Quadcopter kalkmıyor

Pekin Silici

Yeni Uye
bundan 1 önceki modelimde sorunsuz kalkış sağlıyordum. yeni bir gövde yaptım ancak multicopterimin kalkmadığını gördüm. Son hızdada kalkmıyor. ESC kalibrasyonuda tamam. Motordan motora 50cm, pervaneler eski modelde 10x47 iken şimdikiler 10x45, piller aynı, motorlar escler falan hep aynı. eskisinin kollar yere çok yakındı. şimdikinde kollar yaklaşık 30 cm daha yukarda. yalnız bir şey dikkatimi çekti. eskiden etrafa bayağı hava üflerdi ancak şimdi hava pek üflemiyo pervaneler.

edit: yalnız pili uzun süre kullanmadım storagedeydi o pili takmıştım. acaba bundan dolayı mıdır? şimdi dolduruyorum. pervane yönleride doğru.

motor: sunnysy 980kv x2212, ağırlık 1600gr

sorun pilden mi?

Quadcopter kalkmıyor

Merhaba,

Kontrol kartı nedir cihazda ki? lipo ile ilgili olup olmadığını siz söyleyeceksiniz, şarja takıldığında voltaj değeri nedir? şarj olduğunda da deneyin. ihtimaldir. sonucu bir görelim ona göre devam ederiz incelemeye.

Ayrıca sağa sola öne arkaya yatma eğilimi göstermiyor sadece motorlar düşük devir veriyor ise lipo + kart ayarlarına bakmak lazım.

Quadcopter kalkmıyor

Selçuk TUNÇER' Alıntı:
Merhaba,

Kontrol kartı nedir cihazda ki? lipo ile ilgili olup olmadığını siz söyleyeceksiniz, şarja takıldığında voltaj değeri nedir? şarj olduğunda da deneyin. ihtimaldir. sonucu bir görelim ona göre devam ederiz incelemeye.

Ayrıca sağa sola öne arkaya yatma eğilimi göstermiyor sadece motorlar düşük devir veriyor ise lipo + kart ayarlarına bakmak lazım.

kartım kk 2.1.5

storagedeydi 3.7 v hücreler. şuan şarj ediyorum. motorlarda bayağı hızlı dönüyor ama.

şöyle birşey keşfettim. motorların ilk çalışma hızında gazı sabitliyorum yavaş yavaş bayağı bi hızlanma söz konusu. ben sanırsam motorların içini söküp temizleyip kapatmıştım yağlamayı unuttum. sanırsam yağsız olduğu için yeterince istenen verimi alamıyorum. bu yağı tr de nerede bulurum? neyse motorları yakardık ben çalıştır mıyım.

Quadcopter kalkmıyor

pervane aşağıya hava vermiyor yeterince neden öyle?

Quadcopter kalkmıyor

Pekin Silici' Alıntı:
pervane aşağıya hava vermiyor yeterince neden öyle?

Motorların yeterli hıza ulaşmadığını gösteriyor bu durum. nedenini lipo olarak görüyordunuz durum nedir ?

Ayrıca sökme işlemi sırasında birşeyler eksik kalmış olabilir...

Quadcopter kalkmıyor

Selçuk TUNÇER' Alıntı:
Motorların yeterli hıza ulaşmadığını gösteriyor bu durum. nedenini lipo olarak görüyordunuz durum nedir ?

Ayrıca sökme işlemi sırasında birşeyler eksik kalmış olabilir...

hızlanınca hava güzel geliyor. kumandadan gaz veriyorum ilk hareket ettiği hızda bırakıyorum 15 saniye boyunca hızı yavaş yavaş 2-3 katına çıkıyor. elimle sağa sola yatırıyorum çok geç tepki veriyor. motorlar yağsız tamamen ondan heralde yoksa bu motorlar 1600gr yükü rahat kaldırırdeğil mi o pilde zaten rahat kaldırıyordu.