Merhabalar
Bir multikopter yapmaya giriştim. Önüme çok basit ama çözemediğim bir sıkıntı çıktı. Apm 2.6 kontrol kartıma telemetri modülünden bağlantı sağlamaya çalıştığımda sırasıyla "Mavlink bağlantısı > Bağlanmaya çalış. Zaman aşımı.., > No Heartbeat Packets Received" hatası aldım. Usb üzerinden bağlandığımda bir sorun çıkarmadan rahatça bağlanabiliyorum lakin telemetriden henüz hiç bağlanamadım.
Bağlantılarım şu şekilde;
You must be registered for see images attach
Çeşitli çözümler aradım. Mevcut com portunun yazılımını tekrar kendim yükledim. İnternette genelde 57600'den bağlanıyolardı ben diğer hepsinden denedim bağlanamadım. Eski bir mission planer sürümünden denedim gene bağlanamadım. Apm planner'de de denedim sonuç değişmedi. "Opsiyonel ekipmanlar > Sik Radio" kısmında "Ön yükleme Ayarlarına" bastığımda sadece "Lokal olarak" bölümü yüklendi "uzaktan kumanda bölümüne herhangi bir veri gelmedi. (aşağıdaki gibi
Bundan yola çıkarak kablosuz bağlantıda bir problem olacağını düşündüm antenleri başka antenlerle değiştim. Yine bir sonuç alamadım. Youtube'da girmediğim kurulum videosu kalmadı galiba. Acaba bilmediğim/bulamadığım eksik bir ayar mı var? Dronenun bütün bağlantıları neredeyse tamam bu ufak sıkıntı yüzünden yol alamıyorum. Yardım ederseniz çok makbule geçer ve ayrıca şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhabalar ,
Daha öncenden @enesbiyik beyefendinin yaşadığı problemin aynısını şuan ben yaşamaktayım. Aramızdaki tek fark benim uçuş kontrol kartı olarak Pixhawk ve telemetri modülü olarak da 3DR 915 Mhz kullanıyor olmam.Başlangıçta bende de bir sürüm farkı vardı ancak güncellemelerini yaptım şuan hem yerdeki hem de quadcopter üzerinde modülün versiyonu 2.0. Sevgili İzzet Hocamızın da Enes Bey için verdiği kablo değiştirme önerisini bende gerçekleştirdim (rx>rx, tx >tx) bağlantısını yapıp denedim ama yine sonuç alamadım . Windows 8 kullanıyorum belki bununla alakalı bir problem olabilir mi diye Silikon Lab tarafından sağlanan driverların hem eski hem yeni sürümünü indirip onlarla denedim ama yine birşey değişmedi. Ara bağlantısı için kullandığım kablo orjinal Samsung şarj aleti kablosu idi problem bundan kaynaklı olabilir diye düşünerekten kabloyu da değiştirdim ama yinede sonuç değişmedi. Aynı şeyleri birde Windows 10 yüklü olan başka bir bilgisayardan aynı adımları tekrar ederek problemi çözmeye çalıştım ama yine olmadı
bağlantı şemam yukarıdaki şekilde gözüktüğü gibidir, hepsinde yeşil led yanması olumlu haber gibi dursada bağlantı sorunu yaşanıyor işte.
Mission Planer'dan telemetri modülü için ön yükleme yaptığımda karşıma çıkan ekran yukarıda görüldüğü gibidir.
Daha önceden bu sorunla umarım karşılaşmamışsınızdır ama karşılaşan birisi de var ise yardımcı olabilirse çok sevirim
Hepinize güvenli uçuşlar dilerim ...
Esenlikle kalmanız dileğiyle
- Kontrol Kartınız
- Pixhawk
- Model Sınıfı
- F450
- Motor, Pervane ve ESC
- Emax-2213/935 KV, 1045 Prop, SimonK 30A
- Kumanda Alıcı ve Verici
- Fly Sky T6 , Fs-R6B Receiver
- Extra Ekipman
- ublox 6M GPS