Merhabalar,
Bu açtığım ilk konu olduğundan hatam varsa affedin lütfen. Bir quadcopter yapmayı planlıyorum. Elimde öncedne temin ettiğim kk 2.1 flight control programmer ve board var (ikisi de), ingilizce kaynaklara baktığımda insanların power distribution board (güç dağıtım devresi) kullandıklarını gördüm, fakat bu devrelerde output uçlarını (4 tane output kanalı var + ve - olmak üzere ikişer kablodan) direkt esc'ye yolluyor. Burada aklıma takılan şu oldu, pdb (güç dağıtım devresi) varken flight control kullanamıyor muyuz? Çünkü uçuş kontrol cihazında motorlara (önce esclere tabi) gitmesi gereken outputlar var, aynı şekilde pdb'de (güç dağıtım devresi) de esclere gitmesi gereken outputlar var. Hangisi kullanılmalı? İkisi de kullanılabilir mi? Flight control cihazı gücü dağıtıp esclere kendisi yollayarak hallediyor mu?
Ek olarak benim motorları 12v ile beslemem lazım, flight controller 4.8-6.0V arasında input voltajı alıyor. 12v motorlara nasıl ulaşacak ?
Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ediyorum, ilk konum ve ilk yazım olduğundan varsa hatalarımı mazur görünüz.
not: basettiğim board ile controller için fotoğraf ve verileri ekledim
Power Distribution Board (Güç Dağıtım Devresi):
Akım: 4 x 20A Outputs (MAX)
Giriş Gücü: XT60 with 12AWG wire
Motor Çıkışı: 4 x 3.5mm dişi bullet
Aux Çıkışı: 2 pin JST compatible
Ağırlık: 27.3g (kablolarla beraber)
HobbyKing KK2.1HC Multi-Rotor:
Boyut: 55mm x 55mm x 19mm
Ağırlık: 32g
IC: Atmega644 PA
Gyro/Acc: 6050MPU InvenSense Inc.
Auto-level: Yes
Giriş Voltaj: 4.8-6.0V
AVR arayüzü: standard 6 pin.
Alıcıdan gelen sinyal: 1520us (5 channels)
ESClere yollanan sinyal: 1520us
Bu açtığım ilk konu olduğundan hatam varsa affedin lütfen. Bir quadcopter yapmayı planlıyorum. Elimde öncedne temin ettiğim kk 2.1 flight control programmer ve board var (ikisi de), ingilizce kaynaklara baktığımda insanların power distribution board (güç dağıtım devresi) kullandıklarını gördüm, fakat bu devrelerde output uçlarını (4 tane output kanalı var + ve - olmak üzere ikişer kablodan) direkt esc'ye yolluyor. Burada aklıma takılan şu oldu, pdb (güç dağıtım devresi) varken flight control kullanamıyor muyuz? Çünkü uçuş kontrol cihazında motorlara (önce esclere tabi) gitmesi gereken outputlar var, aynı şekilde pdb'de (güç dağıtım devresi) de esclere gitmesi gereken outputlar var. Hangisi kullanılmalı? İkisi de kullanılabilir mi? Flight control cihazı gücü dağıtıp esclere kendisi yollayarak hallediyor mu?
Ek olarak benim motorları 12v ile beslemem lazım, flight controller 4.8-6.0V arasında input voltajı alıyor. 12v motorlara nasıl ulaşacak ?
Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ediyorum, ilk konum ve ilk yazım olduğundan varsa hatalarımı mazur görünüz.
not: basettiğim board ile controller için fotoğraf ve verileri ekledim
Power Distribution Board (Güç Dağıtım Devresi):
Akım: 4 x 20A Outputs (MAX)
Giriş Gücü: XT60 with 12AWG wire
Motor Çıkışı: 4 x 3.5mm dişi bullet
Aux Çıkışı: 2 pin JST compatible
Ağırlık: 27.3g (kablolarla beraber)
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
HobbyKing KK2.1HC Multi-Rotor:
Boyut: 55mm x 55mm x 19mm
Ağırlık: 32g
IC: Atmega644 PA
Gyro/Acc: 6050MPU InvenSense Inc.
Auto-level: Yes
Giriş Voltaj: 4.8-6.0V
AVR arayüzü: standard 6 pin.
Alıcıdan gelen sinyal: 1520us (5 channels)
ESClere yollanan sinyal: 1520us
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol