- Web sitesi
- www.sumeryamaner.com
- İlgi Alanı
- Uçak
Uçuş simülatörü olarak beğenerek kullandığum XPlane11 ve bu simülatörde bulunan Boeing 737-800 Zibo Mod uçak için bir iniş takımı kolu yapmak istedim.
Önce 12/10 mm aluminyum boru ve 10 mm aluminyum çubuğu biraz işleyerek yaylı teleskopik bir sistem yaptım. Kolun ucuna bir çatal ve tekerlek basıp tekerleğin çevresini siyaha boyadım.
Sonra birkaç test sonıcu uygun boyutu bulduğum kıtuyu iki parça olarak bastım.
İki microswitch ve bir Arduino Micro kullandım.
B737'nin iniş takımı kontrolü biraz değişiktir. Up ve down dışında ortada off konumu vardır. İniş takımları toplandıktan sonra kol off konumuna alınır ve sistemin hidrolik basıncı sıfırlanır.
Doğal olarak orijinali gibi üç konumlu bir sistem yaptım. Kodunu yazıp test ettim. İnşallah bu akşam ilk uçuş var!
Önce 12/10 mm aluminyum boru ve 10 mm aluminyum çubuğu biraz işleyerek yaylı teleskopik bir sistem yaptım. Kolun ucuna bir çatal ve tekerlek basıp tekerleğin çevresini siyaha boyadım.
Sonra birkaç test sonıcu uygun boyutu bulduğum kıtuyu iki parça olarak bastım.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
İki microswitch ve bir Arduino Micro kullandım.
B737'nin iniş takımı kontrolü biraz değişiktir. Up ve down dışında ortada off konumu vardır. İniş takımları toplandıktan sonra kol off konumuna alınır ve sistemin hidrolik basıncı sıfırlanır.
Doğal olarak orijinali gibi üç konumlu bir sistem yaptım. Kodunu yazıp test ettim. İnşallah bu akşam ilk uçuş var!
Son düzenleme: