Herkese selam, yaptığım trainer uçakta motorun önde olmasından dolayı hatalı inişler ya da kazalarda pervane ya da motor sürekli hasar alıyordu. O yüzden ortadan motorlu bir uçak yapmaya karar verdim. Birkaç denemem oldu. Bazısında motorun açısı yüzünden direkt yere çakıldı bazısında uçak ağır olurdu uçmadı. Sonunda tarifi tutturdum.
1400mm Kanat açıklığı
2212 1400KV motor ve 9x5 pervane
2200mAh 3S Lipo pil
750gr uçuş ağırlığı ile birlikte uçuşumuzu gerçekleştirdik.
Fakat bir sorun vardı. Uçak sağ yatış komutuma karşılık vermiyordu. Sola aileron komutu verdiğimde dönüyor fakat sağa dönmüyordu. Rudder kullanarak dengelemeye çalıştım.
Bir de yanlışlıkla ağaca indirdik uçağı
EDF motorlu uçağı da denemek istedim. Fakat ilk trainer modelim için yaptığım kenarda duran 100cm kanadı kullandım. Uçağı her attığımda sanki havada yavaşlıyor ve durduğu yerde aşağı düşmeye başlıyor. Kullandığım kanat çok da ince olmadığı için sanırım hızlanamıyor uçak. Normalde önceden yaptığım kanatta böyle bir sıkıntı hiç yaşamamıştım çünkü. Bundan olduğunu düşünüyorum. Velhasıl birkaç deneme sonrası o uçağı da ortadan ikiye ayırdık elimize aldık
Videolarda ne kadar belli olur bilmiyorum fakat uçağı elden atar atmaz havada yavaşlamaya başlıyor
1400mm Kanat açıklığı
2212 1400KV motor ve 9x5 pervane
2200mAh 3S Lipo pil
750gr uçuş ağırlığı ile birlikte uçuşumuzu gerçekleştirdik.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Fakat bir sorun vardı. Uçak sağ yatış komutuma karşılık vermiyordu. Sola aileron komutu verdiğimde dönüyor fakat sağa dönmüyordu. Rudder kullanarak dengelemeye çalıştım.
Bir de yanlışlıkla ağaca indirdik uçağı
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
EDF motorlu uçağı da denemek istedim. Fakat ilk trainer modelim için yaptığım kenarda duran 100cm kanadı kullandım. Uçağı her attığımda sanki havada yavaşlıyor ve durduğu yerde aşağı düşmeye başlıyor. Kullandığım kanat çok da ince olmadığı için sanırım hızlanamıyor uçak. Normalde önceden yaptığım kanatta böyle bir sıkıntı hiç yaşamamıştım çünkü. Bundan olduğunu düşünüyorum. Velhasıl birkaç deneme sonrası o uçağı da ortadan ikiye ayırdık elimize aldık
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Videolarda ne kadar belli olur bilmiyorum fakat uçağı elden atar atmaz havada yavaşlamaya başlıyor
Son düzenleme: