Rc uçak için otonom uçuş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ali Deniz Gözel

Yeni Uye
Katılım
14 Ağu 2024
Mesajlar
8
Tepkime puanı
5
Yaş
16
Konum
Hatay
İlgi Alanı
Uçak
Selamlar. Bir yarışma için rc uçak yapıyorum ve otonom uçuş özelliği eklemem gerekiyor. Uçuş kartı olarak pixhawk 2.4.8 kullanmayı düşünüyorum. Buzzer,telemetri,osd,gps,güç dağıtım modülü ve güvenlik butonunun özellikleri ne olmalı? Gerekiyorsa kaç volt ve amper olmalı? Escnin amperinin motordan fazla olması gibi bir durum var mı otonom uçuş bileşenlerinde de? Uçuş kontrolcüsü için ayrı bir bataryaya ihtiyaç var mı? Yoksa uçağa kullandığım 11.1 V 3000mAh 30C yeterli olur mu? Fpv kameranın anteniyle telemetrinin çakışma ihtimali var mı? İ-bus alıcı pixhawka uygun mu? pixhawkın s-bus girişi olduğunu duymuştum.Pixhawk tek başına yeterli olur mu yoksa ardupilot veya raspberry Pi da gerekli mi?Bu ilk uçağım ve evet pek bilgim yok bu konu hakkında. Yaklaşık 1 haftadır araştırıyorum ama üstte sorduğum soruların cevabını hala bulamadım.
 
Yarışma ve Teknofest için ayrı bölüm açsakmı acaba. Her yıl aynı şeyler. Ben bu tür konuları okumaktan sıkıldım açıkçası. :saygilar:
Çok haklısın. Yazmayayım diyordum ama... Hayatında model uçak yapmayı bırak, görmemiş insanlar, bir ayda otonom uçacak bir uçak yapıp yarışmaya katılabileceklerini sanıyorlar. Bir ara, "bir sonraki senenin yarışmasına hazırlanmalarını" öneriyordum. Bin tane fırça yedim ve vazgeçtim.
Ama, onlarca yıldır uğraşıp hala bir sürü şey öğrendiğim bu işi bu kadar hafife alıyor oluşlarını kabullenemiyorum.
Her şeyi ile hazır tasarlanıp üretilmiş bir ARF modelin bile uçuşa hazır hale getirilmesi, ki birkaç deneyimli modelci birlikte çalışıyor, aylar sürerken, bir lastik motorlu uçak bile yapmadan otonom uçacak bir uçağı 20 günde yetiştirebileceğini düşünmek... Ne bileyim...
 
Konu kilitlenmiştir.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...