Sırada modelimizin en kritik bölgelerinden birisi var. Kanat joiner yuvalarını yapacağım. Ben modeli ve planı inceledikten sonra kendime göre bir yapım metodu belirledim., herkese tavsiyem planı iyice inceledikten sonra tüm detayları kafanızda çözmeden imalata başlamayın bu noktada.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Üzerinde çalışacağımız parçalar, Karbondan jiner dişi parçaları, son kanat siniri, joiner yuvası kenar dikme kontraları.
Önce hücum kenarı tarafındaki kontra dikmeyi 30dk. epoksi ile yerine yapıştırıp, epoksi kendisini tutana kadar bekledim.
Yine 30 dak epoksi ve bebek pudrası
ile muhallebi kıvamında bir karışım hazırladım. Doğrusu pudra yerine mikrobalon kullanmak idi ama 3 yılda bir model yapınca insan neyi var neyi yok bilemiyor meğer mikrobalonum bitmiş, ben de pudra kullandım, sonuçta da kemik gibi oldu kuruyunca.
Karışımı kılavuz yuvasının dışındaki çerçevelerin arasına iyice sıvadım. Burada dikkat edilmesi gereken joiner yuvasının içine karışım kaçırmamak.
Hiç vakit kaybetmeden parçaları sparlar arasındaki yerine yerleştirdim,
Kitin içinden çıkan kanat açı şablonu ile son sinirin açısını kontrol edip, firar kenarındaki dikmeyi de epoksi ile yerine yapıştırarak kurumaya bıraktım.
Sonra tekrar kanat ortasına döndüm. Kanat bağlama vidasının fazlasını işaretledim ve dremel ile istediğim seviyeye getirdim.
Tüm sinir uçlarını tamamlayarak yalancı hücum çıtası olan 1.5mm ince uzun parçayı sinir uçlarına yapıştırdım.
Bu yalancı hücum çıtasının üstünü kanat profilini bozmamak için havifçe sinirlerin formuna göre dikkatlice zımparalamak gerekiyor.
Sonra üst dbox kaplamasını da yerine polidol ile yapıştırarak kağıt bantlar ile kalıba alarak kurumaya bıraktım.
Kanat kökündeki pirinç boru desteklerini yanlış yapıştırmıştım, sağolsun önceki mesajlarda Birol abi uyarmıştı beni, planı dikkatlice incelememenin sonucu olarak bu hatayı yapmışım neyseki çok kolay düzelttim, pirinç boruyu yerine epoksi ile yapıştırdım, içine epoksi kaçırmamaya çalışarak
Üst cap stringleri ve spoiler çevresi kaplamaları yapıştırdım, orta kanat meydana çıktı.
Orta kanadın hem hücum kenarında hem de kanat uçlarında yer alan fazlalıkları güzelce zımparaladıktan sonra, önce gerçek hücum çıtasını sonra da kontra kapak sinirlerini yerlerine yapıştırdım. Hücum çıtası için CA, kapak sinirleri için ise polidol kullandım. Bu işlemlerden sonra orta kanatta zımpara ve servo montajından başka bir işim kalmadı.