Merhabalar.
Ben quadım için pixhawk 4 kullanıyorum. Normalde şu bağlantı şemasını kullanıcaktım;
Ama benim esclerim Dshot ve bu escler yalnızca AUX(FMU) etiketli çıkışları MAİN gibi gösterince bağlanabiliyor. Bu şekilde yapılsa da sadece ilk 4 pin Dshot destekliyormuş, yazılım çakışmasından dolayı. Sorun yok bağlayabilirim ilk 4 pine esclerimi ama ben 1 adet de servo kullanıyorum,quadımda ki mekanizmayı hareket ettirebilmek için. Resimdeki gibi bağlıyordum servoyu ama esclerimi oraya bağlamak zorunda olduğum için servoyu bağlayamıyorum. Nedeni ise;
Kalan 4 AUX çıkışına PWM motor/servo veya dshot bağlanamıyor, çünkü Dshot olsa desteklemiyor zaten, PWM olsa oradaki bütün AUX çıkışları MAİN gibi davranıp Dshot çaılıştırıyor ve dshot ve PWM karıştırılamıyormuş.
1)
2)Kullandığım
Yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum, iyi günler.
Ben quadım için pixhawk 4 kullanıyorum. Normalde şu bağlantı şemasını kullanıcaktım;
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Ama benim esclerim Dshot ve bu escler yalnızca AUX(FMU) etiketli çıkışları MAİN gibi gösterince bağlanabiliyor. Bu şekilde yapılsa da sadece ilk 4 pin Dshot destekliyormuş, yazılım çakışmasından dolayı. Sorun yok bağlayabilirim ilk 4 pine esclerimi ama ben 1 adet de servo kullanıyorum,quadımda ki mekanizmayı hareket ettirebilmek için. Resimdeki gibi bağlıyordum servoyu ama esclerimi oraya bağlamak zorunda olduğum için servoyu bağlayamıyorum. Nedeni ise;
Kalan 4 AUX çıkışına PWM motor/servo veya dshot bağlanamıyor, çünkü Dshot olsa desteklemiyor zaten, PWM olsa oradaki bütün AUX çıkışları MAİN gibi davranıp Dshot çaılıştırıyor ve dshot ve PWM karıştırılamıyormuş.
Olayı açıkladığımı düşünerek aklımdaki sorulara geliyorum:You can't mix DShot ESCs/servos and PWM ESCs/servos on the FMU (DShot is enabled/disabled for all FMU pins on the port).
1)
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
ise ilk 4 e Dshot bağlayıp sonrasında diğer pine servo bağlıyaileceğim anlamını çıkarıyorum doğru mudur ki ?
You must be registered for see images attach
2)Kullandığım
ESC' yi multishot protokolüne çevirip m1 m2 bağlantı yerlerinde kullanabilir miyim? Sonuç olarak sadece Dshot'ı desteklemediğinden bahsediyor sanırım; "
"Yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum, iyi günler.
- Kontrol Kartınız
- Pixhawk 4
- Model Sınıfı
- Quad F450
- Motor, Pervane ve ESC
- ESC: SKYSTARS Blheli_32 50A
- Kumanda Alıcı ve Verici
- FSİ6X
- Extra Ekipman
- Servo