Rc uçak yapımı hakkında bi kaç sorum var

ProVival

Yeni Uye
Rc uçak yapmak istiyorum elektronik kısmı sorun olmaz gibi geliyor ancak modeli yapmak nasıl olucak tam bilmiyorum kendi uçağımın planlarını çizip yapmayı düşünüyorum yaz boyu tamamen boşum :'(
Kullandığımız elektrikli telde resistans telinin w değerlerini neye göre seçiyoruz pek anlamadım

Elektrikli telde 12v adaptör kullanacağım bi sorun olurmu
Uçağın uçabilmesi için kanat gövde oranı gibi bir şey var mı

Uçağın gövdesini yuvarlatmak için ne yapılıyor

Videolarda kullandıkları malzemeyi (depron vb.) hafiften yarım daire olacak şekilde bükebiliyorlar depronda bu olabilir mi

Çok soru sordum ama baya kafamı karıştıryor bunlar :rolleyes:
Şimdiden teşekkürler :)

Bence dizayn işine girişmeden önce hazır dizaynları kullanarak işin prensiplerini ve herşeyden önemlisi de uçmayı öğren. Bu işler ne kadar basit geliyor insanlara, bazen anlamakta cidden zorluk çekiyorum... :rolleyes:

Ahmet yusuf kardesim mehmet abinin soylediklerine kulak ver ilk basta hazir basit bir model al ucurmayi ogren sonrasi zaten kendin yaparsin elktronigi de oyle basit degil mehmet abinin dedi gibi oyuncak ta degil. Yaklasik maximum 400 tl gibi bir butce ayir ve hazir model al kendin yapmaya kakarsan bu maliyetide gecer bilgin olsun. Birde biraz forumu incele bunlarlailgili bir cok konu var yardimci olacagina inaniyorum. Kafan birseye takilirsa gene sor burdan yardimci olurum ama once forumu incele ;)

Uçağa ilk başlayanlar bence direk hazır model almalı. Kendisi yapınca mutlaka sorunlar çıkar tecrübe olmadığı için. İnternettede bu hobiye başlayıp ben bunu yapamam diye birakanları gördüm. İlk hazır model al sonra devam edip etmeyeceğine karar verirsin

merhabalar, öncelikle şunu söyliyeyim, tahminimce daha önce rc tecrüben yok gibi düşünüyorum o nedenle elektronik sorun olmaz diye düşünme mutlaka sorun olucaktır çünkü iyi ayarlanmamış bir elektronik aksamla, en düzgün uçabilcek bir uçak kitini bile çok rahat düşürür kırarsın, o nedenle elektroniğin önemli olduğunu düşünüyorum,
rezistans ile kesme olaylarını bende bilemicem o işe bende hiç girmedim, ben maket bıçağı ile kesen kuşaktanım :D,

hazır kit almıcam illa ben kendim uğraşıp yapıcam diyorsanda hala ozaman takıldıkça herkes yardımcı olmaya çalışcaktır sana ,
uçağın gövdesini yuvarlatmak için birsürü yöntem var, hatta herkes kendine göre yeni yöntemlerde buluyodur, depronla ilgili soruna gelince evet hafifçe bükebiliyorsun depronu ama ben nezaman bükmeye çalışsam o büküldüğü yeden kırıldı hep sert inişlerde yada arabada taşırken, bende becerememiş olabilirim bükmeyi, o nedenle yuvarlak kısımları daha ince olan 3mm depronla kaplayabilirsin o daha rahat bükülüyor, ama içeriye 6mm deprondan yada balzadan bi iskelet yapman lazım.

Tesekkurler cevaplariniz icin :saygilar: . Hazir model almak icime sinmedi pek ucagin govdesinin icini bosaltmak icin profil nasil kesiliyor yada kafamiza gore bosaltabilirmiyiz 2 kisi
Ve sicak silikonla yapistirabilirmiyim yada baska bir yapistiricimi kullanmam gerek . Simdiden tesekkurler :)

Bu siteyi incele, hem nasıl yapıldıkları anlatılıyor hem de planlar mevcut.

:)

** Bu konuda tam sana göre. ;) :RCKolik:

Cok tesekkurler :)