Herkese selamlar, konu RC Uçak ve Öneri bölümüne de uyar ama keyfi olduğu için sohbete yazayım dedim. Öncelikle kısa hikayemi anlatıp fikrime geçmek istiyorum;
Ben Salih, bazılarınızın bileceği üzere 16 yaşındayım. 10 yaşından beri de asuman aşkıyla yanıyorum, bir gün Türk Yıldızları'nda uçmaksa en büyük hayalim(di). Ancak birkaç yıl önce yüzüme vurulan "renk körü" olmam gerçeği ile hayallerim rüyalarımda kaldı. Ben de pilot olamayacağımı anlayınca, havacılıkla (ve Türk Yıldızları) ilgili birçok şeyi inceleyip yapabileceklerimi gözden geçirdim. Havacılıkla ilgili birçok meslek zaten renk körlüğünden eleniyordu. Ben de model uçak ve sanal havacılığa yöneldim ve hem forumumuzla hem de sanal Türk Yıldızları'yla tanıştım (bilgi için bkz,
Fikrimi daha önce Kadir Kurt abim tanışma konusunda belirtmiş, 7 uçaklık RC Türk Yıldızları ekibi. İnternette araştırdığım kadarıyla
Şimdi diyeceksiniz ki (haklısınız da) daha 3-4 aylık modelcisin, ne biliyorsun da ne anlatıyorsun? Benim amacım zaten liderlik değil, yapabileceğim konusunda da bir iddiam yok. Ayrıca niyetim 3 gün sonra değil, uzun soluklu emin adımlarla gidilip 2-3 (belki daha fazla) yıl sonra bir şeyler başarabilecek bir takım kurulması. En kötü ihtimalle simülatörde denenebilir bence. Sonuçta forumda harika pilotların olduğu aşikar.
Belki şimdi değil ama birkaç yıl sonra kendimi geliştirip (kurulursa) takıma katılmayı ben de çok isterim. Zaten içimizde pilot olmak isteyip çeşitli sebeplerle olamayan varsa az çok beni anlar.
Şimdiden dikkate alanlar için teşekkürler, saygılarımla.
Ben Salih, bazılarınızın bileceği üzere 16 yaşındayım. 10 yaşından beri de asuman aşkıyla yanıyorum, bir gün Türk Yıldızları'nda uçmaksa en büyük hayalim(di). Ancak birkaç yıl önce yüzüme vurulan "renk körü" olmam gerçeği ile hayallerim rüyalarımda kaldı. Ben de pilot olamayacağımı anlayınca, havacılıkla (ve Türk Yıldızları) ilgili birçok şeyi inceleyip yapabileceklerimi gözden geçirdim. Havacılıkla ilgili birçok meslek zaten renk körlüğünden eleniyordu. Ben de model uçak ve sanal havacılığa yöneldim ve hem forumumuzla hem de sanal Türk Yıldızları'yla tanıştım (bilgi için bkz,
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
). Sanal Türk Yıldızları meselesi çok masraflı, bilgisayarı lövyesi gaz kolu vb pahalıya (minimum 50.000-60.000 tl) patlıyor. Model uçak nispeten daha ucuz bir seçenekti ve 3-4 ay önce model uçak hobisine başladım. Başlarken de birincil amacım uç(ur)abilmek, ikincil amacım ise model Türk Yıldızları veya Solotürk ekibinde pilotluk yapabilmekti. Fikrimi daha önce Kadir Kurt abim tanışma konusunda belirtmiş, 7 uçaklık RC Türk Yıldızları ekibi. İnternette araştırdığım kadarıyla
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
dışında TR'de böyle bir ekip yok. Ben de diyorum ki, birçok şeyde olduğu gibi bu konuda ilk olmak isteyen birileri bu forumda kesin vardır, türbinli veya jet motorlu, FPV kullanılan ve stabilitesi mükemmel olan 7 (veya daha az sayıda başlanıp duruma göre artabilir) uçakla RC uçakla bir akrobasi timi oluşturulabilir mi? Şimdi diyeceksiniz ki (haklısınız da) daha 3-4 aylık modelcisin, ne biliyorsun da ne anlatıyorsun? Benim amacım zaten liderlik değil, yapabileceğim konusunda da bir iddiam yok. Ayrıca niyetim 3 gün sonra değil, uzun soluklu emin adımlarla gidilip 2-3 (belki daha fazla) yıl sonra bir şeyler başarabilecek bir takım kurulması. En kötü ihtimalle simülatörde denenebilir bence. Sonuçta forumda harika pilotların olduğu aşikar.
Belki şimdi değil ama birkaç yıl sonra kendimi geliştirip (kurulursa) takıma katılmayı ben de çok isterim. Zaten içimizde pilot olmak isteyip çeşitli sebeplerle olamayan varsa az çok beni anlar.
Şimdiden dikkate alanlar için teşekkürler, saygılarımla.