Quadcopter stabilite sorunu

Lumiere

Yeni Uye
Merhaba arkadaşlar.

Uzun zamandir ilgi duydugum modelcilik dünyasına elime toplu para geçmesi sonucu giriş yaptım.
Quadcopterimi topladım.
Bileşenlerim
4 adet sunnysky x2212 980kv motor
4 adet Hobbyking blueseries 30a esc
Sk450 frame
Kk2.1.5 fc ve naze32 acro fc
Turnigy 9x transmitter

Şimdi sorunuma gelecek olursam.
Stabil bir çalışma olmuyor.
Kk üzerinden anlatacak olursam esc kalibrasyonunu yapiyorum.
Motor duzeni X ve acc kalibrasyonunu yapiyorum.
9X den gerekli trim ayarları yapili ve kk ekranından kontrol edilmiş durumda hersey normal
Lakin ilk kalkista normal kalkip sonra dengesi bozuluyor bir motor kafasina göre hizlanirken digeri yavasliyor veya sürekli bir yöne doğru cekmeye basliyor duzeltemiyorum. Self level açık olmasina ragmen git gide dengesi bozuluyor .

Naze32 de de aynı sorun mevcut. Pc arayuzunden baglanip pc de motor test yaptigimda escler kalibre edilmis durumda hepsi aynı anda calismaya basliyor aynı hızda stabil. Transmiterden arm edip gaz verince yine ayni anda calismaya başlayıp biri hizlaniyor biri yavasliyor yada ikisi hizlaniyor biri normal digeri yavasliyor. Sürekli bir saçmalık yapiyor. Gerekirse video çekebilirim.
Trim ayarlarimda bir sorun olduğunu düşünüyorum çünkü stabil olmuyor naze32 arayuzunde 1500 olan receiver test bolumunda sabit 1500 olmuyor sürekli degisiyor 1498 oluyor 1502 oluyor
Expo veya dual rate falanda denedim bi düzen tutturamadim. Artık sinirlerim bozulmuş vaziyette 5 gündür çare bulamadım.

Abilerim hocalarım bi yardım edin lütfen. Çok teşekkür ederim şimdiden.

• Beğen
Tepkiler: Arifcan Kayabaşı

Hasan öncelikle bence kk üzerinden ilerle sorun çözüldügünde naze ye geç daha basit kart daha rahat kurulum. Senin anlattigina göre 1498-1502 gayet iyi bir gösterge bu sorunun eğer 2 karttada hatalı kurulum yapmadiysan esc kalibrasyondan kaynaklı bendede ilk başlarda esc yi doğru kalibre ettiğimi sandığım için quad gui de sorunsuz veri gösteriyordu. Havalanmaya başladığım zaman escler kafasına göre takiliyordu.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Bugün tekrardan sıfırdan kurulum yapacağım.
Umarım cozebilirim bu sorunu.
Bi tavsiye ve öneriniz varsa benim için çok iyi olur :)

Kontrol kartları maalesef sizin modelinizin özelliklerini bilmediği için geri kalan ayarları sizin yapmanız gerekiyor. Buna gain ayarları diyoruz.. youtube'da milyonlarca video var bununla alakalı.. ör:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

• Beğen
Tepkiler: Arifcan Kayabaşı

durum iyice sarpa sardı şuan ilk çalışmadan sonra 4. motor duruyor çalışmıyor.
kk fc takılı şuan

an itibariyle stabiliteyi yakaladım.
tabiki havada asılı kalmıyor ancak belli bir alan içerisinde havada sapıtmadan geziniyor.

merhaba sorunun nerede olduğu konusunda da bilgi verebilirseniz aynı sorunları yaşayan ben ve diğer arkadaşlara faydalı olabilir.Teşekkürler.

Hocam dengesiz tepkiye;
1 kart yazılımındaki hata
2 esc kalibrasyonu
3 kumanda kalibrasyonu
4 motor problemi
5 pervane balansı
Genellikle esc kalibrasyonundan kaynaklı oluşuyor.

Sent from my iPad using Tapatalk

TEŞEKKÜRLER HAKAN BEY, BEN KK2.1.5 KULLANIYORUM YERDEN KALDIRMAKTA ÇOK ZORLANDIM KALKTIĞINDA DA SOLA DOĞRU ALDI BAŞINI GİTTİ, BAHSETTİĞİNİZ KONULARDA HASSAS DAVRANIYORUM EN SON MOTORLARI DEĞİŞTİRECEĞİM SANIRIM. İKİNCİ EL ALMIŞTIM MOTORLARIM BUNLAR.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

bulent' Alıntı:
merhaba sorunun nerede olduğu konusunda da bilgi verebilirseniz aynı sorunları yaşayan ben ve diğer arkadaşlara faydalı olabilir.Teşekkürler.

2 temel sorun vardi. Kk2 nin yazılım sorunluydu gyro acc duzgun çalışmıyor yazilim hatalı.
1.9 stevis yukledim o duzeldi.
Diğer sorun titreşim. Govdeye sabitleyince gyro çok sapitiyor Buda dengesizlige sebep oluyor.
Cirtcirt ve cift tarafli bant kullaninca sorunlar çözüldü.
Bir naza degil ancak kk den bundan iyisi beklenemez

Bu klasmanda quadro için bence en iyi kombinasyon sunnysky x2212 980,karbon fiber pervane ve apm 2.6(anti vibration aleti ile).Bana göre en ucuz/en kaliteli.Efficiency yani. ;D

Hasan Grkann' Alıntı:
2 temel sorun vardi. Kk2 nin yazılım sorunluydu gyro acc duzgun çalışmıyor yazilim hatalı.
1.9 stevis yukledim o duzeldi.
Diğer sorun titreşim. Govdeye sabitleyince gyro çok sapitiyor Buda dengesizlige sebep oluyor.
Cirtcirt ve cift tarafli bant kullaninca sorunlar çözüldü.
Bir naza degil ancak kk den bundan iyisi beklenemez
Yazılım güncellemesi yapayım ozaman usb kablom yeni geldi umarım düzelir teşekkürler.

benim bu konuda bir sorum olacak bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum. havaya kalkınca quad geziyor bi yerinde durmuyor bunun için ne yapmam lazım.

flight controller olarak cc3d var ama cleanflight yüklü. pervaneleri yanlış seçmişim kaldırma kuvveti düşük biraz ama yükselebiliyor bunun bi etkisi olurmu.