Power Distribution Board mu Flight Control mü?

polatbilek

Yeni Uye
Merhabalar,

Bu açtığım ilk konu olduğundan hatam varsa affedin lütfen. Bir quadcopter yapmayı planlıyorum. Elimde öncedne temin ettiğim kk 2.1 flight control programmer ve board var (ikisi de), ingilizce kaynaklara baktığımda insanların power distribution board (güç dağıtım devresi) kullandıklarını gördüm, fakat bu devrelerde output uçlarını (4 tane output kanalı var + ve - olmak üzere ikişer kablodan) direkt esc'ye yolluyor. Burada aklıma takılan şu oldu, pdb (güç dağıtım devresi) varken flight control kullanamıyor muyuz? Çünkü uçuş kontrol cihazında motorlara (önce esclere tabi) gitmesi gereken outputlar var, aynı şekilde pdb'de (güç dağıtım devresi) de esclere gitmesi gereken outputlar var. Hangisi kullanılmalı? İkisi de kullanılabilir mi? Flight control cihazı gücü dağıtıp esclere kendisi yollayarak hallediyor mu?

Ek olarak benim motorları 12v ile beslemem lazım, flight controller 4.8-6.0V arasında input voltajı alıyor. 12v motorlara nasıl ulaşacak ?

Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ediyorum, ilk konum ve ilk yazım olduğundan varsa hatalarımı mazur görünüz.

not: basettiğim board ile controller için fotoğraf ve verileri ekledim

Power Distribution Board (Güç Dağıtım Devresi):
Akım: 4 x 20A Outputs (MAX)
Giriş Gücü: XT60 with 12AWG wire
Motor Çıkışı: 4 x 3.5mm dişi bullet
Aux Çıkışı: 2 pin JST compatible
Ağırlık: 27.3g (kablolarla beraber)
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

HobbyKing KK2.1HC Multi-Rotor:
Boyut: 55mm x 55mm x 19mm
Ağırlık: 32g
IC: Atmega644 PA
Gyro/Acc: 6050MPU InvenSense Inc.
Auto-level: Yes
Giriş Voltaj: 4.8-6.0V
AVR arayüzü: standard 6 pin.
Alıcıdan gelen sinyal: 1520us (5 channels)
ESClere yollanan sinyal: 1520us

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

ozan polatbilek' Alıntı:
Merhabalar,

Bu açtığım ilk konu olduğundan hatam varsa affedin lütfen.
Rica ederiz af değil de, üyelik sonrası sana gelen özelden mesajı bir kere daha göz atar mısın rica etsek ;)

Esc lerin o kalin kablolu guc girislerine enerji pdb den gidecek. Pil ile pdb ye enerji vereceksin ve bu voltaj en az kayipla esc lere ulasacak.
Esc lerin ucu siyah soketli, 2-3 ince kablolu baglantisini da fc ye baglayacaksin, fc esc lere o kablodan komut verecek.
Esc lerin diger ucunu da motora baglayacaksin. Kullandigin model ne bilmiyorum ama motorlarin ikisi saat yonu ikisi de tersine donmeli, bunu motor esc baglantisindaki herhangi iki kabloyu capraz baglayarak yapabilirsin.
Fc nin calisma voltajina gore de guc saglaman gerekir. 5V ile calisiyorsa, senin piller daha yuksek voltajda olacagindan dusurmen gerekir. 5V a dusuren ubeclerden alabilirsin yada pdb ye gomulu olanlari var, pdb den dogrudan 5 yada 12 v alabilirsin bu tarz pdb ler ile.
Ana mantik bu sekilde.