıra takılıyor. 2 sini toplasan bir servo eder :) Hepsine 45 tl istiyorum. İsteyen arkadaşa ürünleri göndereyim. İncelesin.Daha sonra hesabıma havale eder.Sıkıntı yok.Yada 2s lik firstar modeline uygun motor ilede takas edebilirim.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ynt: [Satılık]: Çeşitli Uçak Elektronik Parçaları

Oguzhan model ne durumda saglam mi?

SM-N900 cihazımdan gönderildi

Abi modelin kırılmadik hiçbir yeri kalmadı. Ama Uhu por denen yapıştırıcı ile ve bant yardımıyla modelin uçuşu nda en ufak bir sıkıntı yok.gayet stabil. Şu andaki sıkıntım motor ve kumanda da. Motor gaz yüzde 70 te iken tekliyor. ESC yeniden başlıyor. Eğer gaz kolunu hızlı bir şekilde yüzde 100 yaparsam motorda sıkıntı olmuyor.kumanda menzili 50 metreden sonra kesiliyor. Önceden sanki 100 metre civarı çekiyordu. Uçuş alanımi değiştirdim. Belki bana öyle geliyor. Ama şu anda 50 metreden sonra çekmiyor.

Ne diyeceğimi bilemedim şimdi. Orjinal motoru göndereyim diyecektim ama senin sorunlarının motorla alakası yok gibi sanki. Yeni motor sorununu tam olarak çözmeyebilir.

Düşünmen yeter abi.Teşekkür ederim.Benim motor %70 gazda sanki vites atıyor gibi bi ses çıkarıyor.Ben ondan dolayı motordadır diye düşünüyorum.Ben aslında 3s kombinasyonunda biraz fantazi yaptım. Motor yatağını mevcut halinden 2-3 cm daha yukarı alıp 6x5 pervane kullandım.Başarılı olabilseydim 7x5 falan kullanacaktım.Ama gördümkü motor mevcut halinden daha yukarıda iken gaz verdikçe uçağın kafasını aşağı doğru itiyor. Yani stabilite sıfır :) Olsun en azından denedim. Bu şekilde uğraşmak bile zevk veriyor.Bu uçağın en güzel yanı köpükten olması.Kır kır yapıştır :)

Bu motoruda bi denemek istiyorum. Sizce uygun olurmu ?

oguzhannn' Alıntı:
Düşünmen yeter abi.Teşekkür ederim.Benim motor %70 gazda sanki vites atıyor gibi bi ses çıkarıyor.Ben ondan dolayı motordadır diye düşünüyorum.Ben aslında 3s kombinasyonunda biraz fantazi yaptım. Motor yatağını mevcut halinden 2-3 cm daha yukarı alıp 6x5 pervane kullandım.Başarılı olabilseydim 7x5 falan kullanacaktım.Ama gördümkü motor mevcut halinden daha yukarıda iken gaz verdikçe uçağın kafasını aşağı doğru itiyor. Yani stabilite sıfır :) Olsun en azından denedim. Bu şekilde uğraşmak bile zevk veriyor.Bu uçağın en güzel yanı köpükten olması.Kır kır yapıştır :)

Bu motoruda bi denemek istiyorum. Sizce uygun olurmu ?

Bu motordan var bende. Orjinal motordan daha düşük gücü var. Tavsiye etmem. Motoru istersen gönderebilirim. Senin sorunun ESC de gibi görünüyor. ESC gücü kestiği için kumanda kontrolüde gidiyor. O ESC yi 3S ile kullanmayı denediysen zarar vermiş olabilirsin.

Abi çok enterasan bir durum var bir türlü içinden çıkamadım. 2 motor 2 esc var. Birinde çalışan birinde çalışmıyor. O çalışmayan diğerinde çalışıyor. Çok karışık :) En son 3s lik motoru tekrardan kurmaya karar verdim. 3s lik motor ile %70 lerde gaz kesen escm (kitten çıkan motora) sorunsuz çalışıyor.Kitten çıkan motora kitten çıkan esc sorunsuz çalışıyor.Ama bu seferde daha çalışmadan tekliyor ara sıra. Neyse çok uzattım. Sonuç olarak 3slik motoru yeniden kuracağım. Satış şimdilik iptal. Teşekkürler.

