Quad Motor sorunu

FOXXTR

Yeni Uye
Merhaba arkadaşlar ben bu sorundan yıldım artık. biri yardım ederse çok makbule geçer.

motorun teki arada dönerken düşünüyor dönsem mi dönmesem mi diye bu neden olabilir ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz.

aynı sorun yüzünden daha önce kontrol kartını değiştirdim bi gelişme olmadı. esc ve motorları değiştirdim düzelmişti şimdi tekrar yapmaya başladı bir yerde sorun var ama çözemedim ve nedense hep sol arkadaki motorda oluyor.

Quad Motor sorunu

Burak
sol arka motor ile esc yi
sağ arka motor ile esclerin
yerlerini hiç değiştirdin mi

Quad Motor sorunu

değiştirmedim de değiştiricem demek istediğim bu sorun olduktan sonra komple quadı değiştirdim sırayla oldu ama yinede değişti kart esc motor hepsi değişti yine aynısı olması sorunun başka bir yerde olduğunu düşündürüyor bana yada 2 kere aynı şekilde olması nasıl bir şans onuda anlamış değilim. ben mi birşeyi yanlış bağlıyorum da ondan oluyor 2200 mah 25c pil var pil mi yetersiz geliyorda esc yi yada motoru bozuyor elimde başka pil de yok malum türkiyede pil bulmakta çok sıkıntı çekiyorum yurt dışından getirmekte zor. yarına esc motor yeri değiştiririm bakalım ne olacak. kartın yazılımını güncelledim bu gün onunla uğraştım belki yazılımsaldır dedim değilmiş onu öğrendim.

eski esc nin birini ubec olarak kullanıyorum. karta enerji vermek için onunla bir alakası varmıdır ? olmadı yarın onuda bi değiştiririm.

Quad Motor sorunu

Burak Bodur' Alıntı:
değiştirmedim de değiştiricem demek istediğim bu sorun olduktan sonra komple quadı değiştirdim sırayla oldu ama yinede değişti kart esc motor hepsi değişti yine aynısı olması sorunun başka bir yerde olduğunu düşündürüyor bana yada 2 kere aynı şekilde olması nasıl bir şans onuda anlamış değilim. ben mi birşeyi yanlış bağlıyorum da ondan oluyor 2200 mah 25c pil var pil mi yetersiz geliyorda esc yi yada motoru bozuyor elimde başka pil de yok malum türkiyede pil bulmakta çok sıkıntı çekiyorum yurt dışından getirmekte zor. yarına esc motor yeri değiştiririm bakalım ne olacak. kartın yazılımını güncelledim bu gün onunla uğraştım belki yazılımsaldır dedim değilmiş onu öğrendim.

eski esc nin birini ubec olarak kullanıyorum. karta enerji vermek için onunla bir alakası varmıdır ? olmadı yarın onuda bi değiştiririm.

lehimleri kontrol edin bence.

Quad Motor sorunu

Ben olsam sağlam döndüğünü düşündüğünüz motorun Esc sini sabıkalı motora, sabıkalı motora ait Esc çıkışını sağlam motora bağlandım.

Sonuç 1: sabıkalı motor halen aynı tepkileri veriyorsa motor gidik motoru değiştirin.

Sonuç. 2: sabıkalı motor düzgün, sağlam motor saçmalama başladı ise, Esc nizi gidik, değiştirin.

Sonuç. 3: sabıkalı motor da, diğer motorda düzgün çalışıyorsa, ben bu durumdan korkarım :) çünkü nasıl bir açıklama getireceğiz.

Dragonfly...

Quad Motor sorunu

motor kalibrasyonu yapmanız gerekiyor bence. Openpilotto motorların start alacağı noktayı ayarlayan kalibrasyon ayarları var mesela onları yapmayınca aynen bu şekil oluyor

Quad Motor sorunu

Çağdaş Şimşek' Alıntı:
motor kalibrasyonu yapmanız gerekiyor bence. Openpilotto motorların start alacağı noktayı ayarlayan kalibrasyon ayarları var mesela onları yapmayınca aynen bu şekil oluyor

kalibrasyonu yaptım pervaneleri söktüm uğraşıyorum şu an. elektrik olarak bir sıkıntı yok tüm esc lere aynı voltaj gidiyor voltajda bir dengesizlik mi var diye kontrol ettim esc lere aynı geliyor bir sıkıntı yok esc ile motor arasındaki akımı göremedim 0 gözüküyor ama motor dönüyor. esc ve motor arasındaki akımı ölçebileceğim bir yol var mı?
ve sıkıntılı motor çok ısınıyor diğer 3 motor da ısınma yok (çok az ısınıyorlar ama 3 ü aynı) sıkıntılı motor aşırı ısınıyor. motorların yerini değiştiryim birde öyle deniyim. o şekilde çalışırsa yerini sevmemiş olabilir :)

Quad Motor sorunu

mekanik birşey değilmiş gibi geliyo bana ama yani flight controller in kalibrasyonlarıyla ilgili birşey olabilir gibi.

Quad Motor sorunu

iş nedeni ile bir süre bakamamıştım bu gün esc yi değiştirince düzeldi. aynı esc yi başka motora bağladım onda da aynısını yaptı.

fikir veren herkese teşekkürler.