Arkadaşlar uçak sanırım lanetlendi. Şu anda 2s kombinasyonu ile sorunsuz uçuyor. Yerde 2 pil bitirdim hiç teklemedi. Bu seferde havalanır havalanmaz sağa sola çekiyor. Ne yaptıysam düzelmedi. Bende resimdeki haliyle satmaya karar verdim. Yedek olarak 2 adet 2s pil (biri bugun ezildi. Biri hafif şişik) 1 adet 3s pil.2 adet servo. Rulmanlar hafif sorunlu.Kitten çıkan esc. Uçak üzerinde 30 amperlik esc ,kitten çıkan motor servoları alıcısı kumanda vardır. Kumanda 50 metre falan çekiyor.İsteyen arkadaşa (az çok forumda tanınan :) ) ürünü göndereyim. İncelesin. Beğenirse hesabıma havale eder.Beğenmezse ürünü geri gönderir. Kargo gidiş dönüş kendisine ait. Fiyat olarak 100 tl düşünüyorum. Bu arada kitin kırılmamış yeri kalmamıştır.:)

Oğuzhan bu parçaları en azından uçağı satman zor görünüyor. Sadece yedek parça olarak kullanılabilir gibi görünüyor. Sadece uçak için ne istiyorsun? Kanat ve yükseliş dümeni hala iş görür gibi sanki.

Abi bugün bi arkadaşım uçağa bakacak. Uçağı ayarlayabilir se satışı iptal edeceğim ayarlaya maz ise istediğin parçaları bedelsiz gönderirim.

oguzhannn' Alıntı:
Arkadaşlar uçak sanırım lanetlendi. Şu anda 2s kombinasyonu ile sorunsuz uçuyor. Yerde 2 pil bitirdim hiç teklemedi. Bu seferde havalanır havalanmaz sağa sola çekiyor. Ne yaptıysam düzelmedi. Bende resimdeki haliyle satmaya karar verdim. Yedek olarak 2 adet 2s pil (biri bugun ezildi. Biri hafif şişik) 1 adet 3s pil.2 adet servo. Rulmanlar hafif sorunlu.Kitten çıkan esc. Uçak üzerinde 30 amperlik esc ,kitten çıkan motor servoları alıcısı kumanda vardır. Kumanda 50 metre falan çekiyor.İsteyen arkadaşa (az çok forumda tanınan :) ) ürünü göndereyim. İncelesin. Beğenirse hesabıma havale eder.Beğenmezse ürünü geri gönderir. Kargo gidiş dönüş kendisine ait. Fiyat olarak 100 tl düşünüyorum. Bu arada kitin kırılmamış yeri kalmamıştır.:)

iyi akşamlar

kumanda + alıcı + esc + motor ve pervaneyi alsam ne kadar olur acaba?
açıkçası rc işine çok uzağım ama başlamayı düşünüyorum, geçenlerde 3s lipo piller hediye geldi, bu saydığım malzemeler 3s lipo pille çalışırmı.
Ayrıca kumanda kaç kanal ve 2.4g mi
belki saçma bi soru sormuş olabilirim ama cahilliğe verin :)

3d yazıcı yapmıştım, 3d yazıcıda parçaları bastıktan sonra etrafını bantla sarara netteki hazır şaselerden birini yaparım diye düşünüyorum

Veli Ahmet AKTEKE' Alıntı:
iyi akşamlar

kumanda + alıcı + esc + motor ve pervaneyi alsam ne kadar olur acaba?
açıkçası rc işine çok uzağım ama başlamayı düşünüyorum, geçenlerde 3s lipo piller hediye geldi, bu saydığım malzemeler 3s lipo pille çalışırmı.
Ayrıca kumanda kaç kanal ve 2.4g mi
belki saçma bi soru sormuş olabilirim ama cahilliğe verin :)

3d yazıcı yapmıştım, 3d yazıcıda parçaları bastıktan sonra etrafını bantla sarara netteki hazır şaselerden birini yaparım diye düşünüyorum
Selam 3d yazıcı ile bixler 2 gövdesi yapılırmı?

mehmet çağlar' Alıntı:
Selam 3d yazıcı ile bixler 2 gövdesi yapılırmı?

kusura bakmayın baya sonra bir cevap olucak :) gövdenin stl dosyası varsa basılabilir ama ağırlık oranı uyarmı bilmiyorum, aşağıdaki linkte dediğiniz uçakla ilgili 3d yazıcı ile yapılan çalışmalar var, burdaki şeyler yapılabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...